Emma Barremyr

Förlovningen och bröllopsplaner

 

Månaden den 29:e april gick Pelle ner på knä och friade till mig. Det känns fortfarande overkligt och när jag tänker på det blir jag så varm, tårögd och full av kärlek. Jag ska få gifta mig med honom, min stora kärlek och bästa vän ♥ Vi har gått igenom så otroligt mycket tillsammans under de här nio åren, både tuffa och otroligt härliga saker och jag är så glad att vi fortfarande väljer varandra!

Jag har fått flera önskemål om att skriva och berätta mer om förlovningen så jag tänkte dela med mig om hur det var och svara på några frågor som kommit in!

Pelle hade inte planerat exakt hur själva frieriet skulle gå till, utan bar ringen med sig och väntade på ett bra tillfälle. Efter en dag till fots var vi ganska trötta, solen hade precis kikat fram igen efter några timmars regn och vi kände för att slå oss ner i någon park och bara njuta en stund. Så vi beslutade oss för att gå till Castel Sant’Angelo och satte oss i den lilla parken där som ligger vid floden.

Solen värmde och det var så skönt att bara sitta och hålla varandra i handen och prata. Jag minns inte vad vi pratade om, men själva ögonblicket var så romantiskt och fint. Det spelades livsmusik lite längre bort, fåglarna kvittrade, solen sken och det var precis lagom varmt där på parkbänken i solen.

Plötsligt ställde han sig upp och tog fram en liten ask, börjarde prata om att han älskar mig och vill dela resten av sitt liv med mig. Jag minns inte vad han sa exakt, det var som att tiden stannade en stund och det enda som existerade var vi två. Det var ett så fint ögonblick och åsynen av honom på knä framför mig, ringen och allt det fina han sa fick tårarna att började rinna på mig. Jag satt med handen för munnen och jag kunde inte sluta skratta samtidigt som tårarna rann. Det hände på riktigt och det enda jag kunde få fram var ”ja, ja jaaaaa”.

Ett väldigt kärleksfullt ögonblick såklart som fortsatte i massa kyssar och kramar. Sen satt vi en lång stund, bara höll om varandra och söp in ögonblicket innan vi började prata om det som just hänt. Vi var nu förlovade ♥

 

Det var berättelsen om när han friade till mig. Nu fortsätter vi med några frågor om förlovningen och bröllopet som kommit in!

 

När vill ni gifta er?

Nästa år firar vi 10 år tillsammans så vi funderar lite på att gifta oss på 10-årsdagen, men har inte bestämt något än.

 

Ska ni ha stort bröllop?

Nej, ingen av oss vill ha ett stort, traditionellt bröllop, utan vi vill bara ha de närmaste där 🙂

 

Hade ni gemensamt diskuterat förlovning eller var det en ”total surprise”?

Jag anade faktiskt ingenting så det var verkligen en total överraskning! Vi har pratat om att vi någon gång ska gifta oss under ganska många år. Pelle har dock varit tydlig med att jag inte har fått fria till honom, så därför har jag gått och väntat på att han ska fria till mig. Och som jag väntat! Om jag ska vara ärlig så har jag nog gått och hoppats på att det ska hända inför varje resa (en resa har känts lite som ett bra tillfälle att fria på), men icke., Jag har alltid åkt hem utan en ring på fingret, så jag hade faktiskt börjat ge upp hoppet lite, haha. Den senaste tiden har vi ändå pratat om att det vore bra att vara gifta nu när vi har barn tillsammans eftersom allt blir så mycket enklare då, men jag tänkte ändå inte att det skulle hända nu på resan, kanske för att jag trott fel så många gånger tidigare och hade slutat att hoppats på det där frieriet. Hehe.

 

Vilket efternamn ska ni ha?

