Emma Barremyr

Helgen i bilder

God morgon kära ni <3

Hoppas att ni mår bra och att ni haft en fin helg! Hos oss har det varit trädgårdsfix för hela slanten jag har faktiskt varit flitig med mobilkameran hela helgen så i idag bjuder jag på ett inlägg med massa bilder från helgen 🙂

Enjoy!

 

Jag började helgen med att hämta hem två älsklingar från förskolan i fredags. Och alltså glädjen i dessa två när de får vara tillsammans är oslagbar att se! De leker, skrattar och tar hand om varandra så bra <3

 

 

Lördagsmorgonmys i sängen! Är så glad över att ha en sån gussjuk unge som vill ha mycket närhet och mys, för jag är ju lika gossjuk jag <3

 

 

Ute och städar i trädgården! Jag och Elsa plockade pinnar som vi gick in i skogen och slängde.

 

 

Sen krattade vi kottar och barr som vi lassade i skottkärran och körde in i skogen!

 

 

Efter lite trädgårdsfix tog jag och Elsa en cykeltur till lekparken där vi mötte upp några grannar för häng och lek!

 

 

FIKA I SOLEN! Banankaka, kolabollar och apelsin! Mums!

 

 

Elsa har en riktig knäperiod just nu, vill sitta i knät hela tiden, speciellt när vi ska äta mat eller fika 🙂

 

 

När Elsa tog sin dagsvila åkte jag en sväng till Plantagen och strosade runt på egen hand. Åh det är HELT MAGSIKT med alla växter! Är så sugen på att börja pimpa trädgården där hemma, men avvaktar lite till tills risken för nattfrost är över!

 

 

Jag fick iallafall med mig tre stora krukor från Plantagen som jag blev helt kär i! Köpte även gräsfrön eftersom vi ska så nytt gräs, en pallkrage , markduk, jord och sånt kul 🙂

 

 

Lite lek i dockskåpet som är Elsas favorit just nu!

 

 

La älgkött i marinad som vi skulle grilla lördagskvällen till ära. Maten glömde jag dock fota…

 

 

Sakta med säkert hände det grejer. Det syns kanske dåligt på bilden, men där gruset ligger är tanken att växthuset ska stå sen och på den bruna plätten längst fram ska vi så nytt gräs!

 

 

Elsa hjälper pappa och snickra!

 

 

Sen hjälpte hon mig att rensa vinbärsbusken på lusangripa löv. ALLA angripna löv skulle bort så det blev inte många löv kvar. Så himla tråkigt att busken blivit angripen, men det verkar som att det kommer bär på den ändå, tack och lov!

 

 

Elsa fann en nyckelpiga <3

 

 

Sen gav vi våra blåbärsbuskar lite ny jord!

 

 

Lilla stumpan, så hjälpsam <3

 

 

Och sen skulle det vattnas, och vem skulle inte hålla i slangen om Elsa såklart?! 🙂 ”Elsa kan” ”Elsa vill också göra” är liksom standard, och självklart uppmuntrar vi henne till att få vara med!

 

 

Sen avslutade vi lördagen med en promenad till hästarna innan middag och kvällsrutiner!

 

 

Söndagsfrukost! Jag vaknade utan illamående så passade på att njuta av en kokoslatte till mina frukostmackor! Smör, ost och gurka är för övrigt nya favoriten på smörgåsen. SÅ GOTT!!!

 

 

Efter frukosten målade vi naglarna på Elsa. Hon har fått en egen nagellack av sin mormor som är anpassad för barn. Giftfri och går att tvätta bort med vatten!

 

 

Fick en liten puss mitt i måleriet också. Lilla älskling <3 Och min morgonfrilla… den bjuder jag på, hehe!

 

 

Efter frukosten kom illamåendet så jag försökte råda bot på det med en promenad. Det brukar ju funka ibland!

 

 

Kände mig hyfsat pigg trots mitt mående, men tyvärr släppte inte illamåendet förrän långt senare på dagen…

 

 

Oavsett så var det väldigt skönt att vara ute i skogen och traska lite. Lugnet där alltså! Vinden var alldeles stilla och fåglarna kvittrade sådär magiskt fint som de gör på våren. Så tacksam för varje promenad jag kan ta just nu! ÄSLKAR att få njuta av detta!

 

 

När jag kom hem igen var mina älsklingar i full gång i trädgården! Pelle lassade grus och Elsa gick i skogen och plockade så jag hängde på henne!

 

 

”Vi måste vattna nu mamma” Okej, då vattnar vi lite 🙂

 

 

Under eftermiddagen släppte jag av Elsa hos syrran och fick ett par timmar för mig själv till att storhandla inför veckan! SKÖNT!

 

 

Lite av veckans mat 🙂

 

 

Efter middagen var vi ute och grejade i trädgården igen. Hela den här grushögen är nu borta från gräsmattan och på plats där den ska vara. Pelle har slitit som ett djur den här helgen och vi börjar äntligen att se ljuset på det här projektet nu!

 

 

En liten kvällsrunda med dockvagnen!

 

 

Grunden till växthuset är på plats och snart allt grus!

 

 

Kolla vilket jobb han gjort den här helgen! Han är helt otrolig <3 Nu ska bara växthuset skruvas ihop och sen ska det ställas ett par pallkragar med jordgubbar här + att vi ska göra någon form av sittplats här också! Vad tror ni om det?

 

 

Kvällsfika! Fruktsallad deluxe med banan, apelsin, svenska jordgubbar, blåbär, kiwi, physalis, grädde, mandel, surren och kokos <3 SÅÅÅÅ GOTT!!!!! Vi avslutade sedan helgen med ett avsnitt ”Störst av allt” på Netflix. Tips på bra serie om ni inte sett den!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Riktigt härligt inlägg! Gillar när man får hänga med vad ni hittar på under en dag eller helg, rolig läsning!

stats