Emma Barremyr

Sockerfri kanelbullekladdkaka

Hej vänner och god morgon fredag! Äntligen är helgen nära! Hur mår ni?

Idag tänkte jag ge er ett smarrigt fikarecept som ni kan njuta av i helgen! Jag bakade ju en sockerfri kanelbullekladdkaka för några veckor sedan och delade då receptet på Instagram. Även om ni är många som följer mig där så gör ju inte alla det, så kanske var det någon som missade denna godsak där?

Jag lovar er, den här kladdkakan vill ni INTE MISSA! Den blev så god och dessutom innehåller den ju massa bra grejer för kroppen! Gott som gör gott helt enkelt! Vi undviker fortfarande socker för Elsas skull, även om vi äter det ibland också (vi är alltså inte strikta och har ”förbud”) och såna här grejer går verkligen hem hos henne! Hon mumsade i sig med god aptit vill jag lova, och det gjorde vi andra också!

Så vänner – sockerfri kanelbullekladdkaka – det blir alltså mitt fredagstips till er! Hoppas det smakar 🙂

 

Sockerfri kanelbullekladdkaka

Ingredienser:

15 färska dadlar
150 g smält smör
1,75 dl havremjöl
2 ägg
1 msk kanel
2 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 krm salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlar och smör och tillsätt därefter övriga ingredienser. Mixa tills du har en slät smet. Häll upp i en ugnssäker form och strö över lite pärlsocker om du vill. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut, låt svalna något och servera sedan med vispad grädde!

 

 

Mumsmumsmums!!!

Med det önskar jag er en fin helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats