Emma Barremyr

Astrid 10 månader

Våran lilla goding Astrid har gått och blivit 10 månader nu! TIO MÅNADER och fortfarande lika glad, underbar och tandlös <3 Den här åldern är helt fantastisk och jag älskar ihjäl mig i den lilla personen som hon gått och blivit. Hon är en riktigt social och nyfiken prick som älskar att leka med andra barn och upptäcka just nu. Hon kryper omkring här hemma och undersöker precis allt och det är så mysigt att se henne upptäcka. Och även om det numera är fullt upp för mig med en bebis som hela tiden kryper iväg älskar jag att se hennes nyfikenhet och glädje över att kunna röra sig! Ja gud, det är så otroligt roligt att få lära känna henne och se vilken liten människa hon börjar bli!

Åh, tänk att det var lilla Astrid som låg i min mage för ett år sedan! SOM jag gick och väntade och längtade efter att få träffa henne. Nu har hon snart varit hos oss i ett helt år! Det låter så klyschigt, men tiden går FÖR fort. Jag har tre månader kvar av min föräldraledighet innan jag börjar plugga nu och jag vill bara pausa tiden med mina två små gludklimpar. Elsa och Astrid,tack för att jag får uppleva livet och kärleken till er. Det är det bästa som någonsin hänt mig!

 

 

Älskade Astrid, det här är du 10 månader gammal:

> Du kryper i en rasande fart numera och SOM du älskar att krypa. Du kryper runt och utforskar allt som går att utforska både inomhus och utomhus. Dig behöver jag aldrig sysselsätta för du sysselsätter dig själv hela tiden!
> När du äter sitter du och ”mmmmmar” konstant. Det är så gulligt!
> Du sysselsätter dig gärna med att riva ner alla skor från skohyllan och tycker det är väldigt roligt att rota ut saker ur lådor.
> Du har börjat gömma grejer och ett av dina gömställen är tvättkorgen. Där är första stället jag letar om något är borta, och det gäller att kolla igenom tvätten innan jag lägger in den i maskinen, för man vet aldrig vad man hittar bland alla smutskläder ?
> Du älskar när vi läser böcker för dig. När jag plockar fram en bok kryper på upp i knät och sätter dig tillrätta och sitter helt stilla medan vi bläddrar i boken. ”Tittutboken” och pekböcker med djur är dina favoriter.
> Du har börjat kramas ordentligt och tycker själv att det är riktigt mysigt. Du tar tag med dina små armar om mina och lägger huvudet mot mitt bröst ❤️
> Du är inte uppe och står något själv än, utan reser dig bara till knästående mot saker. Däremot är yogapositionen ”hunden” eller plankan favoritställningar som du ofta står i. Också supergulligt!
> Du är fortfarande tandlös!
> Du försöker sätta på sig kläder. Självklart kan du inte men du parar ändå ihop fötter med skor och strumpor, mössor och hattar med ditt huvud. Så gulligt!
> När man frågor dig ”vart är…” så har du lärt dig att peka på det vi frågar efter. Du kan bland annat mamma, pappa, Elsa, lampan, bilen, blomman, nallen, nappen och snutten.
> Vi har fått reda på att du är allergisk mot lax. Första gången du provade lax var du 7 månader och fick en jättereaktion i huden med massa utslag. Efter lång väntetid fick vi till slut göra ett allergitest som mycket riktigt visade att du hade allergi. Du har även fått nya reaktioner och har mycket problem med huden så vi kommer nog få fortsätta allergiutredningen med dig. Jag misstänker komjölk.
> Senaste tiden har du blivit så väldigt mammig och jag måste erkänna att jag älskar det. Det är så mysigt och jag älskar att ha dig nära. Du kommer ju alltid att vara min lilla bebis ?
> Dina rutiner ser just nu ut såhär: du vaknar runt 07.00, ammar ett bröst och äter sedan en grötsmoothie till frukost. Innan förmiddagsvilan vid 09.30 ammar du andra bröstet och sen sover du ungefär 90 min. När du vaknar brukar vi äta lunch och sen ammar du ett bröst till innan du sover 90 minuter igen vid 13.30. När du vaknar vid 15-tiden äter vi mellis, sen middag vid 17.30 och efter middagen ammar du ett bröst igen. Du somnar oftast för kvällen innan 19 (då däckar du av en vällingflaska) och sover sen till 07 på morgonen, oftast utan att vakna.
> Du ÄLSKAR när din storasyster leker med dig och en av era favoritlekar är när du krypandes jagar henne. Då skrattar ni oftast så ni kiknar båda två.
> Du har lärt dig att både klappa händerna och göra high five senaste tiden.
> Du älskar också att lyssna på musik och sitter alltid på rumpan och diggar när du hör något du gillar!

> Djur är också något du tycker mycket om och är väldigt fascinerad av. Så fort du ser ett djur blir du alldeles till dig, pekar och gör ljud för att påkalla djurets uppmärksamhet. Katten hos mormor och morfar är en favorit 🙂

 

 

Det var det hela för nu! Hoppas ni som fortfarande är här inne och läser mår bra. Saknar er <3

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Härligt att läsa! Vår tjej är allergisk mot mjölkprotein, känns tråkigt men vi håller tummarna för att det växer bort

stats