Emma Barremyr

Middagsmeny vecka 15

Hej min hjärtan <3

Nu sitter jag i skrivande stund i bilen på väg hem från Idre. Elsa har precis somnat så jag passar på att ge er en uppdatering av veckans middagsmeny när jag jag blogga i lugn och ro! Jag ser fram emot att komma hem till vardag även om det varit en helt fantastisk vecka i Idre. Jag är SÅ REDO för vår och trädgårdsfix nu. Veckan i Idre är alltid ett avslut på vintern och jag hoppas på att kunna tvätta undan alla vinterkläder när vi kommer hem, ta fram vårjackan och få börja använda mina nya sneakers. Längtar efter både sol och värme!

Eftersom vi förmodligen blir rätt sena hem idag passade jag på att skriva matsedel och handlade dessutom online redan igår. Det är väldigt smidigt att bara kunna åka och hämta upp kassarna såna här stunder, även om jag inte egentligen gillar att handla online. Jag har lite kontrollbehov när det kommer till att handla och vill gärna välja frukt, grönt och sånt som kan bli dåligt fort själv. Jag tycker tyvärr att det ofta är dåliga grejer som kommer hem i påsarna när jag inte får plocka själv. Men, men. Som sagt så är det smidigt att bara hämta upp påsarna i affären när man kommer hem efter en resa, så det får funka den här veckan!

Det här veckan kör vi fisk och vego på menyn och sedan köttfärs på fredag! Vi får ju kött från svärföräldrarnas granngård och har alltid några paket liggandes i frysen, och tacos är alltid bra fredagsmat!

Och på torsdag fyller Elsa år! Då är planen att göra en pannkakstårta som vi ska äta till frukost. Pelle har tagit ledigt på förmiddagen så vi ska kunna ha en lugn morgon hemma och sen hitta på något kul hela familjen. Till middag tänkte jag göra sötpotatispommes och sesampanerad halloumi. Elsa älskar både sötpotatis och halloumi och hon ska självklart få en favoriträtt på sin födelsedag!

 

Middagsmeny vecka 15:

Måndag: tomatsoppa med oregano och tofu

Tisdag: krämig laxsallad med quinoa och jordnötter

Onsdag: panerad torsk, stuvad spenat och klyftpotatis

Torsdag: sesampanerad halloumi och sötpotatispommes

Fredag: tacogratäng

Panerad torsk och stuvad spenat samt sesampanerad halloumi kommer det recept på inom kort, men de andra recepten kommer ni till genom att klicka på länkarna här ovan!

 

 

Hoppas ni får en fin vecka allihopa!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats