Emma Barremyr

Drömmen om ett växthus

God morgon kompisar!

Herregud! Den här veckan försvann verkligen i en rasande fart! Inte mig emot dock, jag tycker det är så skönt att tiden går fort just nu. Det är redan fredag och som vanligt på fredagar går vi in i en ny gravidvecka och idag välkomnar vi vecka 31. TRETTIOETT!!!! Galet ju 🙂 Veckans graviduppdatering kommer som vanligt imorgon….

Nu till något helt annat – nämligen växthuset som blev klart i veckan! Ja, drömmen om ett växthus är nu verklighet och det känns så roligt att få påbörja odlingen där inne. Pelle har gjort ett helt fantastiskt jobb den här våren (både med altan och växthuset) och nu ska det bli så skönt att bara kunna njuta här ute i sommar! Nu tänkte jag att jag skulle visa er lite bilder på hur växthuset vuxit fram. Det är väldigt stor skillnad ändå!

 

 

Såhär såg den ut den 23:e mars när vi påbörjade förarbetet till växthuset. Vi tog ner två stora tallar och Pelle grävde bort jordhögen (som låg kvar från bygget av uterummet förra sommaren). Men sen blev projektet vilande ett tag eftersom vi påbörjade bygget av trallen runt huset.

 

 

Första helgen i maj blev en riktig trädgårdshelg! Vi grejade för fullt och Pelle slet som ett djur med allt grävande och alla gruslass. Tanken var första att vi bara skulle haft grus under själva växthuset, men vi fick nästan 5 ton för mycket grus hemkört så vi beslutade oss för att göra en liten uteplats runt växthuset och det blev ju väldigt bra såhär i efterhand!

 

 

Ramen till växthuset sattes ihop samma helg och sen göt Pelle fast det och skruvade upp hela växthuset tillsammans med sin pappa under veckan sen

 

 

Förra helgen byggde Pelle lådor och jag målade pallkragarna vita. Den pallkragen blev perfekt för att odla lite jordgubbar i.

 

 

Sen fylldes lådorna upp med jord och det blev äntligen dags att plantera ut mina gröna älsklingar! Ett helt gäng med tomater, några aubergineplantor och två gurkplantor var redo. Sen har jag ett gäng gurkplantor till som ska planteras ut, men de behöver växa till sig lite först!

 

 

Vad tycks? Här är det färdiga resultatet!

En ny favoritplats, minst sagt! Alltså myset i ett pilla och ge kärlek till växter! SOM JAG ÄLSKAR DET!  Det är så roligt och tillfredsställande att skapa något själv såhär och vi är så otroligt nöjda med resultatet. Pelle var inte alls med mig i tanken på ett växthus för ett år sedan, men jag har bearbetat honom ända sen dess och tills slut fick jag med honom i projektet. Det är ju han som gjort det mesta av jobbet (själv har jag tagit hand om Elsa och varit gravid, haha) och jag är så tacksam för att han gjorde det här för min skull. Nu i efterhand säger han att det var 70% för min skull och 30% för hans skull. Det är kärlek ändå <3

 

Vad tycker ni om inläggen från trädgården? Vill ni läsa mer om växthuset och odlandet i sommar? Se bilder på när vi inreder uteplatsen? Kom gärna med önskemål och ställ frågor om ni undrar över något!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Superfint! Hur stort är ert växthus? Jag är nyfiken på odlingsbänkarna inne i vöxthuset: har de någon dränering nertill?

 2. Rebecca

  Superkul! Berätta gärna om när man (du började sätta fröna) och hur man tar hand om växterna. Samt vad det kostade allt med växthuset! OCH hur ni byggde ”lådorna/lådan” som ni har inne i växthuset – så himla smart lösning ju!

 3. Ellen

  Jag tycker att det är jätteroligt att följa ditt trädgårdsliv 🙂 Odling är så kul och tillfredsställande. Bilder ser jag gärna! 😊 Och så småningom vad ni gör för mat med grödorna ❤ Trevlig fredag!

  1. emmabarremyr

   Åh vad roligt att du tycker det! Ska absolut dela med mig av vad det blir för gott av grödorna 🙂 Kram

stats