Emma Barremyr

Anledningen till varför det ekat tomt….

Gokväll! Det har ekat tomt här i nästan en vecka nu och anledningen till det är helt enkelt livet. Jag har varken haft orken eller tiden till att sätta mig ner och skriva, så det har fått bli så. Vi har haft rätt kassa nätter senaste tiden och inatt peakade det med den sämsta natten någonsin med Astrid. Hon väckte mig stup i kvarten. Hon var liksom inte vaken, ledsen eller så utan låg bara och vred sig samtidigt som hon gapade som att hon letade efter nappen, men så fort jag stoppade i nappen spottade hon ut den. Hon somnade inte förrän hon fick bröstet, så det kändes som att hon ammade i princip hela natten. Det har aldrig hänt tidigare, och att hon sov hela nätter de tre första månaderna känns såååå långt borta nu. Herregud vad jag saknar det!

Men nog om det! Jag ville mest kika in och säga hej och berätta varför det ekat tomt här 🙂 Astrid är inne i sin fjärde utvecklingsfas nu och om jag inte minns helt fel var sömnen lite strulig med Elsa den här tiden också. Hon har visserligen alltid varit strulig med sömnen, men jag har för mig att det var värre vid den här fasen. Så om det är samma med Astrid kanske det blir bättre när fasen är över. Vi håller tummarna för det, för man blir ju smått knäpp av att inte få sova.

Jag har varit fruktansvärt trött idag, men trots det har jag haft en väldigt fin och mysig dag med barnen. De har varit nöjda och lättsamma vilket ju såklart underlättar mycket. Astrid är för det mesta nöjd, men Elsa har ju sina dagar (som de flesta tvååringar gissar jag?) som är lite mer energikrävande om jag säger så. Hehe. Det har blivit en del tid framför tv:n och vi har hunnit med både julkalendern ett par gånger och 101 dalmatinerna, men också roat oss med att göra ett pepparkakshus (har dock inte hunnit limma ihop det än), ätit pannkakslunch med bananglass, tappat upp ny kombucha på flaskor och smaksatt dem, spelat spel samt lekt ute ett par timmar när Astrid körde en långvila på lunchen. Så mysigt för mig och Elsa med liten egentid sådär mitt på dagen. Och imorgon får jag egentid med Astrid när Elsa är på föris <3 Värdefullt!

Nu ska jag dricka upp min tekopp och sen ska jag krypa i säng. Som vanligt blev det mycket mer text än vad jag tänkte mig, men det är väl så det blir när man gillar att skriva 🙂 Avslutar inlägget med några bilder direkt från livet en vanlig måndag!

Kram på er <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. K

    Jag känner så igen det där. Har en på åtta månader….hon sov toppen själv i början, men runt 5-6 månader bestämde hon sig för att nappen var äcklig och sedan dess är jag napp på natten och att sova i egen säng mer än en timme är ett minne blott. Nätter när jag kan lägga mig på magen och sova själv någon timme är en seger ?? Alltså jag är sååå less nu. Hon ligger vid bröstet hela kvällen också. Dagtid är det bara en dag i veckan hon sover mer än en timme i sträck så det känns som om man aldrig hinner göra något själv…..???

stats