Emma Barremyr

Våffeltårta med hallon, banan och blåbär

Till Elsas tvåårsdag gjorde jag ju en våffeltårta till frukost och jag lovade ju att dela receptet med er. Jag gjorde en liknande tårta när hon fyllde ett, som blev väldigt uppskattad, och nu till tvåårsdagen gjorde jag ungefär samma, men ändå lite annorlunda!

Jag valde att göra en grund på våfflor eftersom de är lite tjockare än pannkakor och därmed lättare att skära upp. Våffelsmeten gjordes på bland annat ägg, banan, mandelmjöl och rismjöl, så den blev glutenfri rakt igenom. Förra året gjorde jag en mangofyllning, men i år gjorde jag istället en hallonfyllning som blev otroligt god. Sen toppades hela kalaset med grädde, massa bär och två ljus att blåsa ut!

Vill ni göra en god men sockerfri tårta till barnkalaset ska ni göra den här! Jag lovar er, ni blir inte besvikna! Och alla barn som älskar våfflor, pannkakor, grädde och bär kommer inte heller att bli besvikna!

Scrolla vidare för recept!

 

Våffeltårta med banan, hallon och blåbär

Ingredienser 4 personer

4 bananer
6 ägg
1 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
250 g tinade hallon
1 msk honung
Vispad grädde
Hallon
Blåbär
Jordgubbar

Mixa ihop bananer och ägg. Tillsätt sen mjöl, vaniljpulver och salt. Stek 8 våfflor i våffeljärn. Detta gjorde jag kvällen innan och ställde sedan in våfflorna i kylen över natten. Vispa grädde. Mosa hallonen och rör ihop med honung och en nypa vaniljpulver. Varva sedan våfflorna med grädde och hallonsåsen. Avsluta med att smeta in hela tårta med grädde och garnera med bär!

 

 

Hoppas ni gillar den!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats