Emma Barremyr

Löpning, ortorexi och frukost!

God morgon ♥

Måndag vila, tisdag träning, onsdag vila, torsdag träning.

Balans ska det vara!

Jag överraskade mig själv och kom ut på en löptur idag igen när jag vaknade i morse. Det var inte planerat idag heller, men visst är det härligt när en vaknar och känner det där träningssuget? Jag längtar efter löpning mest hela tiden nu eftersom våren är den allra härligaste tiden att springa på. Styrketräningen känns inte lika kul för tillfället och därför tänker jag fokusera mer på löpning nu framöver, en ska ju göra det som känns kul – ellerhur? Oavsett vad du gör så ska du komma ihåg att all träning är bättre än ingen träning alls.

Och en annan påminnelse – visst är det viktigt att träna och röra på sig, men glöm inte att vilan är minst lika viktig! Träning bryter ner kroppen och vilar bygger upp. Det är okej att vila! Ibland tror jag att vi behöver påminna oss om det 🙂 Speciellt i dagens samhälle där allt fler drabbas av ortorexi i samband med det träningshets som råder. Jag tycker det är synd, men samtidigt är det bra att det börjar pratas mer och mer om detta i olika sammanhang och i sociala medier. På Helt sjukt i tv4 igår tog de bland annat upp sjukdomen med gäster som använder träningen som en drog!

Du kan kika på programmet här!

Min löptur idag blev en kortare sådan. 1/2 km uppvärmningsjogg, 5 km snabbdistanslöpning och avslutningsvis 1/2 km nedvarvningsjogg. En härlig start på dagen som sedan följdes av yoga och en härlig frukoststund i soffan! Innan löpturen blev det en Ojidrink och två riskakor med keso och banan. I soffan fyllde jag sedan på med kokoschiagröt med banan, kiwi och hallon, en Raw-bite Protein och såklart en kopp Pukkate!

IMG_0222

IMG_0223

 

Chiagröten är gjord på 1 dl krämig kokosmjölk, 2 msk chiafrön och 1 krm vaniljpulver som fått svälla under natten.

 

IMG_0233

 

Nu väntar några timmar med PT-onlinejobb innan jag ska till gymmet och jobba med mina PT-kunder! Det blir min sista långa arbetsdag för den här veckan. Jag betar av jobbet idag för att sedan kunna ta tidig helg imorgon och njuta av det härliga vädret som de lovar på tv:n 😀

Hoppas ni får en grym torsdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Det är så viktigt med balanes – att lära sig att VÅGA lyssna på kroppen, vila när man behöver och träna när man vill. Det är så lätt att hamna i ett tvång eller beroende. De där lyckokickarna som träningen ger är svåra att leva utan…;)
    Önskar dig en fortsatt fin dag!
    Kram

  2. Helen

    Hej! Vilken jättebra blogg du har! Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på=). Jag har precis börjat intressera mig för ”mer nyttig kost” och då speciellt till mina barn och har sökt runt lite på nätet. Det jag inte riktigt förstår är varför det är nyttigare med ex dadlar än vanligt socker. Alltså om jag ändå äter lika mycket i sockermängd menar jag. Det är ju lika mycket kalorier och jag upprätthåller samma sötsug. Så varför är det bättre?
    Och om det nu är bättre så ska jag väl ändå inte ge mina barn kakor med ex dadlar istället för socker jämt, utan mer på helgen?
    Hur är det med stevia? Kan man äta det varje dag? (Om man nu inte bryr sig om sötsug=)). Skulle du ge det till barn varje dag om du haft barn?
    Ursäkta många frågor. Jag har frågat på flera andra ställen men inte fått svar så jag hoppas på dig!

    MVH Helen

stats