Emma Barremyr

Sjukstuga med Astrid

Här kommer ett sent god morgoninlägg från mig! Jag och Astrid är ensamma hemma och har haft en väldigt lugn morgon i soffan, och nu när hon somnat igen passar jag på att blogga lite. Jag körde upp Elsa till mamma och pappa igår och åkte hem med Astrid under eftermiddagen. Tanken var att Elsa skulle få vara där uppe ett par dagar så att jag och Pelle skulle hinna få lite tid tillsammans. Det är inte lätt att få det just nu och vi hinner inte med varandra värst mycket om jag säger så.

Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss igår. Astrid som annars är så lugn och nöjd var inte alls nöjd och den där middagen som vi tänkte njuta av i lugn och ro blev mest en stress eftersom Astrid var trött och bara ville vara nära. Vi kastade i oss maten rätt snabbt och bestämde oss sedan för att gå ut på en kvällspromenad i skogen när Astrid skulle sova för kvällen. Eftersom hon är superförkyld tänkte vi att frisk luft och att sova i upprätt ställning i selen skulle göra susen inför natten, och kanske gjorde det lite skillnad för inatt har hon inte varit speciellt täppt. Däremot så fick hon hög feber…

Vi gick en långpromenad på nästan 90 minuter med pannlampan i skogen och GUD SÅ UNDERBART DET ÄR ATT GÅ PÅ PROMENAD TILLSAMMANS. Det var länge sen som vi var ute och gick bara vi två och det var så mysigt, Astrid slocknade fort medan jag och Pelle fick både kvalitetstid, frisk luft och rörelse. När vi kom in drack vi te och sen gick vi oss la oss. Trötta småbarnsföräldrar….

Astrid hade svårt att komma till ro när vi väl la oss och grät jättemycket varje gång jag försökte lägga ner henne. Till slut la jag henne tätt tätt intill mig på min arm och sen somnade vi båda två. Sen vaknade jag vid midnatt av att hon var alldeles rödhet, så jag gick upp och tog tempen som visade sig ligga på nästan 39 grader. Åh, älskade lilla barn <3 Om febern var på väg upp under kvällen var det ju inte konstigt att hon ville vara nära. Förmodligen frös hon och ville därför ha värmen och tryggheten från min kropp.

Bebisar mellan 3-6 månader ska inte ha en temp på över 39 grader och jag kände mig så orolig för att den skulle fortsätta att stiga och hade därför svårt att somna om. Astrid vaknade aldrig riktigt till där vid midnatt utan kändes så trött och slö vilket också oroade mig såklart. Vi slumrade ett par timmar och när jag tog tempen nästa gång låg den på 38,5, så då hade den ju sjunkit lite, vilket fick mig att slappna av något. Jag fick i henne lite mat vid tretiden vilket också kändes skönt eftersom barn gärna ska dricka lite extra om de har feber för att inte bli uttorkade. Hon ville fortfarande ligga väldigt nära så när jag ammat henne somnade jag om med henne på armen och nu när vi vaknade imorse var tempen nere på 38 så nu hoppas jag att det går åt rätt håll.

Tur i oturen att Elsa inte är hemma nu när Astrid är så dålig. Det känns skönt att kunna ge Astrid allt fokus och samtidig veta att Elsa får allt hon behöver och lite till hos mormor och morfar <3 Hon blir kvar där uppe till imorgon så jag hoppas att Astrid hinner krya på sig tills dess. Jag hoppas också att hon är lite piggare ikväll och att hon vill sova någon annanstans än på mig. Inte för att jag inte vill ha hennes sovandes på mig, för det ÄLSKAR jag när hon gör, men jag skulle så gärna vilja äta middag på tu man hand med Pelle. Vi har planerat tapas och har inte suttit ner och ätit tillsammans i lugn och ro på evigheter. Menmen, det blir som det blir och Astrid går såklart först! Vill hon vara nära får jag göra det bästa av situationen och ha hennes sovandes i sjalen <3

 

 

Idag ska jag passa på att bebismysa och tanka mycket närhet <3

Hoppas att ni får en fin onsdag kompisar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats