Emma Barremyr

Elsas tvåårskalas

Det blev ett tvåårskalas till slut, även om det inte riktigt blev som vi hade planerat. Elsa blev ju sjuk och fick feber natten till fredag så vi beslutade oss för att flytta fram lördagens kalas till söndag, så att hon skulle hinna friskna till lite. Febern släppte redan under dagen på fredag, men snuva och allmänt hängig har hon ändå varit hela helgen, rackarns förkylning alltså.

Pelles föräldrar kunde inte komma igår, så de var här i lördags och sen kunde inte Pelles ena bror med familj komma igår heller så det blev bara min familj och Pelles andra bror på det ”riktiga” kalaset. Inte så mycket folk som planerat, men ändå lyckat och en glad tvååring som firades. Som hon hade sett fram emot det här kalaset!

Hon fick sitt dockskåp i lördags när hennes farmor och farfar var här och igår fick hon ännu mera inredning till det av sin mormor, morfar och mostrar. Ni kan kanske gissa vad nya favoritsysslan här hemma har varit sedan dess? Just det – att leka med dockskåpet! Just nu står det på hennes rum på övervåningen och hon vill inte vara någon annanstans än där så jag tror vi får plocka ner dockskåpet och ha det på nedervåningen istället. Så roligt att hon gillade det!

Men åter till kalaset! Elsa var ju med och fick bestämma tema och ville såklart ha ett Frostkalas. Så vid barnbordet, där det bara blev Alicia och Elsa som satt nu eftersom de andra kusinerna inte kunde komma hade jag och Elsa dukat upp tallrikar, glas med sugrör, kalashattar och servetter med Anna, Elsa och Olaf. Sen blåste vi upp ballonger och hängde upp en frostvimpel också och Elsa var så nöjd! De där kalashattarna som hon tjatat om läääänge nu ville dock varken hon eller Alicia sätta på sig.

Kalasets fika bestod av veganska bountys, kolabollar, chokladbollar, blåbärspaj, melontårta på fruktfat, torkad mango och äppelchips. Allt utan vitt socker och istället sötat med dadlar, kokossocker eller honung. Också sött, men ändå bättre alternativ! Elsa äter alltid dåligt när hon är sjuk och var väl inte speciellt intresserad av fikat den här gången. Hon käkade lite äppelchips, några jordgubbar och physalis från fruktfatet, det andra ville hon inte smaka på. Lite tråkigt, men gästerna uppskattade iallafall fikat och tyckte hela ”buffén” kändes fräsch och god! Så roligt! Jag ska dela med mig av recepten på alla godsaker jag gjorde, men inte just i det här inlägget. Jag ska försöka få upp det innan påsk här i bloggen, så håll utkik om ni vill ha goda alternativ till påskgodiset/ fikat!

Blåbärspajen gjorde jag ju till förra årets kalas och den var verkligen så uppskattad av alla gäster. Klicka på länken i början av förra meningen så kommer ni direkt till receptet på den!

Nu ska jag sluta babbla och så kör vi ett bildrace från kalaset istället!

Kalasoutfiten stod Newbie för! En sån söt klänning/ tunika som jag hittade första gången jag gick på ”barnavdelningen” där. Så sjukt att Elsa är så stor att jag inte kan köpa från bebisavdelningen längre!

Dukat och klart!

Dessa tre är Elsas idoler. Hon gillar Bamse och Babyarna också, men det är något speciellt med Frost ändå. De är favoriterna!

Dukningen vid ”vuxenbordet” såg ut såhär”

Öppnar paket med pappa <3

Här har vi godsakerna!

Jag älskar den här typen av fika!

Och frukt! Alltid så fräscht och gott!

En Elsa som inte alls var taggad på tårta, haha!

Hon fick lite tårta på tallriken iallafall, men smakade varken på den eller kolabollen, utan käkade bara frukten.

Älskade ungar vad ni blir stora! Ett eget bord där ni satt alldeles själva och pratade med varandra. Så fint att se <3

 

Nu är kalashelgen officiellt över och det känns faktiskt lite skönt. Har varit mycket att stå i samtidigt som vi har mycket att fixa med ute i trädgården här hemma. Nu väntar snart påsk och fyra dagars ledighet med massa fix här hemma. Ska bli underbart att få lägga allt fokus på trädgården och att greja ute!

Jag ska bara smälta att vi har en tvååring i huset också, men innan jag hinner göra det fyller hon väl tre?! Haha.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats