Emma Barremyr

Träna med bebis – plankan

Plankan är en övning som funkar utmärkt att göra med din bebis, men är ingen övning jag rekommenderar er att börja med om ni precis fött barn.

Som jag tidigare skrivit så kan det vara himla skönt att komma igång att träna magen igen efter graviditeten, men ha inte för bråttom. Innan ni kör igång med magövningar rekommenderar jag er att göra appen ”mammamage” för att få tillbaka aktiveringen, samt att magmusklerna gått ihop på er. Det brukar ta några månader så ha lite tålamod!

När magmusklerna gått ihop igen och aktiveringen är hittad är det fritt fram att köra igång! Jag har tidigare tipsat om sidoplankanländryggspress och mountainclimber. Dagens övning är en helt vanlig planka som kan vara nog så utmanande för en mamma!

Låt din bebis ligga under dig så kan ni gulla och gosa med varandra samtidigt som du får din magträning gjord 🙂

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhär: Stå på tå och armbågar med en rak linje genom kroppen. Tänk på att axeln ska vara i en vertikal linje med armbågen. Sug in naveln mot ryggraden och pressa upp i ryggen så att du inte tappar skulderbladen.

–> Läs mer om mammaträning och se fler övningar här! <– 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats