Emma Barremyr

Inlägg i repris: recept till påsken

Hej mina solstrålar ♥

Påskveckan är på ingång och det välkomnar jag med ett inlägg i repris från förra året. Så istället för veckans matsedel bjuder jag er idag på ett gäng härliga tips till påsken!

Vi vet inte riktigt vart vi kommer att befinna oss i påsk. Kanske har vi en bebis hos oss och är hemma och myser, kanske är vi inne på förlossningen och kämpar eller så går vi fortfarande i väntans tider och spenderar helgen tillsammans med nära och kära. Det återstår att se!

Att äta traditionellt påskbord är inte så dumt, men jag gillar också nytänkande! Nya rätter, kanske något vegetariskt alternativ, en grillbufféfärskpressad juice istället för påskmust eller en brunch istället för lunch/ middag!

Variation är kul och här kommer lite goda recepttips för er som önskar nytänkande till påskbordet!

>> Glutenfri köttfärspaj eller vegetarisk paj med spenat, fetaost, tomat och oliver.

>> Mandelbullar, varför inte göra en vegetarisk variant på köttbullar – testa, de är tokgoda!!!

>> Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar är min favoritsallad!

>> Variera den vanliga omeletten med en omelettpizza!

>> Linda bacon runt färska dadlar och kör in i ugnen på 225 grader i 15 minut – grymt gott tilltugg!

>> Glutenfria quesadillas är också ett fantastiskt gott tilltugg!

>> Vanlig potatis är rätt tråkigt, gör istället världens godaste potatissallad eller ostgratinerad potatis med persilja och vitlök!

>> Gör en underbar rabarber- och hallonpaj till efterrätt!

>> Ett inlägg med alla mina favoritrecept på hemgjort godis!

IMG_7672-980x653IMG_8961-980x653IMG_8994-980x653IMG_4343-701x467

 

Tre tips på goda hälsosamma bröd:

 

IMG_9057-701x467

 

Och två påminnelser:

Du som lider av en ätstörning – läs det här inlägget!

Och här kan du läsa ett inlägg om hur du kan hantera ångest!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. B

    Hej! Jag har ett problem som jag inte kan hitta någon bra lösning på, så nu vänder jag mig till dig i hopp om att bli lite klokare. Jag känner mig väldigt stressad och misslyckad över att inte lyckas få in träningen på ett bra och okomplicerat sätt i vardagen. Det som fungerar någorlunda är att gå promenader och att jogga. Jag tycker att konditionsträning är mycket roligare än styrketräning, men egentligen behöver jag nog stärka upp min kropp. Har årskort på träningsanläggning med möjlighet till både gruppträning och vanligt gym, men eftersom jag måste passa bussar för att ta mig dit och hem blir det tyvärr inte av särskilt ofta, vilket gör att jag får dåligt samvete eftersom gymkortet knappt används. Har funderat på att försöka träna styrka hemma, men det känns svårt att få till något som verkligen ger resultat. Att jag inte lyckas få till träningen gör tyvärr att jag kompenserar genom att äta mindre, vilket sitter kvar sedan tidigare beteende som ibland tenderar att komma tillbaka. Fyller 21 i sommar, studerar heltid på högskola och jobbar extra. Förstår att det är en lång och svår fråga för dig att svara på, men jag är så trött på att känna mig stressad, otränad och missnöjd med min kropp, så dina tankar kring detta vore guld värt. Kramar!

  2. Emmy

    Din krämiga quinoasallad är också min favoritsallad, så otroligt god! Hoppas ni får den finaste påskpresent med en liten som tittar ut 🙂

stats