Emma Barremyr

Saker som jag ser fram emot efter att jag fött barn

 

Magen är stor och det är enormt tungt nu alltså! Att vara höggradig är så fruktansvärt otympligt och helt ärligt så känner jag mig lite som en valross. Fysiskt sett så har jag inte känt mig så begränsad under graviditeten, men nu såhär på slutet när magen är så stor är det svårt att inte bli påverkad! Jag kan inte röra mig och använda kroppen som jag vill. magen är i vägen jämt! Jag ser fram emot att få bebisen på utsidan och längtar så mycket efter att ”få tillbaka kroppen” efter graviditeten. Att ha en nyfödd är så mycket bättre än att vara gravid om du frågar mig och att få ha den där lilla kråkan som legat i magen så länge på bröstet är är något jag verkligen längtar efter!

Bebisgoset alltså!! Ser så mycket fram emot det, men också en hel drös med andra saker, så här kommer en lista på saker som jag ser fram emot efter att jag fött barn!

 • Sova på mage! Sover enbart på mage annars, men det har ju varit omöjligt de senaste tio veckorna i och med magen. Nu ligger jag på sidan med kuddar uppbullade i ryggen och under huvudet, en mellan benen och en som jag kramar. Det är hyfsat skönt, men jag längtar verkligen efter att få sova på mage igen.
 • Äta ost! Herregud vad jag längtar efter ost. Eller jag är egentligen inte så sugen på ost (är inte mycket jag är sugen på just nu), men ser fram emot att få tillbaka aptiten och fira förlossningen med ett stort ostfat med brie, chèvre, ädelost, scones, kex och annat gott som jag ju älskar i vanliga fall.
 • Få tillbaka kroppen! Att kunna röra mig obehindrat, vara aktiv med Elsa och inte ha en mage som är i vägen hela tiden. Att få vara mig själv och mitt aktiva jag igen helt enkelt. Minns att det här hände förvånansvärt fort efter att jag fött Elsa. Bara några timmar efter förlossningen var det som om jag aldrig hade varit gravid. Hade givetvis ont där nere, men alla gravidsymtom släppte direkt och helt plötsligt kunde jag röra mig precis som jag ville. Så skönt!!!
 • Bebisgoset! Det är nog det jag längtar allra mest efter. Jag kommer förmodligen inte ha lika mycket tid till det som jag hade med Elsa, men att få sitta och bara njuta av att ha en sovande bebis på bröstet alltså. OSLAGBART!
 • Amningshungern! Jag hade inte mycket aptit förra graviditeten heller, men så fort Elsa föddes slog hungern och aptiten till med dunder och brak och det var sååå gott med mat. För att inte tala om hur gott kaffet var. H E R R E G U D ! Längtar så efter att få uppleva den där hungern och aptiten efter dessa 9 månader med illamående.
 • Att amma! Jag älskar att amma och hoppas att det funkar lika bra som sist. Finns inget som går att jämföra med det myset och eftersom det här förmodligen blir vårt sista barn ska jag verkligen ta vara på varje litet tillfälle och NJUTA ❤️
 • Gå barnvagnspromenader! Bästa rörelsen som nybliven mamma och jag ler av bara tanken på att jag snart kommer att gå omkring med en liten nyfödd igen (hoppas hon gillar vagnen lika mycket som sin syster). Det är något alldeles speciellt med att gå med barnvagn, njuta av rörelse, frisk luft och att se sitt barn ligga där. Åh!
 • Bära barn i sjal! Också alldeles underbart! Elsa hade mycket behov av närhet så henne bar jag ju runt på jämt och ständigt, och det var SÅ MYSIGT att ha henne så nära. Där kunde hon sova långa stunder och trivdes även bra i vaket tillstånd. Hoppas att även lillasyster kommer att gilla att bli buren i sjal!
 • Att få se syskonkärleken mellan mina barn! Jag är så pepp på att få se Elsa tillsammans med sin lillasyster. Elsa längtar verkligen efter ”sin bebis” nu och jag tror att hon kommer att älska att få ett syskon. Härom dagen la hos sig i lillasysters del i vagnen, klappade bredvid sig och sa ”lillasyster ligga bredvid mig så vi kan kramas. Vi ligga här tillsammans”. Hon säger så mycket såna saker och det är så gulligt! Mitt hjärta svämmar över och det är nog inget jämfört med vad det kommer att göra sen när jag faktiskt ser dem tillsammans PÅ RIKTIGT! Mina älskade barn ❤️

 

När jag tänker på allt det här blir jag så himla glad och det är det som motiverar mig att fortsätta att kämpa. Jag har så mycket fint att se fram emot och även om den här graviditeten var SKITJOBBIG så är det värt det. Snart är det över och belöningen kommer vara oslagbar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Haha jag är redigt less på att vara gravid nu i vecka 39 men ännu mer rädd för tiden efter. Vet inte vad jag ska förvänta mig med en storasyster som skrek dygnet runt, hatade vagnen, knappt gick upp i vikt, sov aldrig etc. Vi hade det verkligen inte gosigt och är avundsjuk på alla som fick en mysig bebistid. Förhoppningsvis får vi uppleva det den här gången men jag vågar inte tro på det riktigt.

stats