Emma Barremyr

Att ha en förkyld bebis och lida av sömnbrist

God morgon vänner  Äntligen är det fredag igen! Alltså jag älskar ju fredagar och så, men jag brukar inte gå och längta efter helgen eftersom jag trivs så bra i vardagen, men den här veckan har jag faktiskt gjort det. Längtat till helgen alltså.

Elsa blev ju sjuk natten till lördag förra helgen och sedan dess har nätterna varit hemska, som alltid när hon blir sjuk. Den här våren har sjukdomarna bara avlöst varandra och det är främsta anledningen till våra struliga nätter. Elsa får av någon anledning alltid hosta när hon blir snorig (tror snoret rinner ner i halsen?), vilket stör sömnen något enormt.

De första nätterna är alltid de värsta då hon vaknar hela tiden av att hon inte riktigt får luft pga allt slem i halsen, hostar och vill sova på oss för att komma till ro. Efter någon vecka brukar det blir bättre, men ibland sitter hostan i längre än så. Jag och Pelle försöker dela på nätterna så gott det går, men trots att Pelle tar henne så har jag så svårt att koppla bort hennes gråt och hostattacker för att sova gott själv. Nä, mitt hjärta är hos henne och jag vill vara där för henne, trots att jag egentligen skulle behöva tanka sömn för att orka med dagarna.

En skärmdump från min Instastory tidigare i veckan 

Inatt har jag och Elsa sovit hos min mamma och pappa och för första gången på en vecka har vi äntligen sovit bra båda två. Och jag fick sovmorgon till sju! Elsa drog till och sov nästan 12 timmar inatt, hon vaknade bara till vid halv tre, fick välling och somnade sedan om snabbt. Vi har alltid med en termos med välling till sängen, så det går smidigt när hon vaknar till sådär på morgonkvisten.

Idag har jag vaknat med ny energi och känner mig både piggare och gladare än på hela veckan! Jag la mig tidigt tillsammans med Elsa igår så har tankat lite extra till sömnkontot inatt. Och tänk vad sömn kan göra för välmåendet! Idag känner jag mig som en ny människa.

Men det känns ändå skönt med helg och att få ha Pelle hemma ett par dagar, trots att det förhoppningsvis vänt med Elsas förkylning nu. Peppar, peppar.

Och vi ska ju ha kalas för Elsa i helgen! Eftersom det är rätt litet hos oss kommer vi ha två kalas, ett för Pelles familj på lördag och ett för min familj på söndag. Det blir en riktig kalashelg med andra ord. Jag och Elsa har förberett massa god rawfoodfika, frukt och annat barnvänligt som vi kommer bjuda på. Det blir ett sockerfritt kalas rakt igenom och jag kommer självklart dela recept med er om ni vill 

Nu ska jag röja undan lite jobb här under dagen, vilket vi ju är här för. Jag vet inte hur jag hade klarat mig utan mamma den här våren? Hon har varit en ängel som hjälpt mig en till två dagar i princip varje vecka sedan januari. Det har gjort att det ändå funkat bra med företaget nu i vår och att jag sluppit sitta med jobb på kvällar och helger. Det är så viktigt för mig att få den lediga tiden med Pelle.

Oj, det här blev ett långt inlägg, men jag behövde visst skriva av mig. Hoppas att ni mår bra och får en fin fredag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Krya på Elsa och ha det riktigt bra i helgen Emma! ? Tycker att detta inlägget är väldigt bra, bidrar till att bloggen är levande och ärlig ❤

stats