Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pizza med pesto

Publicerad,

IMG_9736

Jag tycker om att sätta guldkant på vardagen och just maten tycker jag är en sån sak som är enkel att göra det där lilla extra med. Hela livet blir så mycket härligare om vi unnar oss att njuta av god mat även på vardagarna.

Och när jag skriver god mat, så behöver det ju inte innebära att det är komplicerad mat. Nej, mat kan vara otroligt lättlagat och lyxigt, men samtidigt gott, och den här pizzan som ni nu ska få recept på ett ett sånt typiskt bra exempel.

Pizza på en tisdag! Jag varför inte göra en smarrig pizza till middag ikväll?! Det ska vi göra!

Det här pizzan är förresten en ny favorit som vi ätit tre helger i rad nu. Hehe! Med det sagt kan vi ju bara konstatera att pizza och pesto är en bra kombination. Hela familjen älskar den och det hoppas jag att din familj också kommer att göra.

Varsågoda, scrolla för recept!

IMG_9725

IMG_9737

Du kan förbereda både peston och tomatsåsen dagen innan om du vill och ha dem stående i kylen. Tomatsåsen håller sig i flera veckor och går att använda till mycket. Vill du ha en vegetarisk pizza utesluter du bara parmaskinkan.

Pizza med pesto

Ingredienser 4 personer

8 tortillabröd
1-2 dl tomatsås (recept på min hemgjorda finns här)
1 dl pinjenötter
2 krukor färsk basilika
4 msk olivolja
2 dl riven pecorino
1 påse ruccola
250 g färska babyplommontomater
1 förpackning ekologisk parmaskinka
300 g riven ost, ex. prästost
Pizzakrydda och flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Gör peston genom att mixa ihop pinjenötter, basilika, olivolja och pecorino. Bed ut tomatsåsen på tortillabröden och klicka  därefter ut generöst med pesto. Lägg på lite ruccola och därefter riven ost. Avsluta med pizzakrydda och några nypor flingsalt. Kör in i ugnen i 10-12 minuter tills osten har smält.

Toppas sedan pizzorna med färska tomater, mer ruccola och eventuellt lite parmaskinka.

IMG_9731

IMG_9739

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *