Emma Barremyr

Gravid vecka 32

 

Fredag innebar en ny gravidvecka för oss! Igår gick vi in i vecka 32 och idag är det PRICK TVÅ MÅNADER kvar till BF. Två ynka månader! Låt det gå fort för som vi längtar nu!!! Här kommer veckans graviduppdatering 🙂

Nytt sedan förra veckan: jag har haft mycket mer sammandragningar än tidigare den här veckan och kan nästan inte börja mig framåt längre utan att magen blir stenhård. Ibland gör de lite ont, men det går över när jag vilar. Minns att jag hade samma med Elsa i magen den här tiden och barnmorskan sa att jag nog är en sån som har mycket sammandragningar. Så länge som det inte gör ont och går över i vila är det fullt normalt och ingen fara. Jag har även börjat få molvärk i ryggen som känns lite som en mildare variant av mensvärk.

Bästa med veckan som gått: att få börja pyssla med lite förberedelser hemma. Jag har varit ute i förrådet och plockat fram alla små bebiskläder i storlek 50/56, babynesten, amningskudden och lite sånt. Ska tvätta allt och börja förbereda lillans garderob lite nu kommande vecka. Jag har även köpt en ny skötväska, gjort en stor beställning från apotea och köpt en snutte till lillasyster! Åh, alla de här förberedelserna är så himla mysiga ❤️

Sämsta med veckan som gått: illamående, sammandragningar, värk i ryggen och konstant trötthet. Usch vad det sliter på krafterna!

 

 

Veckans bebis: nu har jag en liten klump i magen på 39 cm som väger nästan 2 kg i slutet av den här veckan. Så cooooolt ? Tänk att det snart ligger en liten färdigbakad bebis i min mage ❤️ Bebisen sover en stor del av tiden, men under de vakna perioderna är det aktivt och tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen. Barnets alla fem sinnen – syn, lukt, hörsel, känsel och smak – fungerar.

Veckans mående: jag har varit mycket illamående och väldigt trött. Hade en bättre dag i onsdags, men annars så har det varit tuffa dagar. Det sliter sååå mycket på krafterna och just nu känns de två månaderna som är kvar som en oändlighet.

Veckans mage: det har börjat strama lite i huden på magen nu och naveln har också börjat pluppa ut. Ibland får hon in en spark precis i naveln och då känns det som om huden ska gå sönder där. Magmusklerna är ju inte där och skyddar längre och huden är ju så tunn så det känns som om hon är på väg ut genom naveln ibland ?

 

 

Veckans craving: saltlakrits! Har varit väldigt osugen på mat den här veckan, men lakrits går alltid ner. Jag vet att man inte ska äta så mycket lakrits som gravid och det är väl typiskt när det är det enda man är sugen på ? Jag äter inga extrema mängder, men blir ändå att jag äter godis varje dag nu. Jag önskar att jag var sugen på något annat än godis, men jag äter också mycket frukt och grönt så jag tänker att det ändå väger upp godisbitarna.

Veckans träning: jag känner att det hänt något med kroppen den här veckan. Jag känner mig mycket tröttare fysiskt än tidigare och det tillsammans med molvärken och sammandragningarna har gjort att jag inte riktigt orkat vara lika aktiv som tidigare. Jag har ändå kört ett par pass i gymmet, men blivit väldigt trött efteråt så det är ett tecken på att jag får dra ner och köra ännu lugnare än tidigare. Promenader har jag gått ett par stycken, men får gå väldigt långsamt eftersom jag får så kraftiga sammandragningar annars.

Veckans tankar: Jag är så ledsen att det är så mycket negativt i gravidinläggen, och jag vara klagar på hur jobbigt det är. Jag vill att ni ska veta att jag absolut inte söker medlidande eller att ni ska tycka synd om mig, även om det betyder mycket när ni hör av er, peppar och visar omtanke ❤️ Det här är ju verkligheten för mig just nu, och det känns viktigt att vara ärlig om det. Samtidigt är jag så tacksam och ödmjuk för att jag är gravid. Jag vet att det inte är en självklarhet för alla, och kanske kan det verka provocerande när jag skriver om allt det dåliga, men det är inte min mening, och det hoppas jag att ni förstår. Det här barnet är så efterlängtat och jag vet att det kommer att vara värt varenda jobbig dag sen i efterhand ❤️

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Åh, jag lider verkligen med dig som inte slipper undan illamåendet! Härligt att det ändå inte är mer än 2 mån kvar nu 🙂 fortsätt kämpa på, snart är det målgång! 🙂

stats