Emma Barremyr

Min lilla bebis är förkyldHär ligger jag med en förkyld liten bebis ? Älskade lilla Astrid! Det gör så ont i mammahjärtat att se när hon lider, för en så liten bebis lider verkligen av en förkylning ?

Jag hade hoppats på att hon skulle klara sig när Elsa och Pelle blev förkylda förra veckan, men Elsa är ju på Astrid hela tiden, vill pussa, ta på (med snoriga händer) o.s.v. Vilket gör det ganska omöjligt att hålla henne borta från bacillerna. Jag kan liksom inte gå och tjata på Elsa om att hon inte får vara i närheten av Astrid hela tiden…. Så nu har vi alltså en förkyld liten bebis här hemma.

Det började redan i fredags kväll när hon hade en temp på 38 grader. Barn under 3 månader ska inte ha över 38 grader så där kom oron som ett brev på posten. Men tempen har legat stadigt på 38 grader hela helgen så förhoppningsvis går det inte upp mer. Hon var inte så snorig till att börja med, men igår kväll blev hon rejält tät och och slemmig i halsen (antar att snoret rann ner i halsen för det syntes inget snor i näsan). När vi skulle lägga oss igår kväll var hon så snorig att hon knappt kunde svälja eller andas. Hon var så besvärad av det och skrek värre än jag någonsin hört henne skrika. Jag trodde mitt hjärta skulle gå sönder ? Vi försökte med physomer saltspay och snorsug, men det gjorde henne bara ännu mera ledsen och upprörd, så det funkade inget vidare. Hon kunde inte suga eftersom hon inte fick luft och därmed varken amma eller ta nappen som annars tröstar bra. Det enda som funkade var att gå runt med henne på bröstet, vilket jag gjorde tills hon till slut somnade framåt midnatt. Då kunde jag sätta mig ner i sängen tillbakalutad en timme innan jag vid 01 äntligen kunde lägga ner henne i nestet och sedan sova själv. Sen blev resten av natten helt okej och bortsett från att Elsa var vaken och skrek en halvtimme (vi vet inte om hon fått nattskräck? Men mer om det i ett annat inlägg…) och att vi ammade en gång vid 06 så sov jag ända till halv åtta medan Astrid tog sovmorgon till 09. Så några timmars sömn fick jag till iallafall ?

Idag är hon fortsatt både snorig och tät och sover allra bäst i sjalen, så där har hon suttit sedan i morse. Hon känns sliten och sover djupt ❤️ Pelle och Elsa har åkt till Sunne så jag och Astrid är hemma och bara tar det lugnt. Det känns välbehövligt efter den här natten!  Jag fick tips om att blanda vanlig nässpray med saltvattenspray av följare på instagram, så blir det lika illa ikväll tänkte jag prova det. Ska åka till apoteket bara hon vaknar och tills dess passar jag på att bara vila i soffan ? Roligare än så är inte min söndag, men ska jag erkänna så är det faktiskt väldigt mysigt just nu när hon sover så gott och jag bara kan njuta av myset ❤️

Hur mår ni?

kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Vad jobbigt! Det är så jobbigt när de är sådär små och förkylda :/ Såklart sen också jobbigt men då finns ju nässpray (om man bara lyckas få in den). Jag testade aldrig att blanda nässpray med saltvattenlösning men yngsta fick det lite på BB faktiskt för han var lite trång i näsan efter förlossningen. Nu har han förkylningsastma så jag är väldigt tacksam för inhalatorn också.

    Nattskräck är ett intressant kapitel. Det hade vi med äldsta nåt år typ. En ganska mild variant mer som gnäll och gråt men det räckte, var jobbigt. Om det kommer typ void 22-23-tiden har jag förstått det som att det ofta är nattskräck och inte mardrömmar. Kan funka att kissa faktiskt. När vår nu 6-åring börjar gnälla i sömnen får han alltid gå upp och kissa och då brukar det sluta. Vet inte om det funkar för alla, men jag läste det nånstans och för oss funkade det oftast. Lycka till!!!

    1. emmabarremyr

      Tack för att du delar med dig! Åkte faktiskt till apoteket och köpte nässpray som jag blandade med koksaltlösning, och det underlättade mycket ?? Nu är hon mycket bättre! Och tack för att du delar om nattskräck också. Läsare att det kan bero på sömnbrist och eftersom det varit rätt struligt senaste tiden kan det kanske vara på grund av det. Får låta henne sova mer på dagarna helt enkelt ?

stats