Emma Barremyr

Gravid vecka 23

 

Nytt sedan förra veckan: en enorm hunger har smugit sig på den senaste veckan. Jag har varit väldigt hungrig hela graviditeten, men den här veckan har hungern nått en ny nivå. Jag blir väldigt mätt när jag äter och äter ofta väldigt mycket både till frukost, lunch, middag och mellanmål, men jag blir hungrig igen fort ändå. Och nätterna ska vi inte tala om! Vaknar varje natt med ett sug i magen och måste äta en eller ett par bananer nästan varje natt nu igen (nattåt ju de första månaderna också).

Bästa med veckan som gått: att höra Elsa prata om lillasyster i magen. Så fort hon får syn på min mage vill hon klappa, lägga kinden mot och pussa på den, och så säger hon ”hej bebis”. Vet inte om hon förstår på riktigt vad allt innebär, men det är otroligt fint att se kärleken som redan finns där. Jag kan bara tänka mig hur underbart det måste vara sen när båda barnen är på utsidan och man får se kärleken mellan dem ❤️

Sämsta med veckan som gått: att jag börjat få halsbränna de senaste dagarna. Bara för att jag skrev i gravidlistan som jag publicerade tidigare i veckan att jag INTE hade någon halsbränna så har jag såklart fått det nu. Men jag har tagit omeprazol och det har hjälpt så det är ju skönt!

 

 

Veckans bebis: är nu cirka 27 cm lång och väger i slutet av veckan 550 g. Hon är alltså tung som ett smörpaket nu, åååh lilla plutt ❣️ Huden är väldigt tunn på bebisen och man kan fortfarande ana både skelett och organ genom huden. Lite sjukt ändå! Tänk att kunna se rakt genom huden! Den här perioden förbättras även hörseln hos bebisen som nu kan börja urskilja ljud både från insidan och utsidan av magen.

Veckans mående: det har varit helt okej, och om man jämför med måendet under vintern och när jag hade bihåleinflammation mår jag mer än okej nu. Jag är fortfarande kräkfärdig fram till 10 på förmiddagarna nästan varje dag, men hade en hel dag utan illamående nu i veckan och hade dessutom massa energi den dagen, så just nu är jag så tacksam för att jag får må hyfsat bra. Satt och läsare igenom gravidinläggen från graviditeten med Elsa nyligen och med henne hade jag redan börjat få foglossning och hade rätt ont i ryggen vid dem här tiden, men det känner jag inte alls av nu. Kan röra mig obehindrat och är så glad för det!

Veckans mage: den fortsätter att växa och jag blir lika förvånad varje gång jag ser mig själv i spegeln. Haha! ”Oj är min mage sådär stor” tänker jag varje gång. Upplever den liksom inte så stor själv än. Visst känns det att den är där, men jag är inte hindrad av den på något sätt och ”känner” mig inte gravid fysiskt egentligen. Det är ju illamåendet, tröttheten och allt det där andra som påminner mig om att jag är gravid.

 

 

Veckans träning: jag har fått till någon form av rörelse varje dag utom i onsdags den här veckan (onsdagens spenderades dock på Gustavsviks äventyrsbad med syrran och barnen, så det ver inte direkt att jag satt still). Har fått till två styrkepass där fokus legat på hela kroppen och gått promenader resten av dagarna. Det är så skönt och jag mår så bra av det!

Veckans tankar: funderar mycket på det här med att kombinera jobb och föräldraledighet och hur det kommer att bli med två barn. Med Elsa upplevde jag att det gick väldigt bra de första 8-9 månaderna, därefter blev det riktigt tufft faktiskt. Vi hade mamma till hjälp 1-2 dagar i veckan vilket underlättade mycket, men det var ändå ett pussel att få till det. Vi vet inte alls vad det kommer för bebis den här gången och även om Elsa kommer vara lite på förskolan varje vecka känns det inte som att det kommer att finnas lika mycket tid till jobb som det gjirde med Elsa det första halvåret. Jag satsar på att jobba vidare med blogg och PT-online under föräldraledigheten, men tänker att jag får ta det lite som det kommer. Känna efter och anpassa arbetsmängden efter livet. Måste jag ta en paus ibland får det vara okej så.

 

 

Det är roligt att jämföra graviditeterna och framför allt bilderna. Läs om och se bilder från vecka 23 med Elsa här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats