Emma Barremyr

Ett träningspass med styrka och kondition

Det finns nog få saker som jag är så sugen på som att utmana pulsen just nu. Jag längtar efter att få springa, hoppa och använda kroppen precis som jag vill! Men det är väl alltid så – att när man inte kan det så vill man det som mest?!

Idag tänkte jag iallafall dela med mig av ett härligt träningspass som utmanar både styrka och kondition. Det är inget pass för dig som är gravid eller precis fött barn eftersom det innehåller både hopp och stötvis belastning vilket påfrestar bäckenbotten och fogarna alldeles för mycket. Vill du träna konditionsträning som gravid eller efter graviditet rekommenderar jag istället crosstrainer eller cykel som är lite snällare mot kroppen.

Kör alla övningarna i tabataintervaller – det ger dig ett grymt träningspass på endast 20 minuter (vila 1 minut mellan varje intervall)! släng på en skön outfit, sätt på lite skön träningsmusik och kör igång. Det enda du behöver är dig själv och lite jävlar anamma!

Lycka till!

Hopp + armgång till rak planka + upp tillbaka

Starta i stående position med armarna längs kroppen. Gör sedan ett upphopp och dra med armarna upp mot taket. När du landar går du med händerna fram till en planka på raka armar. Stanna till och spänn till i bålen och tänk på att ha en rak linje genom hela kroppen. Gå sedan med armarna upp tillbaka och börja om från början.

Hoppande utfall

Starta i utfallsposition. Från denna position hoppar du sedan upp mot taket och flyttar fötterna så att du landar med motsatt ben fram. I den här övningen är det viktigt att överkroppen hålls rak och att kraften i hoppet går uppåt. Knästabilitet, balans och kontroll är viktigt.

Boxhopp

Starta stående med en box framför dig. Gör ett hopp upp på boxen och landa med hela foten på boxen. Sträck höfterna och inta en stående position innan du lämnar boxen. Kroppen ska vara helt rak över boxhöjden innan du träffar golvet och genomför ett nytt hopp. Försök att ha så kort kontakttid med golvet som möjligt.

Step up

Sätt ett ben på lådan som står framför dig. Se till att knä och tår pekar framåt under hela övningen. Lägg all vikt på det ena benet som står på steget. Lyft dig upp på steget med benet. Spänn framsidan av låret och sätesmuskeln så att du sträcker ut det benet du står på, lyft samtidigt det motsatta benet och böj. Kom långsamt tillbaka igen och repetera med motsatt ben.

Bilder från Veckorevyn nr 5, 2015
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats