Emma Barremyr

Det här var våran måndag

 

Hej och välkomna till våran måndag! Ni var många som uppskattade sist jag delade med mig av en ”ensamdag” med barnen, så jag tänkte att det kanske kunde bli ett stående inslag här i bloggen? Att ni får läsa om och se bilder från våra måndagar varje vecka? Vad tror ni om det? Kommentera gärna om ni tycker att det är en bra idé 🙂

Den här veckan började min måndag började rätt så drömmigt ändå. Astrid ammade runt 21 på söndagskvällen och sen somnade vi båda två och vaknade inte förrän vid fyratiden på morgonen. Astrid ammade och somnade om på min arm. Jag själv somnade också om och sen vaknade jag prick klockan 07.00 av att vi låg som på bilden ovan. Otroligt mysigt <3

 

 

Och sekunderna efter att jag vaknat kommer Pelle in med frukost på sängen. Han är SÅ UNDERBAR och jag älskar honom så mycket för alla såna här småsaker han gör för mig! Så han ställde in den här brickan, slängde upp Elsa i sängen, pussade oss hejdå och åkte till jobbet. Astrid fortsatte sova vidare bredvid mig, lsa fick en smoothie, vi satte vi på Ronja Rövardotter på tv:n och njöt av en riktig mysfrukost.

 

 

Och här låg vi och drog oss ända till 8.30 innan vi masade oss upp. Vi skulle iväg så det började bli dags att fixa oss för dagen!

 

 

Astrid gillar verkligen att ligga på skötbordet nu, så när hon ligger där passar jag på att stå och sminka mig medan hon roar sig med att titta på babymobilen som hänger ovanför. Ett av mina små knep för att få mig själv fixad 🙂 Elsa brukar sitta på golvet med leksaker eller böcker, eller vid tv:n….

 

 

Vid 10-tiden mötte jag upp syrran och barnen vid STC här på Hammarö. Jag och Lina har nämligen tänkt prova på att träna på måndagar med alla barnen och igår var första gången. Jag hade med pärlor och pärlplatta som de började pyssla med när vi körde igång träningen. De tröttande dock ganska snabbt och var sen i full gång med att ”vara med i träningen” haha. Vi ockuperade stora gruppträningssalen så det fanns ändå gott om plats för dem att röja runt vilket var skönt!

 

 

Astrid sov sig igenom nästan hela passet!

 

 

På slutet vaknade båda de små, men var nöjda och glada över att få ligga på golvet och kika, så jag och Lina kunde träna klart! Vi fick ihop 30-minuters effektiv träning och kände oss så nöjda efteråt. Så gött om vi kan få in det här på rutin på måndagar 😀

 

 

Sen åkte vi till Mariebergsskogen för att äta på Naturum. Det hade dock stängt för renovering så vi fick vända och åka in till stan istället. Båda mina barn somnade i bilen på väg från gymmet så jag tog en promenad in till stan medan syrran hoppade på bussen med sina barn.

 

 

Det slutade med att vi hamnade på House of Melker där Elsa fick pannkakor och jag en rödbetssallad med chevre. Jag glömde avbeställa lök och fick in en sallad med säkert en hel rödlök i. Så himla typiskt! Gasig i magen var bara förnamnet på mig igår eftermiddag kan jag meddela (jag tål inte lök eftersom jag har IBS).

Om vi åt lunchen i lugn och ro? Knappast. Vi ammade, hade bebisarna i knät, två stora ungar som sprang omkring. Det var lite skrik, en bajsblöja, ett toabesök o.s.v. Precis som det ska vara med fyra ungar på en restaurang. HAHA. Men maten fick vi i oss alla fyra iallafall och bebisarna var också mätta och nöjda när vi gick vidare sen.

 

 

När man har kryp i benen är det tur att det finns ett staket att klättra på 🙂 Där vann vi lite tid och hann äta upp maten.

 

 

Sen sprang vi (ja bokstavligt talat) till öppna förskolan! De stora tjejerna var så taggade!

 

Vi gick till öppna förskolan i Vikenkyrkan som är så mysig. Där mötte vi även upp Kristin och hennes barn och hängde hela eftermiddagen. Vi var med på sångstund, lekte i lekrummet, pysslade och fikade. Öppna förskolan alltså, vilken fantastisk plats det är när man har barn <3

 

 

Syrran hade med sig både havremjölk och mjölkskummare så vi njöt av kaffe med skummad mjölk. ÄLSKAR att hon tar efter mig och drar med sig en mjölkskummare 😀 Hon hade även kanelen med sig, men det kom hon inte på förrän efteråt. Typiskt! Men gött var det. Man ska NJUTA allt man kan njuta, och den där koppen njöt jag verkligen av!

 

 

Astrid sov i sjalen hela tiden när vi var på öppna förskolan så jag hann faktiskt både prata med mina vänner OCH lägga massa tid på Elsa <3

 

 

När klockan slog 16.00 stängde öppna förskolan igen, så då tog vi en promenad till Mariebergsskogen där vi parkerat bilen.

 

 

 

Hemma igen anlände Pelle från jobbet. Medan jag började slänga ihop maten satt mina älsklingar på golvet och läste!

 

 

Till måndagsmiddag blev det en favorit i repris! Pastagratäng med recept från Sandra. Gjorde den för några veckor sedan och blev helt såld, så god! Jag bytte dock ut cremefraichen och mjölken mot havrefraiche och havremjölk. Och så tog jag basilika istället för persilja 🙂 Blev mumsmums!

 

 

Sen blev det kvällsrodd för hela slanten! Astrid sov i sjalen hos mig hela middagen och kvällen så Pelle fick ta Elsa medan jag plockade efter middagen och fixade fruktsallad till kvällsfika!

 

 

Dagen avslutade med en bebis på bröstet framför ett avsnitt av Handmaids Taile innan jag äntligen fick ta en dusch och gå och lägga mig! En riktig mysmåndag, men SHIT så trött jag är efter såna här dagar. Hjärnan fungerar inte och jag orkar knappt tänka på kvällarna numera. Kvällsjobb känns långt borta just nu, och det är därför jag ”bara” orkar jobba när Elsa är på förskolan och inte på kvällarna längre.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Vore jättekul att läsa om era måndagar. Jag hade aldrig orkat med så mycket på en dag, förstår om du var trött..

 2. Hanna

  Vill gärna läsa om era måndagar! 🙂

  Vore även intressant att läsa om hur du tänker kring rutiner för Astrid – dvs hur tidigt tycker du det är ”lämpligt” att börja med mer fasta rutiner för mat, sömn mm – eller är du mer en person som tar det som det kommer och låter bebisen styra helt?

  Kram!

  1. emmabarremyr

   Åh vad roligt att höra 🙂 Och tack för input! Fixar ett inlägg om Astrids rutiner och hur vi tänker där! Kram

 3. Sofia

  Det känns som en jättehärlig idé till inslag – måndags-rodden! Så roligt att se din systers yngsta dotter – hon är lik dig också! Vill bara säga; BRA JOBBAT! Efter en sån till synes hyperhetsig dag men det känns inte som att jag har tolkningsföreträde som är singel och barnlös haha! Det är säkert så mycket stressigare än jag någonsin kan föreställa mig.

 4. Ida

  Tycker absolut du ska fortsätta skriva om era måndagar! Tror det kan bli kul för dig själv att titta tillbaka på å minnas kaoset ? I efter hand förstår jag inte hur jag orkade med småbarnsåren haha!

stats