Emma Barremyr

Jag har kommit in på psykologutbildningen

 

God morgon! Det är tisdag eftermiddag när jag skriver det här inlägget och jag sitter i uterummet med en eftermiddagskaffe och njuter av stillheten efter en promenad i skogen. Elsas Farmor och farfar ville låna henne ett dygn, så farmor kom med tåget i morse och hämtade henne, och jag har därför varit ensam hemma hela dagen. Gissa om ungen var taggad på att åka tåg? Vi åkte tåg till Stockholm när hon var nio månader, men det minns hon inte, så den här tågresan blev liksom premiären, och SOM hon såg fram emot det! Och som hon såg fram emot att få vara med farmor och farfar. Det är så roligt att hon ofta frågar om att få åka både dit och till mormor och morfar. Det gör mig väldigt trygg med att släppa iväg henne, även om jag såklart saknar henne massor när hon är borta!

Idag var det ganska skönt att få vara ensam på morgonen och bara ta det lugnt. Pelle var hemma lite längre än vanligt, tog alla morgonrutiner och körde sedan Elsa till tåget. Jag hade en vidrig morgon med illamående, så när jag väl blev ensam gick jag och la mig igen. Vid niotiden fick jag äntligen i mig lite frukost och sedan dess har illamående successivt blivit bättre och nu mår jag helt okej!

Jag och Pelle är bortbjudna på grillmiddag till några vänner som precis flyttat till hus ikväll, och det ska bli så mysigt att bara få äta, hänga och prata i lugn och ro med dem! Lite föräldralyx sådär 🙂

Men på tal om något helt annat – förra veckan fick jag veta att jag kommit in på psykologiprogrammet på Karlstad universitet. Ni som följer mig på Instagram såg förmodligen när jag la upp inlägget om det, men jag känner att jag vill skriva några rader om det här också! Jag har funderat på psykologutbildningen ganska länge eftersom jag är sugen på ett steg vidare i arbetslivet, men trodde aldrig att jag skulle komma in. Jag tänkte att jag iallafall kunde testa att söka i våras, och så kom beskedet nu att jag faktiskt KOMMIT IN! Heeeelt galet ju och jag är SÅ HIMLA GLAD! Jag kommer såklart inte börja plugga nu i höst, utan skjuter upp starten till nästa höst isåfall. Jag vill så gärna det här, men har ändå känt en osäkerhet i om det är rätt utbildning att gå under småbarnsåren, i och med att det är en rätt tuff utbildning. Jag vill egentligen inte ha en sysselsättning på heltid nu när mina barn är små eftersom jag värderar tiden med dem så högt. Men nu när jag kom in så känns det ju som att det är meningen att jag ska gå den här utbildningen, och jag fick så mycket positiv pepp på Instagram så nu känns det bara så rätt! Jag har inte bestämt mig helt och hållet, men jag tror att jag kommer att hoppa på utbildningen nästa höst för att se hur det känns. Man kan ju alltid prova, ellerhur? Och funkar det inte så får jag väl ta studieuppehåll tills barnen blivit lite äldre 🙂

Nu ska jag ta en dusch och sen åka in till vårdcentralen och ta nya blodprover inför besöket hos barnmorskan imorgon. Ska bli himla spännande att se vad järnvärdet ligger på nu!

Hoppas ni får en fin onsdag kompisar <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linn

    Hej Emma! Vad använder du för kläder när du är på t.ex. dagsturer? Har du några specifika favoritplagg?

stats