Emma Barremyr

FRÅGESTUND!

Foto: Caroline Dahlén

Hej och god morgon måndag! Jag tänker att vi startar veckan med en frågestund här i bloggen 🙂 Jag har fått så himla många frågor senaste tiden, framför allt på Instagram och känner att jag inte riktigt har koll på alla frågor. Så därför tänker jag att vi samlar dem i kommentarsfältet här nedan så tar jag upp dem i ett inlägg senare i veckan!

Så, har du några frågor som rör livet med barn, förlossningen, mig som person, träning under och efter graviditet, trägårds-/ husliv eller liknande. Det är inget tema utan ni kan fråga precis vad ni vill så svarar jag efter bästa förmåga!

Ställ era frågor i kommentarsfältet nedan och passa på att ge mig något att bita i 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Hej Emma! Önskar lite tips, råd och hur just du gör vid pumpning.
  Jag o min sambo vill gärna lära oss (pumpa kan jag då jag måste ”lätta trycket” i brösten ibland) men just, hur förvarar man mjölken, hur värmer man den, hur är man säker oå att flaskor mm är rena. Etc.
  Allt man kan behövas veta för art kunna börja pumpa o mata på flaska delvis.
  Kram

 2. Emma

  Berätta mer om växthuset! Vart köpte ni det och hur tänkte ni med storleken/material? Är själv i tankarna på att köpa ett så det vore skoj att höra om du är nöjd med erat!

 3. I

  Hur ”läkte” du din mage? Vad för verktyg använder du dagligen för att den ska må bra? Och sen, hur lär man sig att tycka om sig själv och därigenom tillåta sig att bli älskad av andra? Tack för att du är du <3 Fantastisk klok tjej och fin blogg!

 4. Ida

  Hej! Hur ser du på att äta mjölkprodukter? Finns det något som du undviker (typ mjölk) och något som är bättre att äta? Som har förstått är det bättre att äta yoghurt än att dricka mjölk. 🙈 kram

 5. Julia

  Kul med frågestund <3 Älskar att läsa när du svarar på frågor!
  – Skulle gärna vilja höra din syn på balans (träning, kost, vila, sömn hela den biten), hur du lever i relation till det/vad balans för dig är, om du någon gång haft någon period där du blivit påverkad av hets eller liknande, om du har några tips för att uppnå en faktisk balans och komma ifrån hetsen som tyvärr är ett faktum i dagens Sverige.
  – Har du någon erfarenhet innan Pelle att ha fått hjärtat krossat? Isåfall, hur hanterade du det, har du några tips hur man kommer vidare och inte känner hopplöshet kring kärleken. Jag börjar komma till åren när jag verkligen vill hitta rätt, stadga mig (har liksom alla andra bitar på plats) och längtan efter familj blir större och större men jag känner liksom att jag är fast, känner att det är så långt bort och mitt hopp är liksom i botten efter vad jag fick gå igenom med min förra som det tagit år att komma över men som jag är så över man bara kan bli idag.
  – Vilken är din favorit frukost samt lunch/middag om du ska tänka vegetariskt, något favorit recept som du vill dela?
  KRAM <3

 6. Ida

  Åh vad kul!
  Hur tänker du kring mat i dagsläget? Få i sig tillräckligt /nyttigt? Unnar du dig sötsaker utan att ha ”dåligt samvete”?
  Hur kan en dag med mat se ut för dig?

 7. Anna

  Hej Emma!
  Vår bebi fyller 6 månader på sändag och der ska vi fira genom att börja med BLW! Vi är så taggade. Haha
  Hur var Elsa när ni började och hur gjorde ni? Har du några tips rent allmänt kring detta? 🙂
  Kram!

 8. Linn

  Vilka rätter lagar ni oftast?
  Vilka hudvårdsprodukter använder du just nu?
  Har du några komplex eller osäkerheter?
  Har du tips på hur man kan få vardagarna mer trivsamma?
  Finns det något du saknar eller vill ha mer av i ditt liv?

 9. Linda

  Hej! Tack för en mysig och inspirerande blogg. Har själv två barn i ganska exakt samma ålder som Elsa och Astrid (mina är födda i mars -17 resp augusti -19) och jag undrar hur du hanterar situationen otålig storasyster med hungrig bebis? Jag tycker det är svårt att roa stora barnet på annat sätt än tv/iPad under bebisens amningsmarathon.

  Sen undrar jag om du kan tipsa om träning som funkar med bebis, förutom promenader.

  Tack igen för din inspirerande och ärliga blogg. 🙂

 10. Hanna

  Vi fick precis vårt andra barn och har en storebror i Elsas ålder. Det kommer ju en hel del ammande och sittande i soffan framöver och risken är då att det blir paddan eller tvn för storebror. Har ni några restriktioner kring skärmtid. Hur mycket tittar Elsa på tv/skärm per dag ungefär?

 11. E

  Hej!
  Undrar om det finns något från din egen uppväxt som du vill föra vidare till dina barns uppväxt, samt något som du vill göra annorlunda?

 12. My

  Hej,
  Hur kom det sig att ni köpte hus på Hammarö? Är din sambo därifrån? Har ni mycket familj/vänner där ute? 🙂 En annan fråga, hur ser du/ni på era barns integritet på sociala medier?

 13. Malin

  Skulle vilja veta hur ni förberedde Elsa på att bli storasyster och när ni berättade? Är själv i samma situation nu, alltså gravid med nummer 2.

 14. Angelika

  Hej 🙂
  Undrar hur länge du ammade Elsa och hur ni trappade ner och hur du tillslut slutade att amma henne? 🙂 föll det sig naturligt? Min dotter är 13 månader och ammar bara på kvällen när hon ska somna, en gång på natten (oftast) och kanske en gång tidig morgon för att jag ska få henne att sova lite längre 😅 har försökt nu på senaste tiden att bara ge henne vatten eller hemmagjord (ditt recept) välling när hon vaknar mitt i natten, men hon vägrar dricka det och ”gnyr” vidare tills hon får bröstet.. något du känner igen dig i? 😅
  Tack för en bra blogg med mycket inspiration 😍

 15. Charlotte

  Jag skulle gärna vilja mer om din relation till din syster/systrar?. Han ni lika syn på barnuppfostran, hur tog din familj det när du var sjuk i din ätstörning? Förstår såklart att det kan vara en känslig fråga och du får svara ”så det känns ok”, om du vill såklart.
  Vidare är jag nyfiken på era kommande resor, hur går era tankar nu när ni är fler i familjen. Kram

 16. Terese

  Hur kläder du Astrid under höst och vinter, tycker det är svårt att veta hur mycket man ska bylsa på dem små pluttarna 😊

 17. Eva

  Hej! Läst tidigare att ni också försöker undvika att ge era barn vittsocker. Undrar hur ni gjort när ni umgås med släkt och vänner? Har ni nämnt era tankar och bett de undvika fika och dylikt när barnen är med eller säger ni ifrån till barnen? Tacksam för tips 🙂 Kommer snart själv vara i den situationen när det kanske inte är lika lätt att ”lura” barnet, just nu får hon alltid något mellanmål eller frukt när vi är bortbjudna på fika. Fikatillfällen sker minst en gång i veckan så känner att det blir för mycket att göra undantag tillåta fika varje gång.

 18. Carolina

  Tack för en mycket fin blogg! Jag undrar om någon av dina döttrar har haft problem med gaser/magont som nyfödd och vad ni isåfall har gjort för att göra det bättre? Vad har fungerat bra? Jag har en son på två veckor som lider av gaser och vi ger honom Minifom och försöker massera och visst har det blivit bättre men det ör fortfarande långt ifrån bra med långa vakna nätter. Tacksam för svar. Kram Lina

 19. anonym

  Något jag själv tänker på väldigt mycket nu i 25-årsåldern är detta med vänner. Mina ”gamla” vänner är väldigt splittrade, både fysiskt och mentalt (vissa pluggar och reser, jag själv börjar längta efter barn…). Har du fått nya vänner efter att du fick barn eller hur tänker du kring umgänge nu när man börjar bli ”vuxen”? Känner du att du har kvar alla dina gamla kompisar eller hur har ditt umgänge förändrats? Skulle behöva höra någon annans tankar kring detta…

 20. Sofia

  Vore lite intressant att höra hur det varit för resten av dina släktingar när det gäller jobbiga graviditeter- till exempel din mamma och syster, eftersom du hade en sådan ovanligt hemsk sådan! (Med respekt för deras integritet förstås!) Eller är sådant väldigt individuellt?

 21. Hanna

  Hej Emma! Tack för en bra och inspirerande blogg! Nyfiken på att läsa mer om din vardag med två barn då jag själv har barn i ungefär samma ålder. Tänkte höra om du har några ”mom hacks” att dela med dig av? 🙂 Typ bästa knepen för att hålla både 2-åring och bebis nöjd, några specialknep vad gäller nattningar, få i kräsna barn mat, få bebis att sova.. egentligen vilka tips som helst som du tycker underlättar livet och vardagen 🙂

  Kram!

 22. Tess

  Hej! Hur tänker du kring att undvika platt huvud och liknande på Astrid? Använder du nån speciell kudde eller så? Kram

 23. Frida

  Hej! Har själv en liten kille på 5 månader. Har kommit igång med träning igen! Går långa promenader varje dag och kör baby bootcamp en gång i veckan. Har senaste två veckorna haft känningar i ljumskarna, speciellt på ena sidan. Tips?
  Vill också säga att du verkar vara en sån fin person!

stats