Ägg- och pannkaksrecept

  Hej äpplet – äppelplättar med äppelmostopping

  Hej ♥

  Svenska äpplen.

  Söta, saftiga, krispiga, syrliga och alldeles jättegoda.

  Jag fullkomligt älskar dem – i salladen, i gröten, på gröten, i mugcakes, som äppelkaka, som äppelpaj eller som nedan – i en plätt, som dessutom toppats med ett alldeles färskt äppelmos!

  Mums!

  IMG_5459

  IMG_5458

   

  Ingredienser (2 personer):

  • 2 ekologiska bananer
  • 1 äpple
  • 4 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver

  Skala äpplet och bananerna. Stavmixa frukterna till en puré och mixa sedan ihop med övriga ingredienser. Stek plättar i kokosolja.

  Äppelmoset till två personer gjorde jag på 2 skalade äpplen, 2 msk jordnötssmör (kan uteslutas) och 2 krm vaniljpulver – mixa till ett slätt mos och ät till dina plättar. Jag toppade även med lite morotskakagranola och kokoschips.

  IMG_5456

  Har ni några tips på goda äppelrecept?

  Dela gärna med er i kommentarsfältet!

  Kram / Emma.

  16 svar till “Hej äpplet – äppelplättar med äppelmostopping

  1. Ellinor skriver:

   Jag älskar också äpplen, i synnerhet de goda svenska som vi just nu kan frossa i och njuta av. Jag använder dem i allt och inget – gröt, pannkakor, sallad, grytor, paj och så vidare. Har flera burkar äppelmos (kokta äpplen) i frysen redo att tas upp vid behov. Hoppas att några av dina andra läsare kan komma med spännande tips och recept då jag gärna skulle vilja kunna ta tillvara på ännu mer av höstens skörd.
   Kram

   1. Emma skriver:

    Ja visst är de underbara! 🙂 Hoppas också mina läsare kommer med lite smarriga tips 🙂 Kram

  2. Lovisa skriver:

   Hej! Jag måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg! Kommer definitivt fortsätta följa 🙂 Du verkar dessutom vara en så snäll person! 🙂

   1. Emma skriver:

    Vad roligt att höra! Du är varmt välkommen 🙂

  3. Amanda skriver:

   Hej Emma! Här kommer en fråga som kniper i magen typ varje gång jag äter jordnötssmör: Hur mycket kan man egentligen äta?
   Har ofta jättemycket ångest efter jag ätit jordnötssmör eftersom jag känner att jag äter alldeles för stora mängder! Kan sitta och sleva i mig en HEL 350g burk om jag är ensam hemma…:(
   Jag är inte tjock eller så men kan man bli det om man äter den stora mängden av jordnötssmör varannan dag?
   Tacksam för svar! Kram!!

  4. Emilia skriver:

   Hej! Jag är inte bekväm med min mage och skulle vilja bli lite smalare. Jag är inte precis tjock men mitt midjemått är 72 cm och det skulle jag vilja minska på. Men samtidigt vill jag inte gå ner i vikt. Jag är 158 cm lång och väger 42 kg. Så där vill jag inte ändra på något, men hur ska jag kunna bli smalare utan att tappa så mycket i vikt? Jag äter allmänt nyttigt men några sötsaker i veckan blir det nog. Jag tränar 5-7 ggr i veckan (inte styrketräning) men jag har inte sätt något resultat på väldigt länge. Har du några tips?

  5. Louise skriver:

   Frysta äppelskivor och din nutella! Perfekt innan träning eller som kväll fika! 🙂

   1. Emma skriver:

    Ååh, tack för tipset 🙂

  6. mari skriver:

   Mums !! Då jag inte tål äpplen ska jag testa med päron.. snarast möjligt =)

   1. Emma skriver:

    Det blir nog MINST lika gott 🙂 får nog också ta och testa det! Tack för tipset!

  7. Sally skriver:

   Älskar äpplen! Här är några av mina recept, tycker det är kul när man tar in frukt i matlagningen också och inte bara grönsaker 🙂
   http://skippanudlarna.com/2012/06/25/appelkorvgryta-med-curry/
   http://skippanudlarna.com/2012/09/01/omelett-med-kanelstekta-applen/
   Har också gjort äppleplättar, en klar favorit 🙂
   http://skippanudlarna.com/2012/08/19/recepten-fran-aftonbladet-billig-treratters/

  8. Äppelpannkakor låter supergott. Jag brukar varje sensommar/höst när äppelträdet har fina stora äpplen göra äppelmos. Så nu är hela frysen full med äppelmos! Så det passar nog bra till sina äppelpannkakor. Ska provas! Må Väl

   1. Emma skriver:

    Gott! Här är också frysen full med äppelmos – mums!

  9. Maria skriver:

   Jag tänkte göra lite olika äppelchutneys av mina äpplen från trädgården! Man kan ju hitta på så många roliga smakkombinationer. Curry, Ingefära och annat kul. Du är ju bra på att hitta på goa saker 🙂

   1. Emma skriver:

    Det låter underbart! Det kanske jag också skulle testa på 🙂

  10. Molly skriver:

   Idag scrollade jag ner här för att hitta lite frukostinspiration och fastnade för dessa pannkakor. Eftersom jag vet att allt bara bränner fast i vår stekpanna hällde jag istället smeten i en form och satte in i micron i några minuter. Åh så gott det blev!
   Väldigt vackra bilder förresten!
   Ha det bra!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.