Emma Barremyr

Polentapanerade morotsbiffar med fetaostsallad

Hej vänner ♥

Minna inspirerade mig för ett par vekor sedan till ett nytt recept på vegetariska biffar – polentapanerade morotsbiffar. Jag ändrade om lite i smaksättningen, typ tog bort lök och liknande för att få biffarna att bli kompis med magen. Jag tillsatte även ingefära, honung, citron och andra favoritsmaker och serverade sedan en ljuvlig fetaostsallad till mina biffar!

Det blev gott!

IMG_2898IMG_2913

Ingredienser (2-3 personer):

  • 300 g morot
  • 230 g avrunna linser
  • 2 ägg
  • 4 msk majsmjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm chili
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk fiberhusk

Riv morot fint och blanda sedan ihop med linser, ägg, citron, honung, kryddor och mjöl. Rör runt ordentligt och tillsätt sist fiberhusk. Ställ in biffsmeten i kylen en stund och blanda under tiden ihop paneringen till biffarna. 

Panering:

  • 3 1/2 msk maizena
  • 1 dl polenta
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk flingsalt

Ta en sked och klicka ut biffarna i handen, strö sedan med hjälp av en sked panering över biffen, vänd och repetera. Lägg därefter ned biffen i stekpannan och stek ca 2 minuter på varje sida.

Paneringen kommer ursprungligen härifrån!

Fetaostsalladen gjordes på sallad, tomat, gula, paprika och fetaost!

IMG_2916

 

Rekommenderas!

 

Fler tips på vegetariska biffar:

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats