Hej vänner ♥
Minna inspirerade mig för ett par vekor sedan till ett nytt recept på vegetariska biffar – polentapanerade morotsbiffar. Jag ändrade om lite i smaksättningen, typ tog bort lök och liknande för att få biffarna att bli kompis med magen. Jag tillsatte även ingefära, honung, citron och andra favoritsmaker och serverade sedan en ljuvlig fetaostsallad till mina biffar!
Det blev gott!
Ingredienser (2-3 personer):
- 300 g morot
- 230 g avrunna linser
- 2 ägg
- 4 msk majsmjöl
- 1 tsk ingefära
- 1/2 tsk salt
- 1 krm chili
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk honung
- 1 msk citronsaft
- 1 msk fiberhusk
Riv morot fint och blanda sedan ihop med linser, ägg, citron, honung, kryddor och mjöl. Rör runt ordentligt och tillsätt sist fiberhusk. Ställ in biffsmeten i kylen en stund och blanda under tiden ihop paneringen till biffarna.
Panering:
- 3 1/2 msk maizena
- 1 dl polenta
- 3 msk sesamfrön
- 1 tsk flingsalt
Ta en sked och klicka ut biffarna i handen, strö sedan med hjälp av en sked panering över biffen, vänd och repetera. Lägg därefter ned biffen i stekpannan och stek ca 2 minuter på varje sida.
Paneringen kommer ursprungligen härifrån!
Fetaostsalladen gjordes på sallad, tomat, gula, paprika och fetaost!
Rekommenderas!
Fler tips på vegetariska biffar:
Kram / Emma.
Åh, vad gott det där lät då!
Är ganska dålig på vegetariska biffar, men de där blir jag sugen på att prova.
Jag tycker vegetariska biffar är ett smart påhitt! Hoppas du gillar dem om du testar 🙂
Ser jättegott ut, älskar biffar 🙂
Då är vi två! Älskar att det gå att göra så många olika varianter 🙂
Älskar att laga mat med olikfärgade grönsaker. Tänkte på morötterna:)
Ja det gör jag också! Man blir glad av mycket färg 😀