Emma Barremyr

En måndag i november

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

God morgon! Det är torsdag och jag tänkte som vanligt dela med mig av min och barnens måndag! Jag börjar verkligen komma in i ”ensamdagarna” med barnen nu och tycker att det är så himla mysigt att bara få vara med dem såhär. Det är full fart hela dagarna och när kvällen kommer efter en sån här dag är jag så otroligt trött. Mest i huvudet, men också i kroppen av allt bärande och lyftande. Herregud alltså! Men trots tröttheten så uppskattar jag alltså dessa dagar väldigt mycket, men kan även meddela att det också är himla skönt att ha några dagar i veckan med enbart bebismys när Elsa är på förskolan. Det är lite lugnare samtidigt som jag verkligen får chansen att fokusera 100% på Astrid <3

Men nu är ni välkomna till våran måndag såhär i början på november. Den här morgonen vaknade vi upp till årets första snö och efter en väldigt bra natt var vi alla tre på gott humör, och det är inte varje dag det är så, inte som tvååringen är så pigg och glad iallafall. Jag förstår inte varför hon så promt ska vakna tidigt och gå upp i ottan de dagar när hon ändå bara är trött och gnällig? Livets mysterium ni vet… Med det var en liten parantes. Dåligt humör var det sista hon var på den här dagen. Haha. Elsa var superpigg och peppad på det mesta! Dagen flöt på väldigt smidigt och utan ett enda utbrott vilket inte hör till vanligheterna. Tänk vad lite extra sömn kan göra!

Men nu – varsågoda! Här är våran måndag ?

 

Första bilden är direkt från morgonmyset! Den här måndagen började med en lång (!!!!) sovmorgon till 07.20. Det var länge sen som Elsa sov så länge och lägger man till i tanken att det har blivit vintertid nu och så är det ju alldeles GALET länge för att vara Elsa. Astrid brukar ju vakna den här tiden, så för hennes del var det kanske inget speciellt, men att Elsa sov så länge var stort! Hon kom insmygandes till mig och Astrid och sen låg vi i sängen och hade morgonmys alla tre! Vilken underbar start på dagen alltså. Stunder som den här är det alldeles oslagbart att få vara mamma <3

 

 

När vi gick upp fick vi till Elsas stora förtjusning se att det snöat under natten. Ett tunt lager snö låg på marken och självklart skulle Elsa ut och känna på snön det första hon gjorde. I pyjamas och stövlar sprang hon lyckligt ut i snön och skrek ”såååå mycket snö mamma, jag vill ut och leka” Haha ?

 

 

Men innan utelek var det dags för frukost såklart! Elsa beställde smoothie så vi mixade ihop en med banan, blåbär, mango, hallon, turkisk yoghurt, mjölk, havregryn, en dadel samt dunderpulver och d-vitamin från Helhetshälsa.

 

 

Min frukost bestod utav smågåsar och kaffe. Den ena smörgåsen hade jag laxpastej och stekt ägg på som vanligt och den andra överbliven varmrökt lax och brieost – båda delikatesser från Mårbacka julmarknad som vi var och besökte förra veckan. Så lyxigt och gott!

 

 

Astrid är verkligen en liten gladskit! Hon ligger och jollrar och är allmänt goo för det mesta trots att hon är inne i någon slags fas där hon inte sover mer än 30 minuter några gånger om dagen. Jag minns inte att Elsa sov så lite på dagen någon gång, men barn är ju olika. För Astrid började det efter 3-månaderssprutan för två veckor sedan, så jag hoppas att det är en fas som går över. När hon sover lägger ju jag tid på bloggen och Instagram, och när hon inte sover så blir det inte lika mycket tid över till det eftersom jag försöker undvika både telefon och dator när mina barn är vakna…

 

 

Elsa sög i sig smoothien snabbt och satte igång med morgongympa medan jag satt kvar på stolen och drack kaffe. Hon har en favoritposition som hon övar på många gånger om dagen numera – trebent hund kallas den inom yoga tror jag 🙂

 

 

Gissa om hon var taggad på att gå ut och leka den här morgonen? Jajamän! Kan meddela att det inte alls var någon fight att få på kläderna för en gångs skull. Problemet var mer att jag ville hinna gå på toaletten efter frukosten, men hon ville ut med desamma, så jag fick liksom göra allt mitt i rakertfart….

 

 

Hennes nya vinterkläder är så fina! Ni hittar jackan här, mössan här och täckbyxorna här.

 

 

Jag: ”Kan du se glad ut Elsa?”

Elsa: ”Nej mamma jag vill inte se glad ut?”

 

 

Astrid sov medan jag och Elsa lekte! Vi försökte rulla snöbollar med det gick inget vidare, så det blev några snöänglar och sen kurragömma med babblarna ?

