Emma Barremyr

Så påverkades Astrid och min amning av operationen

LÄSARFRÅGA:

När du blev inlagd för operation så antar jag att Pelle fick ta Astrid och att han även fick mata henne. Koppmatade han eller gav han flaska? Åt Astrid något? Och påverkade det din amning något efteråt?

 

SVAR:

Jag fick den här frågan i kommentarsfältet för några dagar sen och tänkte att jag delar svaret i ett inlägg med er. Den natten som jag åkte in till akuten ammade jag Astrid sista gången för kvällen strax innan 21. När allt hände blev jag såklart jätteorolig för Astrid skull eftersom jag inte riktigt såg hur jag skulle kunna amma henne. Jag trodde ju på riktigt att jag skulle dö och paniken inom mig över att Astrid skulle vakna och att jag inte kunde ge henne mat var fruktansvärd. Pelle försökte lägga henne till bröstet när jag låg i badkaret och väntade på ambulansen, men hon var inte speciellt intresserad av att äta utan somnade bara om.

Pelle tog med Astrid och åkte efter ambulansen in till sjukhuset, men att amma Astrid när vi väl kom till akuten fanns inte på kartan. Dock ”skötte hon sig bra” och sov ända tills jag åkte in på operation. Då blev Pelle blev uppskickad till neontal-avdelningen för att få hjälp med mat till Astrid. Där försökte de ge henne ersättning från kopp, men det var helt omöjligt då hon börjat skrika och bara fäktade med armar och ben, så hon fick inte i sig mycket.

Han blev istället skickad till avdelning 14 där fick han en flaska ersättning till henne som hon svepte i sig utan problem. Sen somnade hon om och sov som en stock fram till sju på morgonen. När jag sen kom från operationen var mina bröst SPRÄNGFYLLDA , så jag fick jag pumpa ut från båda brösten och sen ammade jag henne som vanligt när hon vaknade. Det var inga problem alls, vilket var väldigt skönt. Jag var lite orolig ett tag för hur det skulle gå med amningen, men samtidigt var jag så lättad att hon hade varit mätt och nöjd när jag varit borta.

Jag har även pumpat ut mjölk här hemma som Pelle fått ge Astrid från falska när jag varit borta (som t.ex. när jag var på sjukhuset för återbesök efter operationen), och det har inte stört vår amning på något sätt, så hon verkar vara ”fine” med både bröstet och flaskan 🙂

När jag var på sjukhuset på återbesök fick Elsa vara med och mata Astrid från flaskan (bröstmjölk som jag pumpat ur). Hur mysigt?! Stolt storasyster kan jag lova!!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Olivia

    Hej!
    Jag och en kompis pluggar nu sista terminen på dietistprogrammet och gör just nu vår kandidatuppsats, där syftet är att ta reda på om inköp av livsmedel på internet påverkar konsumentens inköp av utrymmesmat som godis, läsk, chips eller kakor. Vet att du nämnde i ett inlägg att ni skulle börja handla på internet, hade varit så tacksam om du skulle vilja fylla i vår enkät! Och kanske dela den då vi vill ha så många deltagare som möjligt ? Den tar max 5 minuter att fylla i.
    Tack på förhand! ❤️

    Länk: https://forms.gle/4fkbga31n559zYFbA

stats