Emma Barremyr

Varsågoda, det här var våran måndag!

God morgon! Idag tog båda barnen sovmorgon, så idag hade vi haft chans att sova ut. Men istället väcktes jag av en rejäl åskknall 05.15 imorse och kunde inte somna om eftersom det fortsatte att dundra i över en timme efter första smällen som väckte mig. Underligt att inte Elsa vaknade av åskan som annars är så lättväckt på morgnarna, men skönt att hon fick sova ut!

Nu har Pelle och Elsa precis åkt iväg till förskola/ jobb. Själv sitter jag i soffan framför Nyhetsmorgon och njuter av lugnet som kommer med att bara ha ett barn hemma. Jag har svårt att hinna med att ge Astrid uppmärksamhet när Elsa är hemma, så att få lite egentid med henne såhär när Elsa är på förskolan är så mysigt. Astrid sover dock fortfarande så jag har precis slagit upp datorn och tänkte jobba lite innan vi ska gå ut på morgonpromenad. Men nu var det inte det jag skulle skriva om, utan tanken med det här inlägget var att jag skulle berätta om och visa lite bilder från gårdagen för er!

Nu har jag haft båda barnen själv i tre hela dagar sammanlagt och det har gått så mycket bättre än vad jag väntat mig. Jag klarar det! Men med det sagt så menar jag inte att det är enkelt, för där är jag inte riktigt än. Jag förstår inte hur två barn kan kännas så mycket när ett barn känns som att ha inget barn alls längre, haha?! ? Det blir kaos då och då under en dag, men det är väl lite det man får förvänta sig av tvåbarnslivet tänker jag ?

Igår vaknade Elsa alldeles för tidigt för att vara pigg och orka hela dagen utan att sova. Vi lekte på hennes rum under morgonen, la pussel, läste böcker och lekte med dockor. Men hon blev ganska snabbt trött och grinig så jag beslutade mig för att ta med båda barnen på en promenad när det blev dags för Astrid att sova, så fick Elsa sova lite hon också.

 

 

Bara vi kom iväg somnade båda två och jag fick njuta av lite frisk luft, rörelse och tystnaden som kommer när barnen sover. Ljuvligt! Det är såna stunder man laddar om som förälder ❤️

Jag gick i 40 minuter innan Astrid började skruva på sig. Hon hade tydligen ett gäng rapar på tvären då hon rapde rejält när jag tog upp henne (en rap eller fis är ofta anledningen till varför hon skruvar på sig så då brukar det hjälpa att ta upp och klappa lite i rumpan), men igår vaknade hon typiskt nog till och ville inte bli nerlagd i vagnen igen. Astrid började skrika vilket gjorde att Elsa vaknade, och när Elsa såg att jag hade lyft upp Astrid ville hon också bli uppburen. Herregud! Där stod jag med två ledsna barn. Jag har alltid med selen på promenader för såna här tillfällen, så jag satte ner Astrid i selen och sen fick Elsa ta min telefon och kolla på Bamse de sista 20 minuterna hem. Två nöjda barn igen, Phu! Tycker egentligen inte om att använda telefonen vid såna här tillfällen, men alltså för min egen skull gör jag det ändå, hehe ?

För att inte försköna något måste jag bara tillägga att Elsa blev kissnödig när vi har 10 minuter hemifrån. Då var det bara att rycka upp henne ur vagnen, dra ner byxorna och hålla henne framför mig så hon fick kissa. Den synen när jag dessutom hade Astrid i selen på magen måste varit rätt rolig ändå. Önskar att någon kunde tagit ett kort på mig, haha. Jag stod där och log, kände mig som världens supermamma – så stark och samtidigt tacksam för att kroppen orkar med sånt här!

 

 

När vi kom hem igen ammade jag Astrid och sen somnade hon om medan jag och Elsa stekte pannkakor till lunch. Sen packade vi ihop oss och åkte in till stan. Elsa fick välja mellan öppna förskolan och Labans hus på museet och valde att åka och leka hos Laban. Bortsett från en liten amningsstund sov Astrid i sjalen hela eftermiddagen när vi var iväg så jag kunde ha allt fokus på Elsa. Det var så mysigt! Sen avslutade vi vårt lilla äventyr med en fika på Zest (Elsa valde torkad mango och jag tog en raw snickers) innan vi åkte hemåt igen. Gud vad mysigt det är att göra sånt med Elsa nu <3 Vi sitter liksom och fikar och har konversationer. Min stora tjej – vad jag älskar tiden med dig!

 

 

Hemma igen tog Pelle barnen medan jag lagade maten. Det blev rejäl måndagslyx med lax och rotfrukter i ugn, stekt eldost (svensk halloumi ? har ni smakat?), fetaostsås och grönsaker! Världens bästa snabbmat!!!

Efter maten var det kvällsrodd för hela slanten! Elsa och Astrid fick ta ett bad tillsammans och sen la Pelle Elsa medan jag gick omkring med Astrid i sjalen. Hon är fortfarande lite orolig om kvällarna och vill bara vara nära för att vara lugn!

 

 

Inser nu att matbilden ovan inte riktigt ger någon rättvisa. Det ser rätt lite ut i mina ögon och för att inte förmedla några skeva budskap vill jag bara skriva att jag tog mig mer och åt det dubbla än vad som ligger på tallriken på bilden. Så är det ofta (att jag tar mig mer mat alltså) och jag tänker att det kan vara bra att berätta för er 🙂

Ja det var våran dag! Många som har önskat att höra om hur våra dagar ser ut nu när vi återgått till vardagen så ska försöka skriva såna här inlägg ett par gånger i veckan tänkte jag. Tryck gärna på hjärtat här nedanför om ni gillar <3

Nu ska jag svara på lite mail och sen ha en mysdag med Astrid! Hoppas att ni får en fin tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Clara

    Hej Emma,
    Jag vill bara skriva ett tack för att du påpekar portionsstorleken och förtydligar och att du ofta tar mer än vad som är på bilden.. Jag kämpar dagligen med att inte jämföra vad och hur mycket jag äter med andra och det är en KAMP, inte minst i och med sociala medier. Jag vet att problemet ligger hos mig, JAG måste sluta jämföra mig och det är ingen annans än mitt ansvar. Det är dock så viktigt att hela tiden påminnas om, och förstå att det man ser inte alltid visar hela bilden, bara precis den sekunden. Tack för att du påminner om det och bidrar till något bättre!

    Trevlig torsdag,

  2. Sofia

    Tack för dina fina, inspirerande och peppande vardagsinlägg! Jag är nästan i precis samma situation. Har två döttrar, en på snart två år och en som bara är en dag äldre än Astrid 🙂 Jag är inne på tredje veckan själv med båda barnen och jag känner SÅ mycket igen mig i allt du delar med dig av. Ha en fin tisdag. Kram

stats