Emma Barremyr

Bilder från helgen

Hej mina fina vänner!

Hur mår ni?

Själv mår jag sådär. Jag ska inte gå in på det allt för mycket för det känns så uttjatat, men jag mår verkligen urkasst i graviditeten just nu. Jag är så enormt trött och illamående, har haft konstant ”mensvärk” i ryggen och sammandragningar sen flera dagar tillbaka. Att sitta stilla är jobbigt, men samtidigt finns inte riktigt energin till att vara igång heller. Jag känner mig liksom fången i kroppen och är ofta gråtfärdig, så psykiskt är jag också väldigt påverkad just nu. Det är tungt.

I skrivande stund sitter jag i vårt älskade uterum och jobbar lite. Regnet smattrar mot taket och när jag blickar ut ser jag vår gröna trädgård och trots att jag mår som jag mår känner samtidigt en enorm tacksamhet. Odlandet är verkligen ett nyfunnet intresse som får mig att må så bra i själen. Växthuset som står där och nu är fullt av av både tomat-, gurk- och aubergineplantor, jordgubbslådan, det lilla växthuset med alla paprikaplantor, lådorna med rotfrukter, spenat och zucchini, hallonhäcken och alla växter jag är omgiven av här i uterummet får mig att känna mig gladare. Att fortsätta fokusera på det positiva i livet gör mig ändå starkare. Jag är så tacksam för min familj, vårt hem som vi trivs så bra i, trädgården, att jag faktiskt kan få barn (även om graviditeten är jobbig) och att jag är frisk. Den här jobbiga graviditeten är tidsbegränsad och jag vet att det snart kommer att gå över – det peppar mig samtidigt som de två månaderna som är kvar känns som en evighet när jag mår som jag mår.

Men nu ska jag inte babbla mer om det utan istället visa er lite bilder från helgen! Jag och Pelle var ju på bröllop vid Loka Brunn i lördags, vilket var helt fantastiskt vackert. Kvällarna är ”min bästa tid” i måendet så jag kunde njuta av bröllopsmiddagen och tog sen en tidig kväll. Jag höll ut ända till 23, men la mig innan både småbarnen och pensionärerna, hehe. Men det behövdes och jag är ändå så glad att jag orkade vara med såpass länge – för så sent har jag inte varit uppe sen jag blev gravid kan jag lova.

Nu kör vi några bilder från helgen, häng på!

 

 

Tänk att den här gullungen är min! I fredags åkte vi upp till mamma och pappa. Det var våryra på byn i Torsby så Samir och Victor var där och spelade, vilket Elsa ÄLSKADE! Vi fikade i solen, lekte i lekparken, gick lite i affärerna och så fick Elsa hoppa av sig i de uppblåsbara hopptälten som de satt upp. Riktigt populärt kan jag lova! Tacksamt för mig att ha mamma och pappa med som kunde ta Elsa hela tiden. Det kliade massor i mig, men jag fick snällt stå och se på när de lekte.

 

 

Det fina brudparet Johanna och Robert! Robert är en av Pelles barndomsvänner och Pelle hade fått äran att vara med som bestman till Robert under bröllopet. Det innebar att vi åkte till Loka tidigt på lördagen eftersom Pelle skulle vara med på massa förberedelser, fotografering och sånt. Själv hade jag som plan att träna eller hänga i spat under dagen, men jag mådde så dåligt när vi kom fram så det enda jag orkade var att ligga i sängen och vila. Eller det kändes som det klokaste att göra. Jag tog sen en lång dusch innan jag fixade mig och hade då samlat lite ny energi inför bröllopet!

 

 

Alkoholfritt bubbel! Festen hölls i Loka Brunns bröllopslokal som ligger precis intill Norra Loken. Det är så otroligt vackert vid sjön där och lokalen var helt magisk!

 

 

Dukningen! Och jag fick ett alldeles eget glutenfritt brödfat!

 

 

Förrätten som vi fick var något av det godaste jag någonsin ätit, och då är jag ändå gravid och har inte alls samma aptit på mat som i vanliga fall! Men det förvånar mig inte att jag har en sån smakupplevelse på Loka Brunn. Jag har haft det flera gånger tidigare, maten där är verkligen i världsklass! Nu minns jag inte exakt vad allt var, men bland annat så var det bakad rotselleri i kombination med en väldigt god ost och kräm som bara gifte sig i munnen! Ljuvligt!

 

 

Bruden överraskade sin man (och alla gäster) med att hämta in Christ Kläfford mitt under middagen. WOOOOW säger jag bara! Jag kollade på Idol den säsongen han var med och var ju helt förälskad i hans röst då. Nu fick jag höra den live på ett bröllop och det var en upplevelse utan dess like. Vilken röst!!!

 

 

Vi två! Tänk att vi är förlovande nu! Nästa sommar är det kanske vi som gifter oss <3

 

 

Jag glömde fota huvudrätten, men den var också fantastiskt god och likaså efterrätten som var en blandning av någon chokladbakelse, hallonsorbet, rostade mandlar, kolasås och frystorkade hallon. Bilden gör sig långt ifrån rättvis!

När middagen sedan var avklarad sa jag god natt och tack för en fantastisk kväll medan det dukades upp för dans och baren öppnade för kvällen. Att krypa ner i sängen då var ljuvligt!

 

 

Igår vaknade vi upp till en magisk morgon! Jag och Pelle hade utsikt över Södra Loken från vår balkong på hotellrummet. Jag gick direkt från sängen och satt här en stund i morgonsolen och bara njöt.

 

 

Sen blev det dags för frukost och det var så skönt att bara få allt serverat. Att fixa frukost är det värsta jag vet just nu. Plockade åt mig lite frukt och grönt, en macka, ost, äggröra, te och lite vaniljyoghurt med topping! Det gick ner 🙂

 

 

Gårdags gravidmage!

 

 

Familjemyset efter ett dygn ifrån varandra är ju oslagbart! Älskade unge <3 Mamma och pappa körde ner Elsa lagom till lunch så sen blev det familjehäng hela eftermiddagen och kvällen!

 

 

När Elsa hade somnat passade jag på att smyga ut i trädgården och greja lite. Jag kände att det var dags för paprikaplantorna att få flytta in i sitt växthus nu, så jag planterade ut dem!

 

 

Det hat lilla växthuset är perfekt till paprikaplantorna som inte blir så höga. Förra året satte jag ju tomat och gurka här inne och det var ju ett totalt misslyckande eftersom de plantorna blir så höga. Man lär sig nya saker för varje år och paprikorna där inne blir nog perfekt!

 

 

Jag hann även plantera ut de sista gurkplantorna i stora växthuset så nu är de fullt där inne!

 

Och det var sista bilden från den här helgen! Nu ska jag klappa igen datorn och lägga mig och vila en stund. Har aldrig känt något behov av att sova på dagen, men det gör jag nu!

Ta hand om er <3

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Så himla fina bilder och som alltid lyckas du se så fräsch ut ditt mående till trots! Jag förstår hur du måste vara led på att kämpa utan att det blir bättre – vem som helst skulle tappa hoppet så jag tycker inte du ska hålla inne med dina känslor på bloggen – delade problem blir ju ofta mindre jobbiga att bära! Jag tror jag kan tala för alla läsare här, att vi verkligen ömmar för och virtuellt omfamnar dig i allt detta. Du ger ju oss så mycket, trots hur din livssituation ser ut just nu. Mjukstark kram och hoppas det gav lite tröst <3

    1. emmabarremyr

      Haha, ja fräsch är ju allt annat än vad jag känner mig 🙂 Tack för energin och värmer du alltid sprider här Sofia, det betyder mycket <3 KRAM

stats