Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Våffeltårta med hallon, banan och blåbär

Publicerad,

Till Elsas tvåårsdag gjorde jag ju en våffeltårta till frukost och jag lovade ju att dela receptet med er. Jag gjorde en liknande tårta när hon fyllde ett, som blev väldigt uppskattad, och nu till tvåårsdagen gjorde jag ungefär samma, men ändå lite annorlunda!

Jag valde att göra en grund på våfflor eftersom de är lite tjockare än pannkakor och därmed lättare att skära upp. Våffelsmeten gjordes på bland annat ägg, banan, mandelmjöl och rismjöl, så den blev glutenfri rakt igenom. Förra året gjorde jag en mangofyllning, men i år gjorde jag istället en hallonfyllning som blev otroligt god. Sen toppades hela kalaset med grädde, massa bär och två ljus att blåsa ut!

Vill ni göra en god men sockerfri tårta till barnkalaset ska ni göra den här! Jag lovar er, ni blir inte besvikna! Och alla barn som älskar våfflor, pannkakor, grädde och bär kommer inte heller att bli besvikna!

Scrolla vidare för recept!

 

Våffeltårta med banan, hallon och blåbär

Ingredienser 4 personer

4 bananer
6 ägg
1 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
250 g tinade hallon
1 msk honung
Vispad grädde
Hallon
Blåbär
Jordgubbar

Mixa ihop bananer och ägg. Tillsätt sen mjöl, vaniljpulver och salt. Stek 8 våfflor i våffeljärn. Detta gjorde jag kvällen innan och ställde sedan in våfflorna i kylen över natten. Vispa grädde. Mosa hallonen och rör ihop med honung och en nypa vaniljpulver. Varva sedan våfflorna med grädde och hallonsåsen. Avsluta med att smeta in hela tårta med grädde och garnera med bär!

 

 

Hoppas ni gillar den!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Du är så duktig och påhittig! Kram ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *