Emma Barremyr

Välkomna till ännu en måndag i november

Då var det dags igen, en ny måndag med barnen har passerat och jag tänkte som vanligt dela med mig av dagen med er. Det är roligt att få dela med sig och det är roligt att ni gillar att läsa om våra dagar. Inget gör mig så glad som när ni hör av er och skriver att ni uppskattar det ?

Vi kör igång med desamma vetja! Välkomna till ännu en måndag med mig och barnen ❤️

 

God morgon! klockan är prick 06.10 på bilden. Pelle som i vanliga fall brukar åka till jobbet strax innan 07 var tvungen att åka tidigare den här morgonen så han kom in med Elsa till mig några minuter innan bilden togs. Både jag och Astrid sov när de kom in och jag hade en förhoppning om att få fortsätta sova en stund när jag satte på en film på tv:n till Elsa, men hon tände ljuset och var inte alls speciellt myssugen. Astrid vaknade i samma stund så att jag skulle få vila ögonen lite till kunde jag ju glömma. Haha! Men den här stunden när vi tre ligger i sängen och myser innan vi går upp ändå – så himla oslagbar!!! Och Elsa är alltid så himla go mot Astrid, det är så fint att se!

 

 

Det blev ingen lång mysstund dock. Elsa ville gå upp, så vi gick upp och fixade frukost! Det fanns några överblivna scones från söndagens farsdag-utflykt som vi åt med tända ljus och julmusik spelandes i bakgrunden. Elsa har fått en ny favoritlåt och vill ha ”jag såg mamma kyssa tomten” på repeat just nu. Hehe. Och Astrid sitter numera i stolen med oss vid matbordet. När blev hon så stor egentligen? Gud, tiden går alldeles för fort!!!

 

 

Astrid som blev väckt lite för tidigt blev trött snabbt igen så jag gick upp med henne till sängen och sen satt jag och Elsa på badrumsgolvet och fixade oss för dagen. Jag flätade håret på oss båda och sen fick jag lite hjälp med sminket.

 

 

Sen ville Elsa leka frisör och ”klippa” mitt hår med pincetten. Ett av alla hennes påhitt 🙂

 

 

När Astrid vaknade en timme senare hängde vi lite på Elsas rum. Vi la pussel och läste lite böcker ?

 

 

När det blev dags för Astrid att sova igen tog jag med mig barnen och åkte iväg till gymmet. Min förhoppning var att att få till ett pass tillsammans med Elsa medan Astrid sov, men Astrid vaknade redan innan jag kom igång med träningen så det blev ett pass med båda barnen! Lite såhär – ett gäng knäböj och mellan varven lite spring i salen med Elsa. Lite tåhävningar med bebis som tyngd och lite hopp på stepbräda med Elsa o.s.v. Jag la mest fokus på underkroppen och gjorde förutom knäböj och tåhävningar även bäckenlyft, step up, kissande hunden, lårcurl på boll och raka marklyft. Och sen en hel del spring med Elsa som sagt. Vi hade väldigt roligt!

 

 

Att träna med bebis är inget jag tar för givet, det funkade aldrig med Elsa eftersom hon inte alls var något fan av att sitta för sig själv, men Astrid är tacksam så. Alltid så nöjd och glad och inte alls svår att ha med på träningen eftersom hon mer än gärna sitter och grejar för sig själv <3

 

 

När jag och Elsa tränat klart packade jag ner Astrid i babyskyddet. Hon slocknade på några sekunder medan jag gick ut i gymmet för att stretcha samtidigt som Elsa fick kika lite i lekrummet. Kanske en dum idé av mig att visa henne det där lekrummet, för hon ville såklart inte åka hem sen… det är alltid en liten fight med förflyttningar just nu. Jag har dock laddat ner appen ”timstock” som hjälpmedel och det funkar faktiskt bra. Då ställer jag klockan som visar en prick för varje minut som tickar ner. När klockan ringer är tiden slut och på så vis hinner hon förbereda sig och leken avslutas inte så tvärt. Tips!

 

 

Min älskade Elsa! Där var vi redo att åka hem 🙂

 

 

Det blev ingen lång sovstund för Astrid… hon vaknade direkt vi kom hem, men lika glad ändå 🙂 Vi har plockat fram hoppgungan som hon fullkomligt ÄLSKAR att sitta i, så där fick hon stå och studsa lite medan jag stekte pannkakor till lunch!

 

 

Till pannkakorna gjorde jag både blåbärssylt och hallonsylt. Jag mixade bara 2 dl hallon och 2 dl blåbär med 2 dadlar i varje ”sylt”. Slurp så gott!

 

 

Pannkakorna gjorde jag på 4 ägg, 2 bananer, 1 dl mandelmjöl, lite kanel och kardemumma. Jag tyckte de svar svingoda, men Elsa bara smakade på en bit och ville inte ha mer sen (hon har plötsligt blivit SÅ KRÄSEN….). Det slutade med att jag åt ALLA pannkakor med keso och sylt själv medan Elsa bara åt keso och ”sylt” till lunch…

 

 

Sen packade jag ihop oss igen och åkte in till stan. Båda barnen somnade i bilen så när vi kom fram till öppna förskolan passade jag på att sitta en lång stund (nästan 50 minuter) i bilen och vila i tystnaden. Jag fick lite mental vila vilket var tur, för det behövdes sen kan jag lova! Jag väckte Elsa när hon sovit en timme och vi kan ju säga som så att hon inte var på sitt bästa humör. Ibland när vi väcker henne får hon vansinnesutbrott och bara skriker, och just det hände i måndags.

Det spöregnade, så jag ryckte ut båda barnen ur bilen och sprang in med dem på öppna förskolan. När vi kom in började Elsa gråta och sen bara eskalerade det. Jag försökte trösta, låta henne vara ifred, prata med henne o.s.v. men ingenting funkade. Hon bara skrek. Efter ungefär 20-30 minuter fick jag nog, reste mig upp och sa att ”nu åker vi hem”. Elsa förstod att jag menade allvar och då bara vände det. Jag fick trösta henne en stund och sen tog det inte många minuter innan hon var på ett strålande humör och igång med leken. Tvååringar alltså! Kan ju säga att det kändes som att hon sög upp ALL MIN energi den kaosiga halvtimmen som var…. Tur att bebisen var glad och nöjd iallafall, hehe.

 

 

Men sen får man snabbt ny energi av en glad och sprallig unge ❤️ Det blev en fin eftermiddag trots en kaosig start! Att pyssla och måla på öppna förskolan är det Elsa gillar allra bäst. Hon älskar att stå vid staffliet och måla med färgerna. Igår målade hon en stor gul sol. Min älskade lilla tjej! Tänk att man som mamma kan bli så stolt för en liten sol <3

 

 

Vi hängde på öppna förskolan hela eftermiddagen och när Pelle slutade jobbet åkte vi hem. Pelle tog över barnen Medan jag entrade köket och fixade maten. Laxsallad stod på menyn!

 

 

Elsa äter alltid sina grönsaker innan maten (jag brukar göra en liten snackstallrik med morot, gurka, paprika, oliver, tomat och fetaost) så hennes middagstallrik såg ut såhär – lax, ris och crème fraîche.

 

 

När maten intagits tog vi en varsin unge och gjorde iordning för kvällen (disken fick vänta till senare). Pelle och Elsa hoppade i badet medan jag och Astrid tog en dusch (hon låg i badbaljan medan jag duschade). Efter bad och babymassage var det läggdags för Astrid och numera somnar hon mellan 17.30-18.00. Jag ammar henne och sen somnar hon med napp och snutte i sängen. När första ungen var lagd hjälptes vi åt med disken och plocket här hemma innan vi båda hann sjunka ner en stund i soffan med Elsa och se på Vaiana innan det blev läggdags även för henne. Och medan Pelle la Elsa passade jag på att kvällsfika för mig själv, och sen tog jag en tidig kväll på spikmattan eftersom Pelle ändå skulle kvällsjobba! Sådär! En helt vanlig måndags från småbarnslivet 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Halldén

  Hej!!
  Testade dina pannkakor till lunch idag och håller med. Svingoda 🙂
  Testar ofta dina recept så fortsätt dela med dig!
  Kram och ha en fortsatt fin tisdag.
  //Linda

 2. Sofia

  Det bästa sättet att starta en morgon på, era måndagsdagar! Och så snabbt den där lilla grodan växer! <3 Ni verkar verkligen få ihop ett vardagsmys som heter duga trots att ni är på ett tight tidsschema, och det måste jag säga att ditt inre lugn och förståelse för dina barns ilska, istället för att bli fly förbannad själv (vilket är lätt!) kommer de alltid minnas med kärlek, och inte rädsla när de blir äldre! Kunde inte låta bli att skratta till igen när jag läste slutet och hur kvällen avslutades med Vaiana, och Pelles lilla vokala "hälsning" hahaha!

 3. Lina

  Hej! Skulle du vilja vara snäll och berätta hur era sömn- och matrutiner med Astrid ser ut under ett dygn. Mvh nybliven mamma

 4. Lina

  Skulle du vilja vara snäll och berätta hur era sömn- och matrutiner med Astrid ser ut under ett dygn. Mvh nybliven mamma

stats