Emma Barremyr

Sockerfri tårta till 1 årskalas

När Elsa fyllde ett år förra veckan hade vi såklart ett litet kalas där uppe på fjället.Vi ska ha ett riktigt ettårskalas nu i helgen, men jag kände ändå att jag ville göra hennes födelsedag lite speciell med en tårta och ballonger, så det fick hon!

Som många av er säkert redan sett så var födelsedagstårtan en bananvåffeltårta som vi åt till lunch. Grunden bestod av bananvåfflor som jag varvade med grädde och mangopuré. Jag smetade till sist in hela tårtan med grädde och toppade med hallon och blåbär.

Och på toppen ett litet ettårljus. Åh <3

Elsa var exalterad över ballongerna på bordet och taggad på tårtan, hehe. Kolla så hon slickar sig runt munnen. Vi blåste ut ljuset på tårtan tillsammans hon och jag och sen högg vi in i tårtan! Varför vänta liksom?


Bananvåffeltårta

Ingredienser:
4 personer

4 bananer
6 ägg
1/2 dl kokosmjöl
1 nypa vaniljpulver
2 mango
Vispad grädde
Hallon
Blåbär

Mixa ihop banan, ägg, kokosmjöl och vaniljpulver till en smet. Stek våfflor i våffeljärn i kokosolja. Lägg dem åt sidan och låt svalna. Mixa mango med en stavmixer tills det blir en slät kräm. Vispa grädde. Varva sedan våfflorna med grädde och mango. Avsluta med att smeta in hela tårta i grädde och garnera med hallon och blåbär på toppen.

En uppskattad födelsedagstårta av stora och små 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Mums! Jag gjorde en liknande tårta till Louie när han fyllde ett, men han åt bara upp bären minns jag. Får se vad jag hittar på till Almon! Han gillar bananpannkakor. Han skulle nog bli mest lycklig egentligen om han fick äta hur mkt ost han ville och russin 😉

stats