Emma Barremyr

Kesoscones

SCONES! Som ni alla säkert vet vid det här laget är det en av mina stora svagheter här livet! Alltså jag ÄLSKAR att få avnjuta nybakade scones med en god ost och någon form av marmelad tillsammans med en kopp kaffe med skummad mjölk. Njutningen i det är oslagbart! 

Mitt favoritrecept på scones är och har länge varit det med äpple och morot. Jag kommer nog aldrig någonsin att tröttna på dem, även om jag tycker att det är väldigt roligt att variera mig och testa nytt ibland också. För ett par veckor sedan hade jag och mina systrar en sconesdate och då bakade Lina kesoscones som var alldeles ljuvligt goda. Sen dess har jag nog hunnit baka dem ett tiotal gånger redan, haha. Snöar jag in så snöar jag in, så att säga.

Det är så många som frågar efter receptet hela tiden, så jag tänkte att jag delar med mig av det här. Det är inte mitt recept dock, men jag vet heller inte vem som skapat det. Jag fick receptet från Lina, som i sin tur fick det av en kompis till henne. Iallafall, de är alldeles för goda för att jag inte ska dela med mig av dem till er.

Men nu – varsågoda! Här kommer recept på riktigt smarriga kesoscones!

 

Kesoscones

Ingredienser (8 scones, 4 personer):

  • 250 g keso
  • 6 ägg
  • 250 g havremjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • Nötter, frön och flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop keso och ägg och rör sedan i mjöl, salt och bakpulver. Klicka ut åtta scones på en plåt och toppa med nötter, frön och flingsalt. Baka i ugnen i 15-20 minuter eller tills de får en gyllenbryn färg.

En av mina favoritkombinationer på scones är philadelphiaost, chevre och jordgubbsmarmelad, men när jag var hos Lina testade jag en ny kombination som blivit en ny favorit. Testa smör, ädelost och päronmarmelad säger jag bara. SÅÅÅÅ GOTT!

 

 

Passar fint till både frukost, lunch, kvällsmat eller till fika/ mellis! Scones är helt enkelt aldrig fel <3

 

Kommer ni att prova?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats