Emma Barremyr

Svar på frågestunden del 2

Berätta mer om växthuset! Vart köpte ni det och hur tänkte ni med storleken/material? Är själv i tankarna på att köpa ett så det vore skoj att höra om du är nöjd med erat!

Åh! Mitt intresse för odlandet har bara vuxit sig starkare och starkare för varje år som gått sen vi flyttade till hus, men dömmen om ett växthus har funnits där länge, och i år blev det äntligen verklighet ❤️

Vi har ingen stor tomt och först trodde vi inte att det skulle vara möjligt att ha ett växthus här, men vi bestämde oss för att ta ner några träd i skogskanten av tomten och det blev väldigt mycket bättre än vi väntat oss. Solen ligger på där i stort sett hela dagen så platsen blev perfekt för växthuset.

Ett växthus kostar ganska mycket pengar och vi valde att köpa ett av de mindre, billigare och ”enklare” som vi hittade. Vi bor i parhus nu, men planerar att flytta till ett större hus med större tomt inom en snart framtid (ett par år kanske) och därför ville vi inte lägga alltför mycket pengar på ett växthus som vi ska flytta ifrån. I framtiden drömmer vi om ett stort hus med stor tomt och mer yta för att odla och då kommer vi vilja lägga mer pengar på ett större och finare växthus. Det finns ju helt fantastiska växthus med fina fönster och detaljer ?

Det vi har nu är på 5 kvadrat och köptes hos Skånska byggvaror för ungefär 6500 om jag inte minns helt fel. Materialet är i glas och inne i växthuset har Pelle snickrat ihop lådor med dränering som vi haft plantorna i. Det blev jättebra, men jag tycker även att det är väldigt snyggt att ha plantorna i krukor i växthus. Det kanske det blir i framtiden!

På det stora hela är vi väldigt nöjda med växthuset och det har varit heeeeelt underbart att få odla i sommar! Ser verkligen fram emot nästa år. Sår ju frön redan i februari och det är ju inte mer än fem månader kvar nu. Hihi ?

Här kan ni läsa ett inlägg om hur växthuset växte fram!

 

 

Hej! Hur ser du på att äta mjölkprodukter? Finns det något som du undviker (typ mjölk) och något som är bättre att äta? Som har förstått är det bättre att äta yoghurt än att dricka mjölk. ? kram

Vi äter lite mjölkprodukter här hemma, men väljer i de flesta fall att köpa växtbaserat. De mjölkprodukter vi äter är turkisk yoghurt, ost av olika slag samt grädde. Vanlig mjölk har vi nästan aldrig hemma. Jag älskar Oatlys produkter som är baserade på havre och använder både deras grädde och fraiche i matlagningen. Sen dricker vi havremjölk, äter havregurt och så har jag såklart Oatlys ikaffe i kaffet ? Varför vi väljer att äta växtbaserat är för att jag tror att det i längden påverkar vår hälsa positivt, men med det sagt så menar jag inte att det är ”farligt” eller att vi aldrig kan äta mjölkprodukter. Vi blandar lite men kör till större del växtbaserat.

 

Åh vad kul! Hur tänker du kring mat i dagsläget? Få i sig tillräckligt /nyttigt? Unnar du dig sötsaker utan att ha ”dåligt samvete”? Hur kan en dag med mat se ut för dig?

Jag har aldrig dåligt samvete när det kommer till mat längre och det är en otroligt frihet! Det enda som begränsar mig idag är min IBS. Jag tål ju t.ex. inte lök, avokado, bönor, svamp mm och det gör att jag inte kan äta allt jag vill äta, vilket är jättetrist. Min grundtanke i kosten idag är att äta så varierat som möjligt och mycket växtbaserat. Jag vill att grunden ska vara naturlig mat baserad på ”rena” produkter, men jag äter även godis, fika och halvfabrikat några gånger i veckan,

Det är jättesvårt att skriva hur en vanlig dag ser ut eftersom det är så himla olika vad jag äter. Jag försöker dock att äta regelbundet och får i mig frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål varje dag. Jag behöver äta ofta för att må bra och hålla mitt blodsocker på en bra nivå. Frukosten är nästan alltid samma just nu – 2 smörgåsar varav den ena har laxpastej och stekt ägg på och den andra philadelphiaost, chevre och jordgubbsmarmelad. Och kaffe med skummad mjölk såklart! Jag äter ”vanlig mat” med stora sallader till lunch och middag. Sen blir det ofta ett mellanmål på förmiddagen, eftermiddag och kvällen. Ett av mellanmålen är ofta en fika med en kopp kaffe med banankaka, mellanmålsmuffins, rawfoodgottis eller liknande. På kvällen äter jag ofta fruktsallad med yoghurt och nötter och det andra mellanmålet kan vara majskakor, ägg, torkad frukt, en rawbar eller liknande 🙂

 

 

Hur ofta och vad brukar du träna vanligtvis? Elsa har alltid så fina kläder! Vart brukar ni handlar? ?

Det finns inget ”vanligtvis” för träning i mitt liv just nu, utan det är väldigt styrt utifrån dagsform och hur livet ser ut just den dagen. Jag har nästan alltid en ”grundplan” för hur jag tänker träna under kommande vecka, men den kan snabbt ändras om något av barnen blir sjuka, vi sover dåligt eller att något annat dyker upp.

Målet är ändå att få till någon form av rörelse 30 minuter per dag, Jag har börjat komma igång i gymmet nu efter graviditeten och har kört 2 pass i veckan, vilket är mitt mål där. Får jag till två styrkepass och minst 30 minuter promenad de andra dagarna så mår jag väldigt bra. Sen blir det mer vissa veckor och andra mindre, men jag fokuserar alltid på det som blir av och att vara nöjd med det ”lilla” ?

Vad kul att du tycker att vi klär Elsa fint! Mycket av det hon har på sig är faktiskt begagnat och inköpt på tradera/ facebookgrupper, men vi handlar såklart en del nytt också. Älskar både Lindex, H&M, POP och Kappahls barnkläder ?

 

 

Hej, Hur kom det sig att ni köpte hus på Hammarö? Är din sambo därifrån? Har ni mycket familj/vänner där ute? ? En annan fråga, hur ser du/ni på era barns integritet på sociala medier?

Att vi hamnade här på Hammarö var egentligen en ren slump. Våra familjer är från Sunne/ Torsby och vi kände ingen som bodde här ute heller. Jag hade knappt varit på Hammarö innan vi åkte och kollade på huset som jag fick syn på Hemnet en dag i juni för fyra år sedan. Pelle var egentligen inte alls intresserad, men gick ändå med på att åka och kolla.

Jag förälskade mig och flyttade in i huset i samma stund som jag gick in genom dörren. Jag trivdes inte alls i en lägenhet inne i stan, utan ville bo där det fanns mer skog och längtade så mycket efter en egen trädgård. Huset var nybyggt och så fint, den lilla trädgården fanns där och omgivningarna var så fina. Och SÅ GLAD jag är över att Pelle kände samma! Vi la bud direkt och vann budgivningen till slut ?

Angående mina barns integritet så är det mycket jag tänker på desto äldre de blir. Nu är de fortfarande ganska små, men jag kommer inte att fortsätta skriva/ visa bilder på barnen lika mycket desto äldre de blir. Jag väljer såklart vad jag delar och skriver bara om sånt som jag tycker känns okej. Jag tycker att det är viktigt att visa hyr småbarnslivet ser ut och det betyder ju att de får vara med ny.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats