Emma Barremyr

Friggs Majskakor

Everydaystories partner promotion

Hej kompisar ♥

I samarbete med Friggs tänkte jag i det här inlägget presentera deras underbara majskakor för er!

Majskakorna har funnits ute på marknaden ett tag, men har kallats riskakor av många (kanske för att de ser ut som riskakor?). Tidigare innehöll de en liten andel ris (8%), men efter larmet om arsenik togs riset bort och idag innehåller de alltså enbart majs. När riset togs bort ändrades dock varken smak eller näringsinnehåll, utan det blev bara en modern uppdatering av produkten för att hålla den hälsosam. Alla Friggs nya majskakor har en symbol på framsidan som visar att de enbart innehåller majs – håll utkik efter den!

IMG_3183

Jag själv är helt förälskad i majskakorna och mina favoriter har blivit smakerna hampafrö och svartpeppar samt chiafrö och havssalt! Alla smakerna påminner dock lite om popcorn i smaken tack vare majsen. Alltså, hur gott?! Dessutom är ju majs nyttigt och naturligt glutenfritt, vilket gör majskakan till ett perfekt alternativ till alla de som vill ha en hälsosam livsstil, till de som har celiaki eller till oss som bara vill undvika gluten på grund av att vi mår bättre utan.

Majskakorna innehåller mycket fibrer, är gjorda på naturliga ingredienser, är GMO-fria och innehåller även protein. Med goda pålägg skulle jag vilja säga att de är det perfekta mellanmålet! De är dessutom himla enkla att plocka med sig på språng tillsammans med en burk keso eller kokta ägg som helt enkelt ger ett perfekt mellanmål!

I måndags när jag jobbade hemifrån passade jag på att duka upp en mysig liten picknick framför brasan (där jag för övrigt satt och jobbade i stort sett hela dagen). Jag kan lova att det blev ett riktigt lyxigt måndagsmellis för min del!

Kolla här!

IMG_3190 IMG_3185

 

Tips på vad majskakorna kan användas till:

  • Som ett tillhör till ostbrickan
  • Som mellanmål/ frukost med goda pålägg
  • Som tillbehör till middagen
  • Som ett nyttigare alternativ till snacks (t.ex. med smält choklad på)
  • Som ett före eller efter träningsmål tillsammans med något proteinrikt (t.ex. keso eller ägg)

 

IMG_3197Fyrkantig aggograslok_A

Ost, skinka och avokado alternativt chevréost och jordgubbsmarmelad eller ägg och kaviar är mina favoritpålägg på majskakorna!

Jag behöver oftast en rejäl dos protein till mellanmål för att hålla mig ordentligt mätt mellan måltiderna. Ägget innehåller mycket protein och därför är det oftast med i mina mellanmål. Använder jag det inte som pålägg på majskakan brukar jag äta det bredvid för att göra mellanmålet komplett och därmed hålla kvar mättnaden och ett stabilt blodsocker länge.

Jag menar – det finns ju sååå mycket gott att toppa majskakan med och det är roligt med variation!

Andra påläggskombinationer som jag kan tänka mig är himla goda:

  • Mosad fetaost, pesto och tomat
  • Jordnötssmör och banan
  • Keso, gurka och tomat
  • Ägg och keso
  • Ädelost och fikonmarmelad/ päron

Amarantfrî Gruppbild

 

Vilken tror du blir din favoritsmak?

 

Inlägget presenters i samarbete med Friggs, men alla tankar och åsikter är mina egna.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jenny

    googlade på majskakor och hamnade här, ett tips är att ringla honung blir suveränt gott när man är lite sötsugen! Ett bättre alternativ. Älskar majskakor! 🙂

  2. Sandra Blom

    Åh, älskar riskakor! Supergott till mellanmål eller till frukost…eller när som helst egentligen;) Kanonbra glutenfritt alternativ, och jag älskar alla sorter! Gå gärna in på min sprillans nya blogg och läs mer om glutenfria alternativ och andra hälsosamma recept.
    https://energikoket.wordpress.com/

    Tack för härlig inspiration!

    /Sandra

  3. Ida

    Så himla goda!

    Ett annat tips är att smula ner ett kex eller två i yoghurt eller kvarg tillsammans med frukt och nötter, kanske inte låter så gott men är riktigt smaskens:)

stats