Emma Barremyr

Dagarna i Kolmården

Det är lördag, klockan är snart halv nio och vi sitter i bilen på väg hem från två jättemysiga dagar på Kolmården. Vi åkte redan halv sju ikväll, men har fått stanna till vid en mack för att köpa något att äta och sen för att amma två gånger. Astrid har ju sin ”ätarperiod” på kvällen och brukar i princip inte göra annat än att amma fram tills hon somnar runt nio så det här var väl egentligen inte en så smart tid att åka på med tanke på henne. Men nu sover båda barnen och jag har fått i mig ett par smörgåsar med keso och banan på till kvällsfika + några klubbor och choklad till efterrätt så jag ska orka hålla mig vaken tills vi kommer hem ?

Dagarna i Kolmården har som sagt varit jättemysiga. Vi åkte inte dit för själva djurparken, utan för att mysa på hotell och för att Elsa skulle få gå på Bamses värld, och OJ VAD LYCKLIG DEN UNGEN HAR VARIT DE HÄR DAGARNA. Som förälder är det underbart att se! Från det att vi åkte hemifrån igår har allt gått smärtfritt utan ett endaste litet utbrott (ni som har eller har haft en tvååring förstår vad jag menar ?). Elsa har varit så glad, men vem är inte det när man får träffa sin livs största idol? Bamse alltså! I skrivande stund sitter hon i stolen bredvid mig med Bamse i knät. Hon bäddade ner honom där under filten innan hon somnade. Gulliga unge!!!

Vi gick igenom djurparken och kikade lite på djuren, men Elsa var inte så intresserad. Aporna tycker hon var lite roliga, men utöver det var det enda hon pratade om Bamse Så vi spenderade dagarna i Bamses värld, åkte karuseller, såg på showen, fikade och hade kramkalas med Bamse och hans vänner. Sen har vi hängt på hotellet en hel del också. Vackra Vildmarkshotellet som bjöd på en fantastisk utsikt, helt underbart god mat och väldigt sköna sängar. Trots att vi sov alla fyra i samma rum inatt hade vi en riktig drömnatt. Astrid somnade för kvällen vid åtta igår kväll och sov ända fram till halv fyra innan hon ammade. Sen tog hon sovmorgon till sju imorse så Elsa, som vaknade vid sex, fick en timmes ”egentid” med massa mys med mig och Pelle i sängen innan vi gick upp för frukost.

I förmiddags badade Pelle och Elsa på hotellet så jag passade på att gå en sväng i området runt hotellet. Det fanns jättefina vandringsleder i skogen och fina promenadstråk genom de mysiga bostadsområdena vid havet. Wow! Verkligen lifegoals att ha ett hus i ett sånt område som pensionär ?

Men men, nog om det! Jag hade egentligen inte tänkt skriva så mycket i det här inlägget (men nu blev det massa ändå, typiskt mig), utan istället visa lite bilder ?

 

 

Dom två!!! <3

 

 

Min familj ?

 

 

Första åsynen av Bamse när han stod på scenen och hade kramkalas med barnen Gissa OM hon ville krama Bamse? Haha!

 

 

Hon fick både krama och hålla handen på Bamse! Åh min gulliga unge!

 

 

Efter kramkalaset blev det karuseller för hela slanten! Honungsburkarna var en favorit! Det var dock bara Elsa och Pelle som fick åka eftersom Astrid sov i sjalen på mig…

 

 

Pelle köpte en honungsburk till Elsa somsom hon fick en banan i under tiden som vi såg på Bamseföreställnignen. ”Det ska bli min mellanmålsburk” sa hon.

 

 

Astrid låg i vagnen och chillade medan vi andra såg på föreställningen. Hon är en så snäll och okrävande bebis!

 

 

Min lilla älskling <3

 

 

Och såhär gosig såg hon ut när jag vaknade imorse. Gud, sovande barn är det mest fridfulla som finns att titta på <3

 

 

Frukostbuffén var helt fantastisk! Maten var över lag en klass för sig på det här hotellet (mycket hemgjort och närproducerat). Vi åt både lunch och middag där igår och allt var väldigt gott. Dock glömde jag ta bilder….

 

 

PUSS!!!

 

 

Men titta på dem! Kan man bli annat än glad? <3

 

 

Från min promenad imorse! Tänk att få bo såhär! Drömmigt värre!

 

 

Så vacker utsikt ?

 

 

Och här också ?

 

 

#småbarnsmamma. Haha! Det syns inte på bilden, men Astrid, som precis ammat här har sölat ner hela mitt ena bröst med mjölk så jag har en stor härlig mjölkfläck på bröstet… Det är glammigt att vara mamma! NOT, men underbart ändå!

 

 

Det är mycket pappa nu, men okej, lite mammig är hon ibland som tur är ?

 

 

Idag sov Astrid i vagnen så jag fick åka lite karuseller med Elsa. Kan meddela att jag var lika nöjd som Elsa ser ut ? Kvalitetstid!

 

 

Här balanserade hon omkring på stenarna, sträckte upp armarna och sa ”Jag är starkast i världen”! Gud vad roligt det är att se och lyssna på henne nu. Man vet aldrig vad som kommer ur munnen!

 

 

Äntligen två sovande barn i bilen! Tänk att de är mina <3 Det är rätt mäktigt att sitta här bak i bilen mellan dem och se dem båda sova. Jag är sååå lyckligt lottad som fått dem i mitt liv <3

 

Nu när jag är klar med det här inlägget är klockan snart halv tio och vi närmar oss hemma. Jag är SÅ TRÖTT och ser verkligen fram emot att krypa ner i sängen hemma och sova!

Hoppas ni har en riktigt fin helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Åh, så underbart! Vi var också där i somras med vår tvååring. Hotellet var ju underbart, perfekt för småbarn! Och vår dotter var också jätteförtjust i Bamses värld. Det var så härligt att se hennes glädje!
    Hur har ni placerat bilbarnstolen och babyskyddet i bilen? Vi dividerar fortfarande hur vi ska göra. Helst vill vi ha bilbarnstolen fram och babyskyddet bak, men vi är rädda för att bilbarnstolen ska skymma för mycket av sikten.

    1. emmabarremyr

      Ja verkligen underbart ?❤️ Vi har båda barnen bak och sitter oftast fram båda vuxna, eller en bak om det behövs som när vi åkte lite längre ?

stats