Emma Barremyr

Tapaskväll på tu man hand

Några bilder från min och Pelles tapaskväll igår! Vi lagade maten tillsammans efter att Astrid somnat och det var så mysigt att bara vara vi två i köket. Tänk att det var så innan barn. Att vi ofta lagade maten ihop, alltid fick prata till punkt och äta i lugn och ro. Det känns så overkligt idag, som ett helt annat liv. Men med det sagt så innebär det inte att jag inte älskar livet som det är idag. Våra liv är tusen gånger bättre med våra barn i livet, men vi uppskattar ju såna här stunder mycket mer nu än vad vi gjorde innan barnen kom.

På tapasbordet hade vi parmalindad melon, räkor, grönsaker, quesedillas (tunnbröd fyllda med ost och pizzakrydda), ugnsgratinerade rödbetor med ädelost, valnötter och honung, oliver och baconlindade dadlar. De sistnämnda stod i ugnen när bilderna togs. Jag glömde helt bort dem och kom inte på att de saknades förrän vi började äta. När ugnen pep hade jag tydligen bara gått dit och stängt av den, men glömt att ta ut dadlarna. Herregud! Amningshjärna deluxe…. Som tur var klarade de sig och blev inte brända!

Vi dukade upp middagen i vardagsrummet för att kunna sitta i soffan, men hade tv:n avstängd och fokus på varandra. Sen vaknade såklart Astrid mitt i maten, så helt på tu man hand åt vi ju inte, men det gjorde inte så mycket för hon låg mest nöjd mellan oss och smaskade på leksaker. Sen somnade hon om i min famn när vi satte på Bonde söker fru och käkade efterrätt i form av popcorn och choklad. Bättre onsdagsmys får man leta efter!

Astrid är förresten bättre idag. Hon var feberfri redan på förmiddagen igår, men hon är väldigt snorig och har fortfarande lite högre temp än normalt. Jag hoppas verkligen att det har vänt nu så att det fortsätter att bli bättre. Natten inatt har varit superbra och vi har sovit som två stockar båda två och bara ammat en gång så idag känner jag mig lite som en ny människa. Det var första natten på flera nätter som jag inte hade hennes sovandes på armen också vilket gör att jag inte har så ont i kroppen idag. När hon sover på armen vaknar jag stel som en pinne eftersom jag ligger rätt så orörlig i samma ställning hela natten.

En bra start på torsdagen helt enkelt. Och idag kommer min älskade Elsa äntligen hem! Det blir så tyst i huset när hon inte är hemma och även om jag uppskattar tystnaden så är det ändå som bäst när hon är hemma och fyller huset med liv och rörelse. Min älskade, älskade Elsa <3

Astrid sover igen, så nu ska jag sätta mig och skriva ihop receptet på mina raw pepparkakor som jag bakade tidigare i veckan. Kika in imorgon om ni är nyfikna på det. DE BLEv SÅ GODA så i vill inte missa dem om jag säger så. Hehe!

Ha en fin torsdag kompisar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats