Emma Barremyr

Mindful walking och om att möta tystnaden

LÄSARFRÅGAN:

Hur gör man ”mindful walking”? Jag lyssnar alltid på musik eller poddar vad jag än gör, men önskar och vill så gärna bara kunna gå en promenad i skogen utan allt det där. Att bara få vara en stund. Men varje gång jag försöker så blir jag uttråkad eller så känner jag mig ensam. Har du några tips på hur man kan tänka? Får sån längtan när du skriver om att bara vara en stund och lyssna till fågelkvitter.

 

SVAR:

Vi lever i ett samhälle med konstant brus och jag tror att det är ganska vanligt att känna sig både uttråkad och ensam när vi helt plötsligt ”stannar upp och stänger av”. Vi är inte vana tystnaden som uppstår, och som ofta gör att vi får möta tankar och känslor som vi inte annars ger så mycket utrymme, eller som vi kanske rent av försöker att undvika genom att alltid distrahera oss med något.

Jag kan känna igen mig så mycket i det du skriver. Jag har inte alltid haft en bra relation till tystnad och kan fortfarande känna att jag vill fly från den ibland. Men jag tänker att det är då jag behöver det som mest. Känslorna och tankarna behöver få komma ut och trots att det ofta är jobbigt i stunden så är det de gångerna som jag får ut allra mest av att vara i tystnad, som en meditation eller en tyst promenad i skogen kan ge.

Att gå en promenad i tystnad, eller som du skriver ”mindful walking” handlar om att bara vara med det som är under tiden som du går en promenad. Lägg märke till vad som tar din uppmärksamhet. Är det tankar? Känslor? Kroppsliga förnimmelser? Ljud? Lukter? Något du ser? Du behöver inte söka efter något speciellt, utan se bara vad du upptäcker.

Det kan vara jätteskönt vissa dagar och naturen kan kännas så njutningsfull. Men det kanske också är det något jobbigt som kommer inom dig och som gör att det känns obehagligt och ensamt. Möt det! Var i de känslorna och se vad som händer. Det är en övningssak och om vi inte är vana tystnaden så behöver vi träna på att utsätta oss för den. Men påminn dig om att det du möter förmodligen har ett budskap <3 Något inom dig vill säga dig något!

 

 

Kram / Emma..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats