Emma Barremyr

Hej från bebisbubblan

 

Igår blev hon en vecka gammal, våran älskade lilla lillasyster. Det har varit en alldeles magisk första vecka tillsammans och vi har landat i ”nya” familjen riktigt bra tycker jag. Hittills har hon varit en väldigt enkel bebis, hon sover mycket (vi har knappt sett hennes ögon, haha), ammar däremellan och har tagit den här extrema värmen som varit riktigt bra. Kanske var det skönt för henne att födas ut till tropiskt klimat efter att ha legat och gottat sig i en varm mage i nio månader? 🙈

Astrid heter hon, våran lillasyster. Vi hade tre namnförslag när hon låg i magen och det var Astrid, Luna och Noelle. Så himla fina namn alla tre! Pelle och Elsa har tyckt Astrid hela tiden, men själv har jag velat mycket fram och tillbaka under graviditeten. Elsa hette Elsa redan tidigt i magen, och det var så självklart att hon var en Elsa när hon kom ut. Med lillasyster var det inte alls lika självklart, men efter några dagar bestämde vi oss till slut för att hon skulle få heta Astrid. Det klingar väldigt bra med Elsa och nu efter en vecka när vi känt lite på det känns det väldigt självklart att det är Astrid hon heter. Hon fick heta Luna i andranamn och heter Barremyr i efternamn precis som Elsa. Läs här om varför barnen fått mitt efternamn och inte Pelles.

 

 

❤️ Astrid Luna Barremyr ❤️

 

Efter några lugna dagar på BB förra veckan kastades vi in i livet som tvåbarnsföräldrar direkt vi anlände hemma på tisdagen. Det var underbart att få komma hem, som vi hade saknat vår älskade Elsa! Och att få se syskonen tillsamman var magiskt! Elsa var så stolt och verkar tycka att det är jättekul med en extra familjemedlem, än så länge iallafall. Hon vill ha koll på lillasyster och vill gärna vara med på allt vi gör med henne, kramas och pussas. Vi är ju dessutom hemma båda två nu, så hon har alltid någon av min eller Pelles fulla uppmärksamhet och hon har därför varit mycket mer harmonisk än när jag var gravid, trött och ensam hemma med henne om dagarna. Det är härligt att kunna vara med henne med ny energi igen ❤️

Men vilken skillnad det är att få första och andra barnet. När Elsa föddes stängde vi in oss, ville knappt gå ut och var väldigt restriktiva med besök första tiden. Det var bara mys som gällde och det tog tid att komma in i livet med en bebis. Den här gången har det varit full fart och jag känner mig såååå mycket mer avslappnad med Astrid än vad jag gjorde med Elsa. Med en tvååring kan man liksom inte sitta hemma i soffan och bara mysa, utan vi har aktiverat oss på olika sätt varje dag. Vi var på stranden bara tre dagar efter förlossningen, har haft massa besök här hemma, varit en tur till sommarstugan och hängt inne i stan ett par dagar. Jag älskade lugnet som var när Elsa föddes, men jag älskar även som det är den här gången. Vi är liksom en familj på fyra personer nu och det är magiskt att spendera sommardagarna tillsammans! Ser verkligen fram emot augusti och all familjetid vi har framför oss!

 

 

Mina gullisar ❤️

 

Har massa tankar om blogginlägg jag vill skriva och jag ska försöka ta mig tiden att uppdatera iallafall några gånger i veckan nu. Ska såklart skriva ner förlossningsberättelsen, men vill även skriva ett inlägg om amning, om kroppen efter förlossningen och sätta ihop lite bilder på Elsa och Astrid från samma ålder så ni får se hur de liknar varandra.

Nu ska jag och Astrid gå ut på en promenad innan de blir för varmt ute. Hoppas ni får en fin dag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats