Emma Barremyr

Hej från ett slitet preggo

God morgon onsdag och hej från ett slitet preggo! Elsa och jag har vår lediga dag idag och njuter av en lugn morgon i soffan med frukost och filmmys. Det är en fin morgon och egentligen skulle jag bara vilja klä på oss och gå ut nu direkt, men jag är så himla trött och illamående att det inte finns på kartan att orka det nu. Att försöka klä på en tvååring är ett projekt i sig så jag sparar det till lite senare, haha.

Illamåendet är alltid värst den här tiden på dygnet och även om jag vet att jag inte kan göra något annat än att acceptera nuläget som det är känner jag mig så taskig och tråkig mot Elsa som bara ligger här. Önskar så att det här vidriga, äckliga illamåendet kunde ge med sig! Tröstar mig iallafall med att det inte sitter i hela dagarna, det kunde varit värre liksom. Förhoppningsvis mår jag bättre om en stund eller fram mot lunch så vi kan hitta på något roligt i eftermiddag. Planen idag är att luncha med syrran och sen åka till Biltema och Plantagen för att fixa lite grejer!

Jag har känt mig väldigt ledsen och nere senaste dagarna. Det har varit en TUNG vecka! Jag kom hem till Pelles armar i söndags och bara grät och det var så fint att bli omfamnad och få ut gråten. Ni anar inte hur slitsamt det är att må såhär dåligt under så lång tid.. Det känns bara som att jag klagar och jag är så ledsen för det. Verkligheten är inte superrolig just nu, men jag vet att det kommer bli bättre och det är inte länge kvar egentligen (fast vissa stunder känns det som en evighet). Det är ändå så skönt att få skriva av sig lite och jag hoppas att ni står ut med mig ett litet tag till 🙂 Livet alltså!

Frukosten idag blev hemmagjorda stekpannebröd. Jag fick ett sug efter det igår kväll, så jag slängde ihop ett par till kvällsmat och fick några över till frukosten idag. Perfekt! Stekpannebröd är verkligen ett gott och enkelt bröd när man blir sugen på något nybakat! Bara att blanda ihop ingredienserna, rulla till bollar, kavla till bröd och sedan steka ett par minuter på varje sida. Jag serverade mina med ett stekt ägg och laxpastej samt philadelphiaost, jordgubbsmarmelad och prästost! Och eftersom jag inte var illamående innan frukosten passade jag på att dricka en kokoslatte också. Kaffe kan kanske kännas hårt mot magen när man inte mår bra, men det spelar ingen roll om jag dricker det eller inte, jag blir illamående oavsett så när jag ändå inte är illamående innan fruosten passar jag på eftersom det piggar upp lite iallafall. Hihi!

> Receptet på brödet hittar ni här!

Elsas frukost idag blev havregurt med pauluns linsflingor. Det är en favorit både till frukost och mellanmål just nu 🙂

 

Hoppas ni får en fin onsdag allihopa!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Har just hittat till din blogg o känner igen så mycket av det du skriver då jag också är PT (van att använda min kropp) o gravid med barn nr 2 och denna graviditet är mycket kämpigare. Framförallt det du skrev om att kroppen känns svagare denna gång än första då jag inte heller tränat fullt så mycket mellan graviditeterna: har liksom prioriterat att mysa med bebis o hund istället. Är med dig i tanken o hoppas att du får må bättre snart!

    1. emmabarremyr

      Tusen tack för att du delar med dig och för din omtanke! Hoppas du också får må bra <3

  2. Camilla

    Åh, jag förstår verkligen att du är ledsen och nere, det är hemskt att må dåligt under så lång tid, speciellt när man har en liten att ta hand om. Tvåårsåldern är ju väldigt tålamodskrävande och det är inte lätt att vara tålmodig när man inte mår bra! Under min andra graviditet fick jag sömnproblem, något jag aldrig någonsin haft tidigare. Jag sov 4-5 timmar per natt och var som ett vrak i nio månader. Sömnbristen resulterade i migrän och mediciner man kan ta under graviditeten är begränsat. Jag var, precis som du, så ledsen och nere under graviditeten. Men sen tittade bebisen ut och som i ett trollslag kunde jag sova igen! Visst ammade jag några gånger per natt, men herregud vilken skillnad! Håll ut, du är snart i mål!

    1. emmabarremyr

      Ja usch! Tack snälla för att du delar med dig och för din omtanke <3 Är bra med en påminnelse om att man inte är ensam och att det kommer bli bättre! Kram

stats