emmabarremyr

Emma Barremyr

Gravid vecka 25

Vecka 25 är här! Herregud vad fort veckorna går just nu! Tyckte nyss jag skrev förra veckans uppdatering och nu är det dags igen! Varsågoda, här kommer veckans graviduppdatering!

Nytt sedan förra veckan: jag har börjat bli lite trögare i magen nu. Inte så att jag är förstoppad, men jag är hårdare i magen än innan. Förra graviditeten blev jag förstoppad med en gång, men den här gången har det varit tvärt om, jag har varit väldigt lös i magen istället. Oviktig info kanske, men känns skönt för mig att inte vara så lös i magen länge, hehe. Hoppas att jag slipper bli förstoppad dock!

Bästa med veckan som gått: FREDAGEN! Igår hade jag en dag utan illamående, jag mådde så himla bra och kände sån energi! Vet inte när det hände sist? Jag var hemma och vabbade med Elsa och var igång hela dagen. Jag storstädade huset (vilket tar dubbelt så lång tid när Elsa är med och ska “hjälpa till”, men spela roll?), styrketränade, planerade om alla paprikaplantor, var ute och cyklade med Elsa, lagade middag, tvättade, grejade från morgon till kväll. och fick så mycket gjort Jag älskar ju att vara igång, men det var länge sen jag hade energi som igår. Idag vaknade jag också pigg och utan illamående OCH SOM JAG NJUTER AV DE HÄR DAGARNA! Jag vet aldrig hur jag kommer att må imorgon så jag försöker vara så mycket i stunden som jag bara kan!

Sämsta med veckan som gått: förlåt för att jag klagar nu, men illamående slog tillbaka med full kraft när vi kom hem från Idre och det SUGER! Jag har varit kräkfärdig i stort sett hela dagarna, men ändå lyckats hålla mig borta från att spy. Det är så vidrigt att behöva må så illa hela tiden. Bara för att jag skrev att jag hade mått ganska bra förra veckan liksom. Verkar inte som det har vänt än och jag börjar tappa hoppet om att jag faktiskt ska bli av med illamåendet den här graviditeten. Meeeen, ändå hoppfullt att det kommer några dagar utan illamående som igår och idag 😀

 

 

Veckans bebis: bebisen är nu 30 cm. Alltså, hon är TRE DECIMETER LÅNG, fattar ni hur stor hon börjar bli! Börjar liksom sjunka in att det är en liten bebis på gång nu och tankar om en förlossning börjar smyga sig på. Herregud! Tänk att vi ska få gå igenom det där igen. Är så tacksam och fylld av glädje för det! Vid veckans slut väger bebisen runt 790 g, så nu börjar hon närma sig ett kilo. Hur coolt? I gravidappen står det att bebisen kan ligga och trycka på urinblåsan och jotack, det känner jag ofta! Kissar nästan en gång i timmen nu. Hehe.

Veckans mående: Ja som jag skrev så har ju illamåendet kommit tillbaka igen, tyvärr inte bara på morgnarna den här veckan utan HELA dagarna och dessutom varit väldigt kraftigt. Igår, fredag var första dagen på veckan som jag inte mådde illa alls och det gav mig plötsligt så mycket ny energi. Det var EVIGHETER sen jag hade en dag utan illamående och när jag mår bra känner jag plötsligt hopp om livet igen. Det är så dränerade att behöva gå och må illa hela tiden. Maten smakar inte, men jag måste ändå tvinga mig att äta (är hungrig typ hela tiden och behöver ju mer energi än vanligt) och det är jobbigt. Förutom illamåendet mår jag ändå bra och kroppen känns fortsatt stark och pigg. Så tacksam för det!

Veckans mage: Jag tycker den växer hela tiden, men det är väl inte så konstigt när ungen växer så mycket! Precis som förra graviditeten växer magen mer “uppåt” istället för utåt. Jag har ganska kort överkropp så det känns som att magen börjar under brösten redan nu. Sparkana har under den här veckan varit mycket kraftigare än tidigare och jag känner ofta sparkar uppåt och neråt, och det sistnämnda är lite obehagligt. Känns som något är på väg ut där nere! Som jag skrev förra veckan börjar det kännas lite obehagligt att böja sig framåt, men jag upplever ändå inte att magen är i vägen än, men det kommer väl snart. Sover fortfarande skönt på magen om nätterna och njuter så länge jag kan göra det!

 

 

Veckans träning: Trots illamåendet så har den här veckan varit bra rörelsemässigt! Jag har fått till två styrkepass, ett i måndags och ett igår. Jag vabbade ju igår så när Elsa sov tog jag med henne till gymmet och körde ett 45 minuters effektivt träningspass för hela kroppen medan hon låg i vagnen. SÅ SJUKT GÖTT! Övriga dagar har jag gått promenader, och i det här vårvädret är det ju HELT fantastiskt att vara ute och röra på sig. Jag har gått i skogen och bara njutit av naturen, fåglarnas vårkvitter och en stund för mig själv och min bebis i magen. Vi mår ju båda så bra av rörelsen <3

Veckans tankar: tänker ofta på att tiden går så fort! Att det redan är vecka 25 känns ju helt otroligt, men så roligt! Tankar om förlossningen har känts väldigt långt bort tidigare, men har börjat smyga sig på lite nu. Även om det är ett tag kvar så börjar det ju faktiskt att närma sig. Och jag ser så mycket fram emot att föda barn igen. Det är så sjukt att man kan känna så inför något som gjorde så fruktansvärt ont. Minns att jag tänkte att jag ALDRIG skulle utsätta mig för det igen under förra förlossningen. Men efteråt har jag bara velat göra det igen. Jag kände mig oövervinnerlig sist och hoppas att jag får föda komplikationsfritt som förra gången. Och SOM jag längtar så mycket efter att få träffa Elsas lillasyster. Vem är hon? Hur ser hon ut? Vilka personlighetsdag kommer hon att få? Åh, vad jag är nyfiken!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evin

    Hej såg att du hade problem med magen i vecka 25. Har också det vart lös i magen och känt ofta att jag måste till toan Nuu. Alltså börjar bli lite nervös. Barnmorskan säger att de inte är nåt men man kan inte låta bli o oroa sig. Hur länge höll det i sig för dig?

stats