 

 

Här är kurragömmagänget! Att gömma Babblarna ute i trädgården är Elsas absoluta favoritlek. Jag tror jag har nämnt det förut, men hon vill gärna vara den som både gömmer och letar upp dem. Det är så mysigt att stå och tjuvkika på henne när hon omsorgsfullt gömmer dem och sen få gå runt med henne i trädgården när hon går med fingret för munnen och låtsas att hon verkligen funderar på var de kan vara. ”Hmmm… jag tror jag ser något gult där borta…” viskar hon när hon och drar med en dit Bibbi står osv… kan meddela att det är en av mina favoritlekar också just för att hon är så himla gullig och rolig när hon leker den leken ?

 

 

När vi kom in igen gjorde jag en brasa och medan jag plockade med tvätten fick Astrid ligga i gymmet och Elsa se lite på tv en liten stund.

 

 

Sen var det dags för lunch! Korv och makaroner till Elsas stora förtjusning. Hon och Pelle åt det när jag var på babyshower dagen innan och det blev en låda över som fick bli lunch till henne.

 

 

Till mig själv slängde jag ihop ett par kesoscones. Astrid inveg bumbon och satt på köksbänken medan jag bakade och fixade. Det var bara det att jag inte hann äta dem sen när de väl blev klara. Eller jo jag hann äta dem, men fick ta dem på stående fot. Min plan var att sitta vid bordet och dricka en kopp kaffe till, men istället tryckte jag i mig dem medan jag packade ihop oss för att åka in till stan och öppna förskolan. Hej verkligheten! Inga bilder på en härlig sconeslunch med andra ord 🙂

 

 

Barnen skulle sova så jag passade på att kombinera buss/ promenad in till stan. Astrid som bara sovit en halvtimme på hela förmiddagen slocknade direkt vi kom iväg ?

Astrids gosiga vinteroverall hittar ni här!

(Perfekt när hon sover i vagnen kyliga dagar, men också varm och skön när hon vill vara uppe i selen när vi är ute och leker)

 

 

Sen skulle jag kunna skriva att båda barnen sov och att jag drömmigt gick där och njöt i godan ro, men så var det såklart inte. Astrid sov gott hela promenaden, men Elsa var inte ett dugg trött så hon somnade inte. Och vet ni? Jag gav henne min telefon och så hon fick ligga i vagnen och titta på en film medan vi promenaderade in till stan. På så vis fick jag själv lite mental vila och samtidigt rörelse vilket gav ny energi inför eftermiddagen! Visst var det en skön promenad, men båda barnen sov alltså inte som det kanske ser ut på bilden ?

 

 

Vi började med lite skapande när vi kom till öppna förskolan. Elsa målade en vacker teckning med massa färger ? Jag frågade vad hon hade målat. ”Färger” svarade hon. Såklart!

 

 

Astrid med en av sina favoritleksaker just nu – en fårskallra!

 

 

Min och syrrans fika på öppna förskolan ? Hon hade med till skummad mjölk och jag hade med pepparkaksbollar ??? ÄLSKAR!!!

 

 

Amningspaus ❤️

 

 

Elsa och Alicia pysslade mest. De både målade, pärlande och delade med lera innan de avslutade dagen på förskolan genom att springa av sig i lekrummet. Och sen blev det dags att åka hemåt!

 

 

När öppna förskolan stängde hade Pelle slutat jobbet så då kom han och hämtade upp Elsa medan jag tog en promenad/ åkte buss hem. Och det här blev sista bilden för dagen.

När jag kom hem hade Pelle och Elsa fixat maten – pasta carbonara. Vi käkade, sen duschade vi och gjorde iordning barnen för läggning. Och medan jag la barnen fick Pelle gå ut och springa en sväng. Det var faktiskt första gången som jag la båda barnen samtidigt och fy attans så mysigt det var. Vi låg i stora dubbelsängen alla tre, jag i mitten med en unge på varje sida. Jag läste ett par böcker och sen somnade båda två fort efter att vi släckt. Jag låg kvar en lång stund där mellan dem och bara njöt. Jag är så otroligt lyckligt lottad som får vara mamma till mina små älsklingar. De betyder allt för mig och jag vill inte ens tänka på att det kommer att komma en dag då de inte längre vill dela säng med mig. Älskade små flickor ❤️

Ja hörrni! Det var ännu en måndag till samlingen! Klicka gärna på hjärtat här nedan om ni vill ha fler liknande inlägg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Alltså hur underbar dag!? Och Elsa är sååå lik din mamma på första bilden i sängen när hon kisar sådär mot kameran. <3

stats