Emma Barremyr

Middagsmeny vecka 46

Herregud! Veckorna bara flyger förbi och om några dagar är vi alltså halvvägs in i november. Galet, men ändå skönt på samma gång! Jag ser så mycket fram emot julmånaden med allt mys som väntar. Jag mådde ju SKIT hela december förra året och kunde inte alls njuta av julen på samma sätt som jag brukar i och med graviditetsillamåendet. I år tänker jag därför njuta dubbelt upp och ska försöka få till massa roliga pysselstunder, julbak och mys med Elsa som jag inte orkade göra förra året. Som jag längtar!

Oj, nu svävade jag iväg… det var ju inte julen det här inlägget skulle handla om, hehe. Det är ju fredag och dags för veckans middagsmeny! Men på tal om graviditeten (förlåt för svärdom, men det behövs här), JÄVLAR vad gott det är med mat! Tänk att jag var illamående och äcklad av mat i NIO MÅNADER. Det var så vidrigt och jobbigt på alla sätt. Mat som tillför så mycket glädje och njutning till livet. Jag är så tacksam nu när jag kan njuta igen och kan fortfarande storböla när jag äter något som smakar riktigt gott. Graviditetsillamåendet är ett minne blott och jag känner mig lycklig som både kan njuta av matlagning och att äta all god mat som jag älskar igen!

Men nog om det, här kommer veckans middagsmeny med flera smarriga recept från arkivet!

 

Middagsmeny vecka 46:

Fredag: vegetarisk wrap med chèvre och pinjenötter

Lördag: lax med kräft- och fetaostfyllning

Söndag: kycklinglasagne med aubergine och pesto

Måndag: laxsallad med zucchini

Tisdag: tofustroganoff med quinoa

Onsdag: vegetariska ”köttbullar” med gräddsås och potatis

Torsdag: gulaschsoppa med köttfärs

 

 

Hoppas ni hittar lite middagsinspiration och att ni alla får en fin fredag!

Stor kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Hej Emma!
    Jag har följt din blogg i flera år och vet att du har IBS och gjorde FODMAP dieten för ett par år sedan. Jag går själv igenom samma behandling nu, och det skulle vara kul att höra hur du ser på behandlingen idag! Om det har hjälpt och om det är enkelt att undvika de saker du inte tål, och hur ofta du har besvär med magen nu. Tycker att det skulle vara intressant att höra någon annans perspektiv på det hela för just nu känns det som om jag aldrig kommer kunna äta vad jag vill igen.

    Stor kram på dig, och trevlig helg! 🙂

stats