Åh, det där är en sån svår fråga! Jag tycker Ehrencrona som Pelle heter är JÄTTEFINT och skulle absolut kunna tänka mig att heta det, men samtidigt är det min farfar som ”kommit på” Barremyr och det är ju ett väldigt udda  och speciellt efternamn. De enda som heter Barremyr är farmor och farfar, min familj, pappas bror, farfars bror och våra småflickor Elsa och Alicia. Jag och Pelle hade ju lite svårt att komma överens om vilket efternamn våra barn skulle få, så vi kom ju till slut överens om att om vi fick en flicka först skulle våra barn heta Barremyr och om det blev en pojke först skulle våra barn få heta Ehrencrona. Och eftersom det blev en tjej så blev det Barremyr. Sen kan de få välja själva när de blir större om det vill byta/ lägga till efternamn o.s.v. men så länge de är små får de heta Barremyr. Vi har inte riktigt diskuterat det här på riktigt, men jag tror inte att Pelle är beredd att byta, men eventuellt kanske lägga till Barremyr så att han får heta som resten av familjen.

 

Någon bröllopsfotograf i åtanke?

Bästa Caroline Dahlén såklart!

 

Vart vill ni gifta er? 

Vi firade våran ettårsdag på Finnskogstoppen och har ända sedan dess pratat om att det skulle vara en fin plats att gifta sig på, både för att det är så otroligt vackert där uppe på berget och för att det blev en speciell plats för oss båda när vi firade ett år där. Vi har också pratat lite om att gifta oss vid Pelles familjs sommarstuga som ligger vid Visten. Det är så vackert precis vid vattnet, men vet inte riktigt om det är genomförbart eftersom det är rätt ”litet” där. Ett annat alternativ är ju min familjs sommarstuga som ligger vackert på ett berg. Vi får fundera lite mer och se om vi kan komma överens om något. Vi är iallafall överens om att vi vill gifta oss borgligt, vara utomhus och nära naturen <3

 

Hur ser ditt drömbröllop ut?

Min dröm är att gifta mig naturnära och att jag får känna mig som mig själv. Jag vill inte ha stort, vitt, fluffigt och allt det där som man kanske tänker på när man tänker på bröllop, för det är inte jag. Som jag nämnde ovan så skulle jag vilja vara på en bergstopp med utsikt eller vid en sjö, vara barfota, ha en enkel klänning och sedan äta en riktigt god middag tillsammans med mina närmaste. Maten är det jag skulle vilja lägga pengar på och verkligen vill skapa en upplevelse kring. Jag vill inte ha massa alkohol inblandat och någon sen fest, utan ha mer fokus på en trevlig middag med lite roliga lekar och överraskningar under kvällen som sedan avslutas ganska tidigt så vi kan sova gott och sedan gå upp och njuta av en fantastisk frukost som nygifta. Typ så! Jag vill inte lägga massa pengar på ett bröllop bara för att ”vi ska gifta oss”, utan vill helst  hålla det så litet och enkelt som möjligt. Jag lägger hellre pengar på en härlig bröllopsresa någonstans efter att vi gift oss!

 

Visste någon annan i familjen om det?

Bara min mamma. Pelle hade tydligen hintat om det för ett tag sen, men annars så visste ingen annan.

 

 

Det var det hela! Den här veckan ska vi försöka mötas upp för lunch någon dag och kika på förlovningsringar! Vill ha min ring nuuuu!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Blir alldeles varm och superglad för er skull när jag läser detta!
  Stort grattis till er båda! <3 <3 <3

 2. Emelie

  Gud vad det där låter som ett perfekt bröllop i mina öron! Så som jag (och min sambo också är jag nästan säker på) skulle vilja ha det OM vi gifter oss i framtiden. Hoppas ni hittar några fina ringar ni tycker om nu! 🙂

  1. emmabarremyr

   Ja visst gör det! Hoppas på att det blir något sådant och att man kan pricka en fin dag eftersom jag gärna vill vara utomhus också 🙂 Tack, det hoppas jag också! kram

stats