emmabarremyr

Emma Barremyr

Gravid vecka 31

 

 

Nytt sedan förra veckan: sparkarna nu är inte sköna alltså! Ibland känns det som en fot är på väg ut från naveln och det gör ont. Likaså när jag får en spark i revbenet eller “neråt” vilket ger en känsla av att en kniv skär mellan benen. Kanske någon nerv hon sparkar till där? Sen är jag ju jättekittlig på magen, och när hon håller på och kör sin karate där inne så kittlas det ofta. Samtidigt är rörelserna ändå så himla häftiga! Det fascinerar mig lika mycket varje dag, och jag undrar om jag någonsin kommer vänja mig vid den konstiga känslan av att hela magen rör sig? Jag vet att det var något jag saknade efter förra graviditeten så trots att det inte är så skönt längre försöker jag njuta av det. Det är verkligen så mysigt att konstant få en påminnelse om att jag aldrig är ensam!

Jag fick även graviditetens första kramp natten till i torsdags. Vaknade två gånger den natten av kramp i solens och insåg att jag glömt ta magnesium på någon vecka. Nu står burken på nattduksbordet så jag inte ska glömma mer 😊

Jag har även varit på andra graviditetskontrollen hos barnmorskan, fått lyssna på lillasysters hjärta och mäta magen. Mys ❤️

Bästa med veckan som gått: att jag orkat vara fysiskt aktiv trots en riktig skitvecka med illamåendet. Fysiskt sett så mår jag faktiskt alldeles utmärkt och även om jag känner mig tung och andfådd så har jag inte ont eller så. Trött i kroppen är jag ju, men jag är desto tröttare psykiskt kan jag säga, så att jag ändå har en såpass pigg och smärtfri kropp såhär långt in i graviditeten är jag väldigt glad och tacksam för!

Sämsta med veckan som gått: samma som alla andra veckor… illamåendet! Fy helsike så trött jag är på att må illa!

 

 

Veckans bebis: nu är hon 37 cm lång och väger runt 1,76 kg i veckans slut. Förstår ni hur stor hon börjar bli? 😍😭 Alla organ är snart färdigutvecklade (lungorna är det organ som blir färdigt sist) och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt tills hon är färdigbakad om ett par månader. I appen står det även att hon ofta har ögonen öppna när hon är vaken och aktiv och blundar när hon är passiv och sover. Hickar gör hon ofta – så hela min mage hoppar och guppar, haha!

Veckans mående: i skrivande stund mår jag otroligt dåligt, halvligger i soffan och är kräkfärdig. Jag tycker att illamåendet har blivit värre igen och min mage är helt kaos. Bebisen trycker och sparkar på tarmarna och jag är ofta uppsvälld och har ont i magen numera. Det var precis samma med Elsa i magen den här tiden, men då var jag förstoppad, det är jag inte nu vilket jag är så tacksam för. Jag springer på toa ofta och är istället mer illamående eftersom illamåendet alltid är värre när “magen är igång och jobbar”. Förmiddagarna är alltid värst och tack och lov så får jag iallafall må hyfsat bra på eftermiddagarna. Fick veta att mitt järnvärde sjunkit mycket senaste tiden när jag var hos barnmorskan i veckan (från 130 till 100) så att jag känt mig trött och mer illamående kan ha med det att göra. Blodtrycket var även det extra lågt 90/60 och min barnmorska trodde det hade med hb-värdet att göra. Nu ska jag boosta med extra järn och hoppas att jag piggnar tills och får må lite bättre sista tiden 😊

Veckans mage: många säger att min mage är en riktig “pojkmage” den här gången, och de som inte vet att jag väntar en tjej gissar att det är en kille genom att kolla på magen. Mamma sa sist vi sågs att det såg ut som jag hade en fotboll fastklistrad på magen för att den är så rund, haha. Förra graviditeten var den mer oval men nu står den ut mycket mer och jag tror det har med att göra att det är andra graviditeten. Magen är liksom redan uttöjd. Såhär stor som jag är nu i vecka 31 var jag när jag var redo att föda sist, haha.

 

 

Veckans craving: apelsiner! Suget efter apelsiner har ju varit genomgående för hela graviditeten och jag har fortfarande inte tröttnat. Apelsiner är faktiskt det enda som smakar gott trots att jag är illamående och de är ju fortfarande så himla läskande och goda att jag inte får nog. Den dagen apelsinsäsongen är över kommer jag att gråta! Har även varit extremt sugen på saltlakrits och därför knaprat patroner och djungelvrålsklubbor hela veckan. Det lindrar även illamåendet lite så det blir extra gött!

Veckans träning: jag har svårt att gå promenader utan att få sammandragningar nu. Det bästa är att gå i skogen på mjukt underlag, för går jag på hårt underlag blir magen stenhård och det gör lite ont. Jag tog mig ändå igenom Vårruset i onsdags i en lugn takt i vilket kändes bra. Jag gick även en ljuvlig kvällspromenad ner till vattnet i början av veckan. Utöver det har jag kört ett par styrkepass i gymmet, vilket gett mig mycket ny energi! Det är så skönt att få använda kroppen trots att jag börjar bli tung på riktigt nu!

Veckans tankar: hur får man ihop livet som tvåbarnsförälder och egen företagare? Min tanke är ju att jag ska fortsätta att blogga och hålla igång Instagram och min PT-online. Det känns svårt att veta såhär nu innan hur det kommer att bli. Det känns som att det helt beror på vad det är för bebis och hur mycket hon kräver, om jag får sova hyfsat på natten o.s.v. Med Elsa var det inga problem att jobba det första halvåret eftersom hon sov så himla mycket och inte krävde så mycket mer än närhet. Det blev svårare sen när hon var vaken mer, började äta mat, bli rörlig och krävde mer stimulans. Jag försöker att inte ha några förväntningar just nu utan tänker att jag får ta det som det kommer. Jag hoppas innerligt att jag kommer att ha energi över till bloggen iallafall <3

 

Bilder av Caroline Dahlén.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats