Emma Barremyr

Rabarber- och hallonpaj

Hej 
Rabarbersäsongen är här, och vem gillar inte rabarberpaj?
Till kvällsfikat igår blev det nytt bakexperiment som jag haft suget efter ett bra tag och resultatet blev såå bra! En mumsig rabarber- och hallonpaj. Inget socker, inget vitt mjöl och inget smör. Lagom sött och gott – fast sött från naturliga ingredienser såklart och en hel hög med nyttiga fetter.
Passar lika bra till förmiddagsfikat som till mellanmål, efterrätt eller kvällfikat.
Ingredienser:
3 dl skalad och hackad rabarber
2 dl hallon
2 msk honung
1 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
10 dadlar
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop rabarber, hallon, honung och kokosmjölk och häll sist i chiafrön. Låt det svälla ihop en liten stund innan du häller rabarber- och hallonsmeten i en fettad form (15×20 cm). Mixa dadlar och kokos till en massa och tillsätt sedan mandelmjöl, vaniljpulver och kokosolja. Mixa lite till och smula sedan över ”smuldegen” över rabarber- och hallonsmeten. Grädda i 15-20 minuter. Låt sedan pajen svalna en stund och servera den som den är eller med t.ex. vispad grädde, turkisk yoghurt eler kvarg.
Tummen upp från hela familjen!
Så varsågoda! Njut nu av en himmelsk rabarber- och hallonpaj i veckan!
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Hur många personer räcker denna sats till? Ska ordna fest om ett par dagar och funderar på att göra denna paj till efterätt, den ser verkligen fantastiskt god ut 😀

  2. Sofia

    Testade göra den här alldeles nyss fast med persikor och hallon. Så sjuuuuukt god, man hamnade ju i himlen 🙂

    Svar:
    Hihi! Visst gör man 🙂 så kul att du gillade!
    Emma Barremyr
  3. Ellinor

    Mmm…rabarber hör verkligen sommaren till. Gillar den syrliga smaken som gifter sig bra med andra, lite sötare bär och/eller frukter.

    Jag går sällan efter ett recept när jag skall göra paj utan blandar ihop lite vad jag känner för/har hemma till en lagom smulig massa. Detta lät dock väldigt gott så det skall jag testa!

    Kram

    Svar:
    Jag gillar också den syrliga smaken från rabarber! Gillar syrligt över huvud taget 🙂 Hoppas du gillar pajreceptet iallafall 😀
    Emma Barremyr
  4. Maria

    Vilken typ av kokosmjölk använder du? Tack för en superinspirerande blogg!

    Svar:
    extra krämig i tetrapack från santa maria 🙂
    Emma Barremyr
  5. Anonym

    Verkar mums, ska testa den fast med äpple!

    Jag har en konstig fråga haha, men hoppas du förstår. Jag undrar om man tränar regelbundet och äter hälsosamt övrigt, hur "mycket"/"ofta" kan man äta onyttigt utan att resultaten av träning och rätt kost försämras? Syftar då nu på sommaren, då jag väldigt gärna äter glass med kompisar och så

    Svar:
    Det här är omöjligt för mig att svara på då det beror på så många olika saker! Jag skulle säga att äta med måtta är alltid bra. Vi kan äta av allt, men inte alltid, och en glass då och då nu på sommaren skadar dig verkligen inte! Så njut av glassen du 🙂
    Emma Barremyr
  6. Mari

    =) mums. Har inge rabarber, men när semestern tar vid och jag åker till landet ska här ätas massa sådant 🙂 tack för receptet.

    Svar:
    Lyx att ha sånt på landet 🙂 Hoppas pajen ska smaka! 😀
    Emma Barremyr
stats