emmabarremyr

Emma Barremyr

Kycklingfärssås med ädelost och basilika

 

God morgon! Det är onsdag, Elsa är på förskolan och Astrid har precis somnat om efter att ha varit vaken en timme nu på morgonen, så jag passar på att slänga upp ett inlägg här när jag ändå har lite tid framför datorn. Vi åt en fantastiskt god kycklingsås för ett par veckor sedan som jag ju inte hunnit dela med mig av, så idag får ni helt enkelt ett gott middagstips – kycklingfärssås med ädelost och basilika. MUMS säger jag bara! En lättlagad rätt som går snabbt att slänga ihop. Den känns också lite smålyxig så rätten är perfekt att piffa upp en vanlig vardagskväll med 🙂

Elsa gillar både kyckling och ädelostsås så hon åt den här rätten med god aptit. Gillar era barn ädelost? Ett tips är ju att det går att anpassa ostsmaken genom att ta mer eller mindre, så vill du prova kan du ju börja med en mindre del ädelost och smaka dig fram! Låt barnen få vara med i matlagningen. Att smula ner ädelosten och smaka av såsen är ju jättekul. Elsa älskar att få vara med i matlagningen och få provsmaka vilket ofta gör att hon är rejält taggad på maten när det väl är dags att äta!

 

 

Kycklingfärssås med ädelost

Ingredienser 4 personer

4 portioner pasta
500 g kycklingfärs
1 msk kycklingfond
70 g ädelost
2 d creme fraiche
1 kruka basilika
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Bryn kycklingfärsen i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Hacka basilikan och strö över. Häll i kycklingfond, crème fraîche och smula ner ädelost. Rör runt och låt allt få puttra ihop under några minuter. Servera sedan kycklingsåsen med pasta och en sallad. 

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tina

    Låter underbart gott!
    Vid vilken ålder lät du Elsa vara med i köket och “hjälpa till”? Jag har en dotter på 1-år nu, hon vill gärna vara med när jag är i köket men känns lite osäkert eftersom hon har noll koll på sin motorrik.

stats