Emma Barremyr

Bilder från trädgården

Eftersom Elsa sov hos sin farmor och farfar igår hade jag ännu en morgon helt för mig själv. Det är verkligen ovant och så tyst i huset när hon inte är hemma. Jag saknar henne så mycket såklart, men försöker ändå att njuta av sånt som får mig att må bra när jag har möjlighet att göra precis vad jag vill.

Igår tog vi sovmorgon och när Pelle åkte till jobbet strax efter sju tog jag med mig en skål med fruktsallad ut på altan och njöt av en lugn och stilla morgon. Sen knöt jag på mig skorna och gick ut på en morgonpromenad i skogen. Jag hade sovit rätt dåligt och var illamående, men att komma ut och röra på sig gjorde susen, och väl hemma igen orkade jag äta ett par smörgåsar innan jag gick ut i trädgården och grejade lite.

 

Bild från morgonpromenaden. Det var en sån där alldeles magisk morgon! Tyst, lugnt och stilla <3

 

 

Under morgonrundan i trädgården fick jag syn på det här! Åh, sorgen i mitt hjärta! Alltså JÄVLA RÅDJUR!!! Jag rensade i lådorna och tog bort nätet igår och glömde såklart sätta på det igen. Nu har de ätit upp ALL sallad för oss, ryckt upp rödbetorna och ätit upp all blast på dem. Blev så ledsen! Borde inte rådjuren ha annat att äta såhär års????

 

 

Här ser ni mitt paprikaväxthus! Där växer det så det knakar och paprikaplantorna är rejält stora nu och likaså flera av paprikorna.Nu väntar jag bara på att de ska mogna så vi äntligen får provsmaka dem! Spenderade en stund med att sätta ner pinnar och stötta upp plantorna så att de inte går sönder nu när de får så mycket frukt 🙂

 

 

Snackspaprikan tror jag kommer att mogna först, Den är fortfarande grön, men börjar att gulna lite tycker jag!

 

 

Och det är massa fler paprikor på gång! Det blommar som bara den. Visst är paprikablomman fin?

 

 

Vårt hus <3 Som jag älskar utsidan sedan vi gjorde uterummet och byggde trallen! Kan spendera hela dagar här!

 

 

Och den här platsen älskar jag ju också! Är mycket ute i växthuset och pillar <3

 

 

I växthuset är det MYCKET tomater på gång! Här ser ni några gula pärltomater 🙂 Så goda!!!

 

 

Och massa körsbärstomater!

 

 

Klippte bort massa blad igen på tomatplantorna för att släppa in lite mer solljus till tomaterna. Bladen växer verkligen som ogräs så jag är där och pillar nästan varje dag för att hålla ordning på plantorna!

 

 

Gurkor har vi också mängder av! Tror jag har 15 stycken i kylskåpet i skrivande stund och i växthuset ser det ut såhär! Skickar gurkor åt alla håll till alla jag känner just nu. Dom är så goda!

 

 

Mera tomater!

 

 

Såhär ser det ut när man blickar in i växthuset från dörren 🙂 Till vänster står tre aubergineplantor som blommar för fullt. Det har även dykt upp små pytteauberginer! Sen har jag ett gäng gurkplantor och resten är tomater!

 

 

I uterummet har jag ytterligare en aubergineplanta och där växer min första aubergine som börjar bli riktigt stor nu! Det är första gången jag odlar aubergine och det är så himla roligt när man lyckas ju! Ser sååå mycket fram emot att smaka på den!

 

 

Och här är morgonens skörd från hallonhäcken! Jag ÄLSKAR hallon och har plockat en sån här skål flera dagar i rad nu. Magiskt!

 

Det var den morgonen det! Förutom förödelsen som rådjuren skapat så var den ju alldeles perfekt och gav så mycket välmående. Det är ingen stor trädgård vi har, men SÅ TACKSAM jag är för den och allt vi lyckas odla i år. Det är verkligen balsam för hela själen att vara med växter såhär <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats