Fika

  Hemgjord hälsosam choklad- och kokostryffel

  Hej vänner ♥

  Idag bjuder jag på hemgjorda hälsosamma choklad- och kokostryfflar till fredagsfikat!

  Dessa underbara tryfflar är något jag varmt rekommenderar er att testa på i helgen eller under julbaket! De blev sååå goda med en intensiv och stark chokladsmak (som jag älskar). Gillar du inte stark chokladsmak skulle jag rekommendera dig att byta ut den mörka chokladen till en ljusare variant, då kommer den vara mildare, och även lite sötare.

  Men dadlarna gör verkligen sitt i dessa godingar! De bidrar med en söt smak och krämig konsistens. Dadlar är verkligen ett underbart och nyttigt sötningsmedel!

  IMG_4619IMG_4620 IMG_4622

   

  Ingredienser:

  Smält chokladen över vattenbad. Mixa under tiden ihop dadlar och kokossmör till en slät massa och tillsätt därefter den smälta chokladen och övriga ingredienser. Rulla bollar som du sen låter svalna i kylen någon timme innan du rullar dem i kakao. Förvara dem i kylen och ta fram dem en stund innan servering för att de ska mjuka lite.

  Ät och NJUUUUUT och av en tryffel som bara gör gott i din kropp! 🙂

   

  Har ni bakat något gott inför helgen än?

  Om inte – gör desssa!!!!

  Jag lovar, ni kommer INTE bli besvikna 🙂

   

  Med det önskar jag er en trevlig helg!

  Kram / Emma.

  15 svar till “Hemgjord hälsosam choklad- och kokostryffel

  1. Alexandra skriver:

   Mmm mums, dessa blir det definitivt till Idolfinalen ikväll 😀 Ha en trevlig helg!

   1. Emma skriver:

    Hoppas du gillar dem 😀 Och hoppas du får en riktigt fin helg du med Alexandra! kram

  2. Linda Assarsson skriver:

   Oj vad de ser goda ut 🙂
   Jag bara älskar choklad!!!
   Inget bakat idag (eller jo..lunchbröd då 😉 )
   Blir en smarrig chokladkaka till en stooor kopp te till lyxmellis ikväll 🙂

   1. Emma skriver:

    Ja visst är det gott med choklad 😀 Chokladkaka och te lär som en fint mellis! Hoppas du får en fin kväll 🙂

  3. anna skriver:

   Ser otroligt goda ut! Hur länge håller sig dessa? 🙂

   1. Emma skriver:

    De håller ett tag, men de går också att frysa ner så håller de sig ännu längre 🙂

  4. Maja skriver:

   Låter supergoda ! Tror du att man kan andvända kockosolja istället för smör ? Tänker så jag slipper beställa hem 🙂 tack för en insisterande blogg !

   1. Emma skriver:

    Nej det ska vara smör, som du kan göra eget (klicka på länken i inlägget) 🙂

  5. Erika skriver:

   Åhh dessa ska jag testa sen! 🙂

   1. Emma skriver:

    Vad kul! Hoppas du gillar dem 🙂

  6. maria skriver:

   Chokladtryfflarna ser supergoda ut, det måste jag bara prova! 🙂 och tack för tipset om kokossmör, så enkelt och gott!!

   1. Emma skriver:

    Hoppas du gillar dem 🙂 Kokossmöret är ju sååå gott, och enkelt som du säger 😀

  7. Sara skriver:

   Dessa måste jag testa 🙂
   Tror du att det går bra med ICAs mjuka torkade dadlar?
   Jag tycker nämligen inte det är så stor skillnad på torkade o färska

  8. Sara skriver:

   Hej Emma!
   Jag har följt din blogg mer eller mindre i flera år nu men det här är första gången jag kommenterar. Dina recept inspirerar mig massor och jag gillar verkligen hur det är så mycket från grunden men ändå så enkelt, som med kokossmöret här!
   Jag gör din chokladbollsröra flera gånger i veckan så fort jag behöver ta med mig frukost till jobbet! Mättar perfekt och jag tröttnar aldrig! 😀
   Idag provade jag att göra dessa tryfflar och det är därför jag var tvungen att kommentera, dessa var så underbart, himmelskt goda! Fick till och med stoppa min kille (som brukar vara lite skeptisk till mina lite nyttigare försök till bak) så han inte slickade ur mixern innan det hann bli några bollar. Så enkla men så goda, min nya räddning när sötsuget tar över!
   Tack för att du delar med dig av så många underbara recept! 🙂

   1. Emma skriver:

    Hej Sara! tusen tack för din fina kommentar, den gör mig så himla glad! Kul att jag inspirerar dig och att du gillar mina recept! Hoppas att du får en fin vecka! Stor kram

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.