Emma Barremyr

Vegetarisk pasta med sparris och zucchini

 

Jag hittade recept på en vegetarisk pasta med sparris och zucchinin hos Ica som var SVINGOD, så nu måste jag såklart dela det vidare med er! Vi körde på färsk pasta för en lyxigare känsla och det blev en riktig höjdare till den krämiga såsen med krispiga grönsaker! Väldigt enkelt och lättlagat dessutom. Helt klart den optimala vardagsmaten som ger det där lilla extra! Lova att ni provlagar detta recept?!

TIPS – vill du ha mer protein så kan du välja en pasta gjord på bönor och linser istället. Det borde bli precis lika gott! Och vill du ha en vegansk variant byter du såklart bara ut grädden mot ett växtbaserat alternativ, t.ex. havre.

 

 

Krämig vegetarisk pasta med sparris och zucchini

Ingredienser ( 4 personer):

 • 1 zucchini (à 300 g)
 • 250 g grön sparris
 • 4 port pasta (gärna färsk)
 • 1 msk olivolja
 • 130 g tapenade soltorkad tomat
 • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
 • salt
 • peppar
Skär zucchinin i ca 1,5 cm stora tärningar och ansa och skär sparrisen i bitar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini och sparris i olivolja i en stekpanna. Sänk värmen och blanda grönsakerna med tapenade och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med såsen och en sallad!

 

 

TIPS!

Detta är en rätt som blir minst lika god i lådan dagen efter – perfekt att göra storkok av helt enkelt!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Mums! Har du tips på en stekpanna som fungerar bra att både steka i och sedan göra sås/gryta? Det ska väl inte vara vilken stekpanna osm helst till det tror jag? ?

stats