Emma Barremyr

10 saker som ger välmående

 

  1. Att gå ut! En av mina absoluta favoriter när jag behöver fylla på mig själv med välmående är att gå en promenad i tystnad. Lämna telefonen hemma, gå ut och rör på kroppen, njut av frisk luft och naturen.
  2. Att låta telefonen vara en dag, kväll eller kanske hel helg! Att vara okontaktbar för en stund kan vara viktigare än någonsin när vi lever i en tid med ständigt brus. Prova!
  3. Att baka något du tycker om och sedan bjuda över en vän på gofika, se varandra i ögonen, berätta hur ni mår och prata med varandra om livet.
  4. Att avbryta promenaden och ge sig själv en paus i solen. Och bara sitta där utan att scrolla eller skynda vidare.
  5. Att påminna sig själv om att det är okej att göra absolut ingenting en helg eller lördagskväll. Det är snarare sunt och ger energi om det är vad du behöver!
  6. Att unna sig hemmaspa. Speciellt som mamma är det ju fantastiskt med egentid i badrummet och att få ta hand om sig själv lite extra. Lägg den där stunden på att skrubba kroppen, ta hand om fötterna, göra inpackning, smörja in huden, lägga mask osv.
  7. Att köpa färska blommor och ha på köksbordet! Blommor gör en alltid glad och skapar härlig feeling i kroppen!
  8. Att pyssla med blommor och växter över lag är både rogivande och skapar välmående. Vattna, ta bort vissna blad, plantera om osv.
  9. Att gosa med någon och bara vara i det där goset! Med din partner, ett djur, en bebis eller någon gullig!
  10. Att ta sig tiden till att laga en riktigt god middag, gärna flera rätter som sedan kan avnjutas under en lång tid tillsammans med någon du gillar!

 

 

Hoppas ni får en fin dag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats